Gratis Ebook: 3 blunders waardoor je veel extra geld kwijt bent aan het huren van kantoor

Lees het Ebook en ontdek:

  • Hoe een makelaar de groei van je onderneming in de weg kan staan
  • In welke situatie je vast blijft zitten aan een vervelend huurcontract
  • Wanneer je met onnodige ruimte blijft zitten waar je wel voor moet betalen

...en zie direct praktische tips om dit op te lossen.

Je krijgt ook wekelijks een gratis tip om het leukste kantoor van Nederland te vinden

Welke domotica komen van pas op kantoor?

| door

De term ‘domotica’ refereert naar apparaten die in een huis gebruikt worden, en natuurlijk is er veel domotica waar men thuis veel plezier van kan hebben.

Denk aan sfeerverlichting die geprogrammeerd en vanaf de smartphone bediend kan worden, of een deurbel met videoverbinding. Maar er is natuurlijk ook domotica die van pas kan komen op kantoor. We bespreken een aantal voorbeelden.

Slimme thermostaat

Een thermostaat die je van afstand kunt bedienen en kunt inprogrammeren komt thuis van pas, maar kan ook op kantoor van nut zijn. Ook daar verbruik je immers energie om voor een aangename temperatuur te zorgen.

Maar je kunt ook wel eens vergeten om hem aan het einde van de dag weer omlaag te zetten. Als je een slimme thermostaat installeert op kantoor, kun je deze inprogrammeren en ook vanuit huis de thermostaat op kantoor bedienen.

Zo kun je energieverspilling voorkomen. Installatie is met het gereedschap dat je kunt bestellen bij Master Tools ook zo gedaan.

Slim alarm

Vaak staat er op kantoor veel dure elektronica die interessant is voor dieven. Daarom is het verstandig om een alarm te installeren.

Maar een alarm dat je zelf aan en uit moet zetten kan vergeten worden en kan ook stress opleveren omdat je snel moet zijn om te voorkomen dat je zelf het alarm af laat gaan.

Een slim alarm kan vanzelf aan gaan wanneer je het kantoor of het pand op slot doet en weer uitgeschakeld worden als je het kantoor weer opent.

Slimme verlichting

Ook op kantoor kan slimme verlichting van pas komen. Vooral om elektriciteit te besparen en de levensduur van lampen te verlengen.

Met behulp van sensoren kunnen lampen vanzelf uit gaan wanneer de laatste persoon de ruimte heeft verlaten. Zo blijft er geen verlichting onnodig aan staan.

Ook kun je met slimme verlichting de sterkte van het licht op de perfecte sterkte instellen voor verschillende omstandigheden en situaties.

Slim koffieapparaat

Wil je de tijd besparen die je kwijt bent aan het wachten bij het koffieapparaat tot je koffie klaar is? Of wil je hem meteen kunnen drinken en niet moeten wachten tot hij niet meer loeiheet is?

Er bestaan slimme koffieapparaten die je van afstand kunt bedienen, zodat je koffie al klaar staat wanneer je bij het apparaat aankomt. Ook kun je zo op je vaste pauzetijd een kop koffie inprogrammeren. Overbodige luxe? Misschien, maar toch ook wel praktisch.

Ook je kantoor kan dus verrijkt worden met handige domotica. Zo kun je voor energiebesparing, meer comfort én meer controle zorgen.

Dit artikel is geschreven door Danny Verhoeven, eigenaar Kantoorruimtevinden.nl. Ik onderneem al velen jaren op internet, maar help je ook graag met het vinden van een geschikte werkplek.

Volg mij op social media: LinkedIn, Twitter, Google+ en Facebook.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Verified by MonsterInsights