Gratis Ebook: 3 blunders waardoor je veel extra geld kwijt bent aan het huren van kantoor

Lees het Ebook en ontdek:

  • Hoe een makelaar de groei van je onderneming in de weg kan staan
  • In welke situatie je vast blijft zitten aan een vervelend huurcontract
  • Wanneer je met onnodige ruimte blijft zitten waar je wel voor moet betalen

...en zie direct praktische tips om dit op te lossen.

Je krijgt ook wekelijks een gratis tip om het leukste kantoor van Nederland te vinden

Waar moet je rekening mee houden als je op zoek gaat naar een kantoor?

| door

Als ondernemer zijnde is het fijn om een kantoorruimte te hebben, waar je rustig je werk kunt doen. Of het nou online marketing is of een hobby kantoor voor het bouwen van computers, een kantoor is geen overbodige luxe.

pexels cadeau maestro 1170412 1

In deze blog gaan we een paar dingen aan het licht brengen, waar je rekening mee kan houden als het gaat om het kiezen van een kantoorruimte.

Grote kantoorruimte

Voordat je gaat kijken bij een kantoorruimte, moet je voor ogen hebben hoeveel ruimte je wil/moet hebben. Als je een groot kantoor wil is dit wel een stuk duurder dan een klein kantoor.

Daarnaast is de kans bij een groot kantoor groter dat je geen directe buren hebt, die in hetzelfde pand een kantoor hebben. Een groter kantoor biedt niet alleen meer ruimte, maar soms ook meer vrijheid. Een groot kantoor is vooral voordelig wanneer je met meerdere personen gebruik maakt van het kantoor.

Maar aan de andere kant gaat een groot kantoor ook samen met hogere lasten, van gas, water en elektra.

Klein kantoor

Wanneer je een klein kantoor wil aangezien je niet meer ruimte nodig hebt, is er een grote kans dat je in een gezamenlijk pand terecht komt. Door de vele kleine kantoren in een pand, is het een stuk toegankelijker en betaalbaarder dan een groot kantoor.

Niet alleen de huur is goedkoper, maar ook de gas, water en elektra kosten zullen lager zijn. Het nadeel van een klein kantoor is de grote kans op overlast.

Wanneer de kantoren maar een dunne wand van elkaar afzitten, is de kans groot dat je met de buren mee kan genieten.

Omgaan met overlast

Voor zowel een klein als een groot kantoor is het geen garantie dat je in een rustige omgeving terecht komt. Net als met het kopen of huren van een huis, weet je bij het kopen of huren van een kantoor nooit met wat voor buren je komt te zitten.

Als het meezit heb je hele fijne buren en heb je nergens last van. En natuurlijk ook heel belangrijk, hebben de buren geen last van jou. Maar als het tegenzit kun je veel overlast hebben van je buren. En in het ergste geval willen de buren er niets aan doen om deze overlast te verminderen.

In dit geval kun je geluidsoverlast buren meten om na te gaan of het wel echt onder overlast valt. Zo ja dan kun je bij bepaalde instanties hulp vragen tegen deze overlast.

Dit artikel is geschreven door Danny Verhoeven, eigenaar Kantoorruimtevinden.nl. Ik onderneem al velen jaren op internet, maar help je ook graag met het vinden van een geschikte werkplek.

Volg mij op social media: LinkedIn, Twitter, Google+ en Facebook.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Verified by MonsterInsights