Gratis Ebook: 3 blunders waardoor je veel extra geld kwijt bent aan het huren van kantoor

Lees het Ebook en ontdek:

  • Hoe een makelaar de groei van je onderneming in de weg kan staan
  • In welke situatie je vast blijft zitten aan een vervelend huurcontract
  • Wanneer je met onnodige ruimte blijft zitten waar je wel voor moet betalen

...en zie direct praktische tips om dit op te lossen.

Je krijgt ook wekelijks een gratis tip om het leukste kantoor van Nederland te vinden

Welke internet provider moet ik kiezen voor mijn nieuwe kantoor?

| door

Betrek je met jouw bedrijf een nieuwe kantoorruimte? Dan wil je natuurlijk dat alles optimaal functioneert. Je sluit een energiecontract af om te zorgen dat je apparaten kunnen functioneren en je het kantoor kunt verwarmen, je kiest voor ergonomisch verantwoorde meubels én je zorgt ervoor dat je het juiste internet abonnement afsluit voor jouw zakelijke omgeving.

Maar welke internet provider past bij jouw werkomgeving? Je kunt online internet providers vergelijken, maar we vertellen hier alvast over de zakelijke abonnementen die KPN, XS4ALL en Ziggo aanbieden.

Zakelijk internet

Zakelijk internet is vaak wat duurder dan een particulier internetabonnement. Maar daarvoor krijg je wel een aantal voordelen. Zo kun je vaak je zelf je website hosten met behulp van een vast IP-adres.

Ook kun je meer en sneller een beroep doen op de klantenservice en wordt een storing eerder opgelost. Dat zijn belangrijke voordelen voor een bedrijf, hoe klein of groot ook. Iedere minuut dat je offline bent kost je immers potentiële inkomsten, omdat je bedrijfsvoering in veel gevallen opgehouden wordt als je geen gebruik kunt maken van een werkende internetverbinding.

KPN

KPN biedt snel en stabiel glasvezelinternet aan voor zakelijke klanten. Of dit mogelijk is op jouw adres kun je controleren door de postcodecheck te doen. Anders is de VDSL-verbinding, een verbetering van de ouderwetse DSL-verbinding, aan te raden.

Alle zakelijke klanten profiteren van verbeteringen die KPN heeft gemaakt aan de internetveiligheid door een uitgebreider veiligheidsprotocol te activeren. Dit DNSSEC-protocol controleert of de internetpagina de ‘officiële’ pagina is of een nepwebsite.

Voor bedrijven in het MKB met een grotere internetbehoefte is er het EEN MKB pakket. Daarbij kun je onder andere gebruik maken van de mogelijkheden van een vast IP-adres, een alarmlijn en een beveiligde pinverbinding. Dit pakket is geschikt voor ondernemingen met tot wel 150 medewerkers.

XS4ALL

XS4ALL zegt zelf het laagste storingspercentage van Nederland te hebben. Je data kun je veilig opslaan in de eigen cloud van XS4ALL. Er wordt gratis beveiligingssoftware geleverd om je te beschermen tegen cybercrime. Onderweg kun je gebruik maken van een van de 2000 KPN WiFi-hotspots.

Ook kun je je eigen telefooncentrale opzetten. De klantenservice is 12 uur per dag bereikbaar, ook op zaterdag. Verder is een vast IP-adres mogelijk en helpt ServicePlus je online te blijven tijdens een zeldzame storing. Ook biedt XS4ALL je een Virtual Private Network (VPN), zodat je overal veilig en anoniem kunt werken.

XS4ALL ondersteunt naar eigen zeggen de hoogst mogelijke snelheden op een koperverbinding en wanneer er glasvezel leverbaar is op je adres levert men dit zonder meerprijs.

Ziggo

Ziggo biedt pakketten met verschillende downloadsnelheden aan, van 60 Mbit/s voor zeer kleine ondernemingen tot 1000 Mbit/s voor grotere bedrijven. Het aantal apparaten dat tegelijkertijd online kan zijn verschilt per pakket.

De installatie wordt voor je geregeld door een expert, waarbij ervoor gezorgd wordt dat je in alle uithoeken van je kantoorruimte goed internet beschikbaar is. Kies je voor Internet Pro, dan krijg je een vast contactpersoon van aankoop tot oplevering, die ervoor zorgt dat je geen seconde offline bent.

Je krijgt een vast IP-adres en wifi voor ruim 100 gebruikers. Voor gasten kan er een gescheiden netwerk komen zodat je bedrijfsgegevens beschermd blijven. Ook bij het wisselen van een andere provider naar Ziggo zorgt men ervoor dat je geen seconde offline bent. Verder biedt Ziggo biedt vaste IP-adressen aan. Ook zorgen ze ervoor dat alle storingen binnen acht uur worden opgelost.

Dit artikel is geschreven door Danny Verhoeven, eigenaar Kantoorruimtevinden.nl. Ik onderneem al velen jaren op internet, maar help je ook graag met het vinden van een geschikte werkplek.

Volg mij op social media: LinkedIn, Twitter, Google+ en Facebook.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Verified by MonsterInsights