Gratis Ebook: Maakt jouw website deze 3 dodelijke fouten?

Lees het Ebook en ontdek:

 • 3 blunders waardoor het grootste gedeelte van je bezoekers geen bezichtiging zal inplannen
 • Waarom je aanbod niet vindbaar is in Google
 • De belangrijkste reden waarom men zich niet voor je nieuwsbrief aanmeld

...en zie direct praktische tips om dit op te lossen.

Je krijgt ook wekelijks een gratis tip om je website onweerstaanbaar te maken

Waarom je vastgoed site op WordPress moet draaien…

| door

office 620817 640

Speel je met het idee om een nieuw design voor je website te laten ontwerpen? Of misschien wil je nieuwe functies toevoegen aan je website of zoek je een nieuwe opzet. WordPress is voor veel branches de beste keuze… Ook in de makelaardij!

Waarom WordPress de beste keuze voor makelaars is? Dat leg ik je uit in dit artikel.

[the_ad id=’28752′]

Meer dan een blog systeem

Vroeger stond WordPress vooral bekend bij bloggers. Het was alleen geschikt om te gebruiken als blog, maar dat is in de loop van jaren enorm veranderd. Tegenwoordig gebruikt zelfs 60.7% van de websites met een CMS systeem WordPress. En ook deze website draait volledig op WordPress.

Het is daarom een misvatting dat een gratis systeem als WordPress je belemmerd. Integendeel zelfs. Het bied je de vrijheid om alle functionaliteiten toe te voegen die je maar kan bedenken. Sneller en makkelijker zelfs dan bij een website zonder CMS systeem.

P.S. CMS staat voor content management system, en is een systeem om je website mee te beheren. WordPress is daarvan niet de enige aanbieder.

Zelf beheren

Met WordPress kan je zeer eenvoudig je website onderhouden. Je kan nieuwe artikelen publiceren, objecten plaatsen en de teksten aanpassen. Ook heeft WordPress een mediabibliotheek waarmee je afbeeldingen op je website plaatst.

Vrij toegankelijk

WordPress is een open source platform. Dat wilt zeggen dat elke programmeur een WordPress plugin kan schrijven en publiceren. Dat is een groot voordeel van makelaars die hun website op WordPress hebben draaien.

Door middel van een plugin kan je namelijk eenvoudig functionaliteit toevoegen aan je website. Wil je graag social media buttons op je website? Dan is daar een plugin voor beschikbaar. Normaal gesproken had je daar een (duur) webdesign bureau voor aan het werk moeten zetten waarbij je direct het uurtarief betaald.

Klinkt ingewikkeld? Dat is het niet. Zoek via Google op bijvoorbeeld. “social media wordpress plugin” en er zijn verschillende artikelen die uitleggen welke plugins er geschikt zijn. Daarna zoek je binnen WordPress op naam van de plugin die je wilt activeren, en je klikt op installeren. That’s it!

Er zijn zelfs specifieke WordPress plugins gericht op de vastgoedmarkt om simpel en snel je aanbod op je website te publiceren.

Flexibiliteit

Doordat WordPress een CMS systeem is dat vrij toegankelijk is voor iedereen wilt ook zeggen dat de meeste webdesign bureau’s een website hierop kunnen maken. Door te kiezen voor WordPress beperk je je dus niet tot een aanbieder. Je kan tussen verschillende aanbieders vergelijken, en dat bespaard geld.

Een ander voordeel is dat een ander webdesign bureau de werkzaamheden over kan nemen wanneer je niet tevreden bent. Dit in tegenstelling tot wanneer je kiest voor een specifiek bedrijf die je website maakt.

Snel een nieuw en uniek ontwerp

Ben je net gestart als makelaar, en heb je een beperkt budget? Dan is WordPress de beste oplossing. De software is gratis en er is een enorm aanbod aan thema’s beschikbaar om je website een unieke look and feel te geven.

