Gratis Ebook: 3 blunders waardoor je veel extra geld kwijt bent aan het huren van kantoor

Lees het Ebook en ontdek:

  • Hoe een makelaar de groei van je onderneming in de weg kan staan
  • In welke situatie je vast blijft zitten aan een vervelend huurcontract
  • Wanneer je met onnodige ruimte blijft zitten waar je wel voor moet betalen

...en zie direct praktische tips om dit op te lossen.

Je krijgt ook wekelijks een gratis tip om het leukste kantoor van Nederland te vinden

Waarom kiezen voor een warmtepomp op kantoor?

| door

Dat de gasgestookte CV-ketel op zijn retour is weten de meeste mensen. Voor consumenten wordt de drempel om over te stappen op een warmtepomp steeds lager. Ook voor kantoren is het zeer interessant om over te stappen op een warmtepomp.

sustainability 3295757 1280

Maar waarom is een warmtepomp een goed alternatief voor de gasgestookte cv-ketel? Wij hebben de belangrijkste redenen om te kiezen voor een warmtepomp op een rijtje gezet!

Warmtepompen zijn razend populair

De waterpomp wordt de laatste jaren steeds populairder. Op dit moment zijn er ontzettend veel consumenten én bedrijven die voor een warmtepomp kiezen. Al tientallen jaren wordt er flink geïnvesteerd in het verbeteren van warmtepompen.

De voornaamste redenen om te kiezen voor een warmtepomp zijn het verminderen van CO2-uitstoot en het stoppen van Groningse aardbevingen. Een warmtepomp is volgens Vereniging Warmtepompen een betere optie dan de ouderwetse CV-ketel.

Voordelen van een warmtepomp

Overstappen op een warmtepomp brengt vele voordelen met zich mee. De belangrijkste voordelen hebben we hieronder op een rij gezet.

  • Voordelig. Een warmtepomp op kantoor is een flinke investering, maar op de lange termijn levert deze keuze een financieel voordeel op. Zo heb je als gebruiker de investering ongeveer binnen 10 á 15 jaar terugverdiend met de besparing op de gasrekening. Vanaf dit moment levert de warmtepomp enkel een flinke maandelijkse besparing op.
  • Geen fossiele brandstoffen. Een groot voordeel van warmtepompen zijn dat er geen (of minder) fossiele brandstoffen nodig zijn. De keuze voor een warmtepomp is daardoor beter voor het milieu. Ook ben je niet meer afhankelijk van de stijgende gasprijzen. 
  • Lange levensduur. De meeste warmtepompen hebben een verwachte levensduur van ongeveer 20 á 30 jaar. Als gebruiker profiteer je dus ontzettend lang van de terugverdientijd.
  • Minder onderhoud. Een warmtepomp heeft ten opzichte van een CV-ketel veel minder onderhoud nodig. Je bespaart dus ook flink op onderhoudskosten, aangezien CV-ketels redelijk veel onderhoud nodig hebben. Een jaarlijkse inspectie van de warmtepomp is overigens wel verstandig, maar niet noodzakelijk.
  • Verwarmen en koelen. Tot slot een ander groot voordeel van een warmtepomp is dat deze multifunctioneel is. De warmtepomp is eigenlijk twee apparaten in één en kan daardoor zowel verwarmen als koelen. Tijdens de wintermaanden verwarmt de warmtepomp je kantoor, terwijl het voor verkoeling zorgt in de zomer.

Bron: https://warmte-pompen.nl/

Dit artikel is geschreven door Danny Verhoeven, eigenaar Kantoorruimtevinden.nl. Ik onderneem al velen jaren op internet, maar help je ook graag met het vinden van een geschikte werkplek.

Volg mij op social media: LinkedIn, Twitter, Google+ en Facebook.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Verified by MonsterInsights