Gratis Ebook: 3 blunders waardoor je veel extra geld kwijt bent aan het huren van kantoor

Lees het Ebook en ontdek:

  • Hoe een makelaar de groei van je onderneming in de weg kan staan
  • In welke situatie je vast blijft zitten aan een vervelend huurcontract
  • Wanneer je met onnodige ruimte blijft zitten waar je wel voor moet betalen

...en zie direct praktische tips om dit op te lossen.

Je krijgt ook wekelijks een gratis tip om het leukste kantoor van Nederland te vinden

Wat voordelen biedt een Nederlands adres aan jouw onderneming?

| door

Woon je in Nederland of waar ook ter wereld en wil je een BV starten? Dan heb je een kantooradres voor jouw onderneming nodig. Een Nederlands kantoor biedt jouw onderneming een adres voor de registratie je onderneming bij de Kamer van Koophandel.

Daarnaast biedt Nederland meer dan de meeste ondernemers zich bewust zijn. Bij buitenlandse ondernemers zijn deze kansen wellicht helemaal onbekend.

Met een klein kantoor van een office operator heb je al toegang tot alle voordelen die Nederland te bieden heeft. Je hoeft met een klein kantoor ook geen geld en moeite spenderen aan de inrichting. En vergeet ook niet de kosten van de gebruikersaanslag voor het onroerend goed en het schoonmaken.

Kies je voor een kantoor of geen kantoor?

Bij steeds meer ondernemers valt de keuze op het gebruik van een klein. Het gebruik van kleine kantoren is de laatste jaren met dubbele cijfers gegroeid.

In veel bedrijfssectoren kunnen ondernemers heel goed buiten kantoor werken. Vooral bij ZZP’ers en starters is thuiswerken heel populair. Nederlandse internetverbindingen zijn bijzonder snel en stabiel geworden en onderzoek toont aan dat thuiswerken veelal efficiënt is.

Thuiswerken is goed voor het milieu omdat je de auto niet in hoeft om je werk te kunnen beginnen.
Tegelijkertijd hebben veel mensen behoeft aan een rustige werkplek. Zeker als je kinderen thuis hebt. Je wilt in sommige situaties persoonlijk overleg kunnen voeren.

Ook het werk achter je laten bij het afsluiten van je kantoor kan een fijne gedachte zijn. Bij een moderne manier van werken, hybride werken genoemd, hoort niet enkel het recht van thuis werken, maar ook het recht van op kantoor werken.

Een klein kantoor biedt jouw onderneming daarbij veel praktische voordelen:

Een kantoor met gescande post geeft comfrt, bewegingsvrijheid en orde

Je hebt steeds meer kantoren waar de inkomende correspondentie van je onderneming wordt gescand naar je mailbox verstuurd. Dus de post van je onderneming hoef je niet op te halen. Dit biedt niet enkel grote voordelen voor buitenlandse ondernemers.

Het geeft iedere ondernemer de vrijheid om vanuit elke locatie ter wereld te werken en een echte ‘digital nomad’ te worden. Ook ben je nooit meer de facturen van je BV kwijt of slingeren deze rond in je kantoor. Je hebt alles bij de hand om naar je boekhouder te sturen of in je boekhoudprogramma te uploaden.

Een klein kantoor betekent lage kosten en geen langdurige huurcontracten

De Nederlandse onroerend goed prijzen zijn enorm gestegen en de huurprijzen zijn hiervan afhankelijk. Huurovereenkomsten voor grote kantoren worden meestal voor meerdere jaren aangegaan. Voor kleine kantoren wordt er meestal meer flexibiliteit geboden.

Een klein kantoor kun je meestal al voor een periode van zes maanden tekenen. Dit behoedt jou voor vervelende financiële problemen ten gevolge van doorlopende huurkosten voor je kantoor als de zaken niet goed gaan. Ook kun je ieder moment besluiten om alsnog een grotere kantoorruimte te huren.

Veel kantooraanbieders bieden gemeubileerde zelfstandige werkruimten voor 1-2 personen met internet aan.

Professionele uitstraling van je onderneming

Een kantooradres in de hoofdstad van Nederland geeft jouw onderneming een professionele uitstraling. Je kunt met een klein kantoor voor weinig geld een bedrijfsadres op een A-locatie gebruiken.

Voor veel partijen is het een routine om op internet het adres van hun zakelijke relaties te checken. Een locatie met een professionele uitstraling is dus van essentieel belang voor het slagen van jouw onderneming.

Creatieve, innovatieve en internationale uitstraling

Amsterdam is daarnaast een pek met een creatieve en internationale uitstraling. De hoofdstad staat bekend om zijn ondernemersgeest en out-of-the-box denken en is de thuisbasis van bloeiende creatieve en innovatieve bedrijven.

Dit straalt positief af op jouw onderneming zowel voor zakenpartners, investeerders, cliënten en prospects. Een locatie in de hoofdstad betaalt zich uit omdat cliënten bereid zijn een premie te betalen voor producten met een ‘made in Holland’ label.

Een compleet ingericht kantoor en parttime een vergaderkamer huren

Met een ingericht kantoor van een office operator heb je geen omkijken naar de inrichting van je kantoor. Dit bespaart veel geld en tijd. Op de locatie van het geregistreerde adres kun je een kantoorruimte met een werkplek gebruiken.

Wil je een bespreking houden met een client of werknemers? Dan kan gebruik worden gemaakt van een ingericht kantoor, zelfs met internet en koffie. Aanvullend kan er per dagdeel een vergaderruimte worden gehuurd.

Dus geen ruimtes die het merendeel van de tijd niet gebruikt worden en waarvoor je onnodig huur moeten betalen.

Het comfort van een kantoor van een office operator

Je hebt wellicht zelf al de conclusie getrokken. Gebruik maken van een kantoor van een office operator werkt ontzorgend. Je hebt lage kosten, gaat geen langdurende verplichtingen aan en hoeft niet om te omkijken meer naar het ophalen, openen en scannen van de post of onderhoud van de kantoorruimte.

Ook de initiële wijziging van het vestigingsadres van je bedrijf bij de Kamer van Koophandel kan door de beheerder van het kantoor uit handen worden genomen.

Begin nu met het besparen op je huurkosten en ontvang de correspondentie van je bedrijf waar je maar wilt.

Dit artikel is geschreven door Danny Verhoeven, eigenaar Kantoorruimtevinden.nl. Ik onderneem al velen jaren op internet, maar help je ook graag met het vinden van een geschikte werkplek.

Volg mij op social media: LinkedIn, Twitter, Google+ en Facebook.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Verified by MonsterInsights