Gratis Ebook: 3 blunders waardoor je veel extra geld kwijt bent aan het huren van kantoor

Lees het Ebook en ontdek:

  • Hoe een makelaar de groei van je onderneming in de weg kan staan
  • In welke situatie je vast blijft zitten aan een vervelend huurcontract
  • Wanneer je met onnodige ruimte blijft zitten waar je wel voor moet betalen

...en zie direct praktische tips om dit op te lossen.

Je krijgt ook wekelijks een gratis tip om het leukste kantoor van Nederland te vinden

Waarom scheidingswanden op kantoor?

| door

Sinds het Coronavirus de wereld in haar greep heeft, is er een enorme run op preventieschermen en scheidingswanden. We moeten immers ons leven inrichten op de 1,5 meter samenleving.

Op terrassen worden de nodige maatregelen getroffen en op kantoor worden de ruimtes zo ingericht dat we voldoende afstand van elkaar kunnen houden.

Afstand houden op kantoor

In deze blog zoomen we verder in op afstand houden op kantoor. Want dat wordt de komende maanden, zo niet jaren, erg belangrijk.

Het afstand houden op kantoor gaat niet overal even gemakkelijk. Maar daarvoor zijn oplossingen, zoals het plaatsen van scheidingswanden. Deze scheidingswanden kunnen geplaatst worden tussen werkplekken in.

Bijvoorbeeld tussen bureau-eilanden in. Maar je kunt de schermen ook tussen bureaus in plaatsen. Door deze scheidingswanden zorg je ervoor dat je personeel goed gescheiden kan werken en op die manier is de kans op besmetting kleiner.

Preventieschermen

Naast de genoemde scheidingswanden zijn er ook specifieke preventieschermen. Deze preventieschermen zijn veelal gemaakt van Plexiglas en worden tussen bureaus in, of bovenop scheidingswanden geplaatst.

Ook kunnen deze schermen aan de zijkant van bureaus of balies geplaatst worden. Deze schermen dienen als ‘spatscherm’.

Bij niezen, hoesten of praten verspreid je druppeltjes. De schermen zorgen ervoor dat de druppeltjes niet bij je collega terecht komen, maar op het scherm ‘spatten’. En daarmee wordt voorkomen dat je elkaar besmet. Het is dan natuurlijk wel zaak dat de schermen vaak en tijdig gereinigd worden.

Meer dan alleen coronapreventie

Maar er zijn meer redenen om te kiezen voor scheidingswanden op kantoor. De scheidingswanden bieden namelijk meer voordelen dan alleen ter preventie van corona.

Het verbetert de akoestiek

De scheidingwanden zorgen voor een betere akoestiek op kantoor. De scheidingswanden zorgen er namelijk voor dat het geluid wordt weerkaatst en dat het niet de ruimte ingaat.

Als er veel mensen aan het bellen zijn, kan dit erg vervelend zijn. Akoestische scheidingswanden zijn dan de oplossing!

Hogere concentratie

De scheidingswanden zorgen ervoor dat een werkplek meer is afgesloten. Daardoor zal de concentratie van medewerkers omhooggaan.

Ze worden immers minder afgeleid door geluiden en prikkels kom zich heen.

Orde

Scheidingwanden creëren daarnaast orde op kantoren. Bureaus worden duidelijk afgeschermd en ieder heeft zijn of haar eigen werkplek.

Zonder scheidingwanden wil hier nog wel eens onduidelijkheid over ontstaan.

Scheidingwanden zijn een waardevolle toevoeging

Scheidingswanden zijn dus zeker het aanraden waard op kantoor.

Ze hebben verschillende functies en in deze coronatijd is het zeker een absolute noodzaak om scheidingswanden op je kantoor te hebben.

Dit artikel is geschreven door Danny Verhoeven, eigenaar Kantoorruimtevinden.nl. Ik onderneem al velen jaren op internet, maar help je ook graag met het vinden van een geschikte werkplek.

Volg mij op social media: LinkedIn, Twitter, Google+ en Facebook.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Verified by MonsterInsights