Door middel van een thema kan je met een druk op de knop de indeling en design van je website veranderen. Ook daarvan zijn er gratis thema’s beschikbaar, maar als je het wat serieuzer aan wilt pakken kan je kiezen voor een betaald thema. Je bent dan vaak tussen de 50,- en 100,- kwijt voor een compleet nieuw design.

Enkele websites waar je vastgoed gerelateerde ontwerpen kan vinden:

Toch wanneer je wat meer budget hebt adviseer ik om een website te laten ontwerpen op persoonlijke wensen. De kans dat een thema precies is wat je zoekt is klein. Ook heb je de kans dat een concurrent hetzelfde thema kan kopen, en ben je niet meer uniek.

Het kan wel een uitkomst bieden bij de start van je makelaardij.

Zoekmachine vriendelijk

De standaard versie van WordPress waar je mee begint is al zoekmachine vriendelijk opgebouwd. De code achter WordPress is schoon en goed te begrijpen door Google. Dat is belangrijk want Google moet makkelijk kunnen begrijpen waar je website over gaat en kunnen indexeren.

Minder zoekmachine vriendelijk door veel plugins

Waardoor een WordPress website een stuk minder zoekmachine vriendelijk kan worden zijn de plugins. Elke plugin voegt namelijk een stuk HTML code toe aan je website. Niet elke programmeur houd er rekening mee dat jij graag een zoekmachine vriendelijke website wilt, maar focussen alleen op het resultaat dat de eindgebruiker te zien krijgt.

Probeer het aantal plugins daarom beperkt te houden, en soms is het daarom wel interessant om een programmeur in te huren om manueel (met schone code) een functionaliteit in te bouwen.

Zoekmachine optimalisatie met de SEO plugin van Yoast

Een WordPress plugin die je absoluut moet installeren is WordPress SEO van Yoast. Met deze plugin kan je elke pagina op je WordPress website volledig optimaliseren voor Google.

Je hebt daarbij de volgende mogelijkheden:

 • Titel maken voor Google
 • Beschrijving maken voor Google
 • Vertellen dat Google de pagina wel/niet mag indexeren
 • Invoegen in Sitemap
 • 301 redirecten wanneer de pagina niet meer bestaat naar de juiste pagina

Ook zal de titel en beschrijving van het artikel overgenomen worden voor social media. Wanneer je specifiek voor een bepaald social media kanaal een andere titel of beschrijving wilt dan is dat ook mogelijk.

Conclusie

Op internet veranderen zaken die invloed hebben op zoekmachine marketing en je website razendsnel. Je moet daarom als makelaar snel kunnen schakelen om ervoor te zorgen dat je website up-to-date blijft. Alleen dan kan je alles uit je website halen.

Met WordPress zorg je ervoor dat je de touwtjes in handen hebt en daarmee snel kan schakelen. Je bent daarmee niet afhankelijk van een webdesign bureau die je telkens in moet schakelen bij aanpassing aan je website.

Veel succes!

Danny Verhoeven
Kantoorruimtevinden.nl

Tip: Zelf je WordPress site bouwen? Gebruik de WordPress Handleiding

Over KRV Kantoorproducten

KRV Kantoorproducten helpt ondernemers bij het vinden en inrichten van werkplekken.

Zo bestaat ons assortiment onder andere uit:

[su_spacer size=”10″]

En diverse vastgoedmarketing producten:

[su_spacer size=”10″]

Dit artikel is geschreven door Danny Verhoeven, eigenaar Kantoorruimtevinden.nl. Ik onderneem al velen jaren op internet, maar help je ook graag met het vinden van een geschikte werkplek.

Volg mij op social media: LinkedIn, Twitter, Google+ en Facebook.

4 responses to “Waarom je vastgoed site op WordPress moet draaien…”

 1. Wat een onzin!

  WordPress is slechts een middel om je doel te bereiken en zeker niet het enige.

  Het doel van je website en wat je er mee wilt bereiken moet het begin van het keuzetraject zijn. Hieruit bepaal je welk middel je gaat gebruiken (en niet andersom).

