Gratis Ebook: 3 blunders waardoor je veel extra geld kwijt bent aan het huren van kantoor

Lees het Ebook en ontdek:

  • Hoe een makelaar de groei van je onderneming in de weg kan staan
  • In welke situatie je vast blijft zitten aan een vervelend huurcontract
  • Wanneer je met onnodige ruimte blijft zitten waar je wel voor moet betalen

...en zie direct praktische tips om dit op te lossen.

Je krijgt ook wekelijks een gratis tip om het leukste kantoor van Nederland te vinden

Waarom een energielabel voor uw kantoor?

| door

skyscraper 1318518 640

Een energielabel voor je kantoor is nodig om een boete van de overheid te voorkomen.

Tegenwoordig moet er een energielabel aanwezig zijn bij het verkopen of verhuren van kantoren. In 2015 is deze Europese regel ingevoerd.

Naast het energielabel voor kantoren is ook voor veel andere gebouwen en bedrijfspanden een energielabel nodig.

Boete voorkomen

Veel partijen gebruiken een energielabel voor hun bedrijfspand puur om de boete te voorkomen. Terwijl anderen het energielabel aanvragen om inzicht te krijgen in de energieprestatie van hun kantoor.

Na een verbouwing van je kantoor is het aangeraden om een nieuw energielabel aan te vragen. Hiermee wordt aangetoond dat het kantoorpand nu energiezuiniger is. Misschien krijg je zelfs een A-label. Wil je ook een energielabel bedrijfspand aanvragen? Klik op de link en doe een aanvraag.

Hoe krijg je een gunstig energielabel?

De hoogte van het energielabel is vaak sterk afhankelijk van het bouwjaar.

Nieuwbouw is tegenwoordig steeds energiezuiniger, onder andere is de isolatie de afgelopen jaren steeds beter. Zo geldt bij gebouwen en panden vaak: hoe nieuwer het pand, hoe hoger het energielabel.

Oude kantoren kunnen een hoger energielabel krijgen door maatregelen te nemen. Deze maatregelen kunnen zijn:

  • Vervanging van het oude glas. Heeft je kantoorpand nu nog enkel glas? Of dubbel glas? Door deze te laten vervangen door HR++ glas zal je energielabel vele malen verbeteren. Het soort glas heeft namelijk enorme invloed op je energielabel.
  • [su_spacer size=”10″]

  • Oude ketel vervangen. Heb je nog een oude ketel op kantoor hangen? Het vervangen van de ketel heeft een gunstig effect op het energielabel. Een HR107 ketel zien we tegenwoordig vaak bij kantoren.
  • [su_spacer size=”10″]

  • Betere isolatie. Beter isoleren van het dak, de gevel en de vloer is een enorme ingreep, maar dit betaald zich wel uit. Betere isolatie zorgt voor een beter energielabel. Verlichting verbeteren. Is er oude verlichting aanwezig op kantoor? Door deze te vervangen voor duurzame verlichting zal dit een positief effect hebben op je energielabel.

[su_spacer size=”10″]

Waar kan ik een energielabel aanvragen?

Voor een energielabel kan je terecht bij Bedrijfsenergielabels.nl, op de website kun je eenvoudig en snel een afspraak inplannen met een energielabel specialist.

Vervolgens komt er een specialist bij jou op kantoor voor de inspectie, waarbij ook advies wordt gegeven om het kantoor energiezuiniger te maken.

Tijdens het bezoek wordt er een grondige inspectie gedaan naar de energiezuinigheid van het pand. Ook zullen er verbeterpunten gegeven worden om het energielabel van bijvoorbeeld C label naar een A label te krijgen.

Wat zijn de maatregelen die hiervoor genomen moeten worden? Wat zijn de kosten? En hoe snel verdien je dit terug? Een energielabel specialist vertelt het je allemaal.

Dit artikel is geschreven door Danny Verhoeven, eigenaar Kantoorruimtevinden.nl. Ik onderneem al velen jaren op internet, maar help je ook graag met het vinden van een geschikte werkplek.

Volg mij op social media: LinkedIn, Twitter, Google+ en Facebook.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Verified by MonsterInsights