Gratis Ebook: 3 blunders waardoor je veel extra geld kwijt bent aan het huren van kantoor

Lees het Ebook en ontdek:

  • Hoe een makelaar de groei van je onderneming in de weg kan staan
  • In welke situatie je vast blijft zitten aan een vervelend huurcontract
  • Wanneer je met onnodige ruimte blijft zitten waar je wel voor moet betalen

...en zie direct praktische tips om dit op te lossen.

Je krijgt ook wekelijks een gratis tip om het leukste kantoor van Nederland te vinden

Wat zijn de voordelen van VPS?

| door

Bij het huren van een kantoor heb je allerlei mogelijkheden. BIjvoorbeeld geheel zelfstandig een kantoorruimte huren of een kantoorruimte delen met anderen.

Of binnen een centraal gebouw een enkel kantoor huren. Zo zijn er op het gebied van het hosten van je website eveneens verschillende mogelijkheden.

Bijvoorbeeld VPS in de vorm van een Virtual Private Server, waarbij je op een fysieke server over een eigen virtuele server beschikt. Er zijn diverse voordelen verbonden aan deze manier van het hosten van je website of meerdere websites.

Vrijheid en keuze

VPS heeft als voordeel je veel vrijheid en keuze te bieden. Dat is ook het geval als je op zoek bent naar een kantoor of als je een domeinnaam voor je website uitkiest.

Overigens is het checken domeinnaam dan belangrijk om na te gaan of het domein vrij is. VPS is webhosting waarbij je vervolgens de vrijheid hebt om naar keuze software te installeren.

Denk maar aan de installatie van een besturingssysteem en aan andere soorten software. De vrijheid combineert met flexibiliteit, want je hebt het volledige beheer over je eigen virtuele server. Het spreekt voor zich dat voor het beheer wel enige technische kennis nodig is.

Optimale prestaties

Aangezien je een eigen VPS hebt, ben je verzekerd van optimale prestaties. Dat is belangrijk als je bijvoorbeeld een grote webshop hebt of een populair blog met veel bezoekers. Iedere VPS beschikt over eigen processorkracht net als over eigen geheugen, dataverkeer en schijfruimte.

Een hoge performance is hierdoor gegarandeerd en daarbij is het altijd mogelijk om snel op te schalen indien de situatie dat vereist. Bijvoorbeeld als je bedrijf ineens heel snel groeit en je meer producten in je webshop verkoopt.

Bovendien is het ook nog zo dat je geen last hebt van andere partijen op je eigen server, zodat de snelheid gegarandeerd is.

Beveiliging en back-up van data

Een ander voordeel van VPS is dat de beveiliging goed geregeld is met betrekking tot het opslaan van data. In het kader van privacy biedt een VPS eveneens het voordeel dat anderen er geen toegang tot hebben.

Bovendien voorziet VPS in het bewaren van gegevens door regelmatig op automatische basis een back-up te maken. een VPS is dan ook uitermate betrouwbaar en veilig.

Nog een voordeel is dat een VPS minder gevoelig is voor storingen omdat het een afzonderlijke virtuele server betreft. Tot slot is deze vorm van hosting ideaal omdat er volledig met de wensen van de gebruiker is rekening te houden.

Dit artikel is geschreven door Danny Verhoeven, eigenaar Kantoorruimtevinden.nl. Ik onderneem al velen jaren op internet, maar help je ook graag met het vinden van een geschikte werkplek.

Volg mij op social media: LinkedIn, Twitter, Google+ en Facebook.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Verified by MonsterInsights