  Als je binnen de kaders van wat WordPress kan blijft, kan hierdoor soms(!) de keuze vallen om WordPress te gebruiken.

  In de meeste gevallen raad ik WordPress juist echter altijd af, omdat er meer nadelen aan verbonden zijn dan de in het verhaal genoemde voordelen.

  Daarbij is alles wat hierboven als voordeel genoemd wordt ook op vele andere manieren te bereiken.

  groeten,
  John-Gerard Janssen
  Website JGJ.nl

  • Danny Verhoeven says:

   Beste John-Gerard,

   Ik zeg ook nergens dat WordPress de enige keuze is, en jij bekijkt het vanuit een technisch standpunt. Qua beheer en onderhoud vind ik WordPress het meest gebruiksvriendelijk, en heeft het grootste aanbod aan plug-ins.

   Qua SEO heb je ook veel mogelijkheden om je website te optimaliseren dmv plug-ins. Nogmaals wil ik er niet mee zeggen dat het bij andere CMS systemen niet het geval is, maar geef puur mijn mening.

   Groet,
   Danny

   • Hoe kom je er bij dat ik het vanuit technisch standpunt bekijkt. Ik kan dat hierboven nergens lezen.

    Ik beweer juist dat je het doel van je website voorop moet stellen en aan de hand daarvan pas moet gaan kijken wat hier (technisch) het beste bij past.

    Jij begint juist met de techniek (door WordPress aan te bevelen). En dat is m.i. dus verkeerd om.

    Daarbij is WordPress echt niet zo gebruiksvriendelijk als je wilt doen geloven.

    1. Als je zo’n saaie site (visueel) als deze wilt hebben is dat inderdaad nog wel goed te doen.

    2. Bij andere beter uitziende sites of als je er allerlei extra functies bij wilt, dan wordt dat er echt niet makkelijker op en levert het je alleen maar continue extra kosten op (omdat je niet meer het standaard WordPress pakket kunt gebruiken.

    Verder klopt het percentage websites met WordPress absoluut niet. Als je de link volgt die je zelf erbj hebt gezet, dan kun je ook lezen dat ze het hebben over de websites die zij kennen. Dat is nogal relatief, terwijl jij het absoluut maakt.

    Er zijn wel duizenden cms systemen op de markt en bij veel websites kun je niet eens zien dat ze er gebruik van maken. Sommige van die csm systemen worden meer gebruikt dan WordPress!

    groeten,
    John-Gerard Janssen
    http://www.JGJ.nl

    • Danny Verhoeven says:

     Als je een punt duidelijk probeert te maken door middel van iemand zijn website af te kraken houd de discussie snel op.

     Makelaars (aan wie het artikel gericht is) willen een kant en klare oplossing, en de gemiddelde website daarvan valt niet in de categorie waarbij enorm complexe functionaliteiten ingebouwd moeten worden.

     Je hebt een technische achtergrond, en daarom benader je het wel vanuit technisch oogpunt. Een makelaar heeft er geen boodschap aan dat er in het realisatie proces wellicht meer moeite in gestoken moet worden om WordPress om te zetten (wat vaak niet eens nodig is).

     Daarna kan je veel zaken zelf oplossen door het enorme aanbod plug-ins waarbij een technische man zoals jij vaak niet nodig is.

     Om een aantal voorbeelden te noemen:

     – Onlangs gebruik gemaakt van Mailchimp om email marketing te voeren. Installatie met een WordPress Plugin en klaar is kees.
     – Hetzelfde voor Optimizely (een split test programma) waarbij ik alleen een Plugin moet installeren, en zelfs in de interface van WordPress kan split testen.
     – SEO kan je de hele website optimaliseren met Yoast SEO.

     En zo kan ik nog wel even door gaan. Dat jij geen fan bent van WordPress is inmiddels wel duidelijk. Ik ben dat wel 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Verified by MonsterInsights