Gratis Ebook: 3 blunders waardoor je veel extra geld kwijt bent aan het huren van kantoor

Lees het Ebook en ontdek:

  • Hoe een makelaar de groei van je onderneming in de weg kan staan
  • In welke situatie je vast blijft zitten aan een vervelend huurcontract
  • Wanneer je met onnodige ruimte blijft zitten waar je wel voor moet betalen

...en zie direct praktische tips om dit op te lossen.

Je krijgt ook wekelijks een gratis tip om het leukste kantoor van Nederland te vinden

Wat te doen met je bedrijfswinst

| door

Je werkt als ondernemer keihard om een mooi bedrijfsresultaat neer te zetten. Je onderhoudt contact met klanten, zoekt naar het beste product of dienst en behandelt je personeel goed. Aan het einde van het jaar hoop je dan ook dat je boekhouder met het goede nieuws komt; je hebt een mooie bedrijfswinst behaald! Maar dan ontstaat vandaag de dag de volgende grote vraag; wat ga je met die bedrijfswinst doen? Je bent tenslotte ondernemer en geen investeerder. Hier enkele tips om slim om te gaan met je bedrijfswinst die ervoor zorgt dat jouw harde werken niet voor niks is geweest. 

In vertrouwde handen

Geld wegzetten op een spaarrekening is al enkele jaren geen heel slim idee meer. Natuurlijk is een buffer achter de hand houden voor onvoorziene kosten altijd verstandig, maar om een extra appeltje voor de dorst te hebben en te houden zijn andere stappen nodig. Zoals gezegd heb je als ondernemer vaak nogal veel aan je hoofd, je hoeft jezelf dan ook niet als investeerder te ontwikkelen. Het is de kunst om in zee te gaan met de juiste partijen, zo kun je je extra behaalde bedrijfsresultaat laten beheren door zogenaamd geautomatiseerd portefeuille management. Deze professionals hebben er hun werk van gemaakt om het geld van andere voordelig weg te zetten. Dit levert mooie, (zo goed als) gegarandeerde winsten op. Zo doet iedereen waar hij of zij goed in is, met voor iedereen een mooi resultaat. En wat je met (een deel) van dit resultaat kan doen? Denk bijvoorbeeld aan een spetterend bedrijfsfeest!

Het komt vast goed

Het nadeel van vastgoed beheren voor zakelijk gebruik is dat je de hypotheekrente fiscaal niet kunt aftrekken. Daarom is het aan te raden wanneer je eigen vastgoed hebt, dit af te lossen. Hierdoor zullen de vaste lasten dalen en houd je meer geld over. Ook kun je overwegen nu er massaal thuis wordt gewerkt om je vastgoed te verkopen of verhuren aan derden. Dit zorgt voor een extra inkomstenstroom. En voor de tijd dat je zelf wel kantoorruimte nodig hebt, huur je die eenvoudig en efficiënt. Maar ook bij verhuurd vastgoed is dit aflossen een slimme investering voor later. 

Kortom, zet je behaalde winst niet zonder na te denken weg op een spaarrekening. De rente is laag en de inflatie hoog. Deze combinatie zorgt ervoor dat er weinig van je geld overblijft op de lange termijn. Door het geld duurzaam weg te zetten en laten beheren door professionals die daarvoor zeer innovatieve systemen gebruiken, weet jij zeker dat je een mooie buffer voor de toekomst opbouwt!

Dit artikel is geschreven door Danny Verhoeven, eigenaar Kantoorruimtevinden.nl. Ik onderneem al velen jaren op internet, maar help je ook graag met het vinden van een geschikte werkplek.

Volg mij op social media: LinkedIn, Twitter, Google+ en Facebook.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Verified by MonsterInsights