Gratis Ebook: 3 blunders waardoor je veel extra geld kwijt bent aan het huren van kantoor

Lees het Ebook en ontdek:

  • Hoe een makelaar de groei van je onderneming in de weg kan staan
  • In welke situatie je vast blijft zitten aan een vervelend huurcontract
  • Wanneer je met onnodige ruimte blijft zitten waar je wel voor moet betalen

...en zie direct praktische tips om dit op te lossen.

Je krijgt ook wekelijks een gratis tip om het leukste kantoor van Nederland te vinden

Zakelijke creditcard aanvragen als ondernemer: de voordelen

| door

Als je voor jezelf begint als ondernemer, dan is (naast het vinden van een goede kantoorruimte) het openen van een zakelijke rekening een van de eerste dingen die je doet.

Bij een zakelijke betaalrekening kan je vaak ook direct een creditcard koppelen. Zo’n zakelijke creditcard biedt je als ondernemer vele voordelen. In dit artikel zullen we je enkele voordelen van een zakelijke creditcard.

Zakenreis naar het buiteland

Een van de grootste voordelen van een (zakelijke) creditcard, is dat die vrijwel overal geaccepteerd wordt. Waar we in Nederland veel met onze pinpas betalen, hoeft dit in het buitenland niet heel gebruikelijke te zijn.

Verder maak je bij veel vliegmaatschappijen, autoverhuurders en hotels gebruik van een creditcard (bijvoorbeeld als borg). Maar bijvoorbeeld ook in een restaurant.

Voor zakenreizen naar het buitenland is een creditcard dus eigenlijk wel noodzakelijk. Omdat die kosten zakelijk zijn, is een zakelijke creditcard daarvoor nodig.

Zakelijk tanken

Bij het tanken controleert de Belastingdienst ook strenger. Op zo’n tankbon staat immers geen bedrijfsnaam.

Als je die betaalt met je persoonlijke pinpas of creditcard of contant afrekent, zal de Belastingdienst dit niet zien als een zakelijke uitgave. Daarvoor is een zakelijke creditcard dus ook erg handig.

Meerdere personen

Ook kan je (tegen een kleine vergoeding) extra creditcards aanvragen die vanaf dezelfde onderneming werken. Zo kan je bijvoorbeeld je werknemers voorzien van een creditcard van de zaak.

Wat hier extra handig aan is, is dat je een duidelijk overzicht hebt van alle uitgaves. Die zie je snel terug op je zakelijke rekening. Om te zorgen dat het niet uit de hand loopt, kan je per kaart ook een bestedingslimiet instellen.

Verzekeringen en andere extra’s

Ook zal je bij een zakelijke creditcard net zoals bij een persoonlijke diverse extra krijgen. Denk daarbij bijvoorbeeld aan een aankoopverzekering, autohuurverzekering, vluchtvertragingverzekering, reisverzekering of juridische bijstandsverzekering.

Verder kan je ook gebruik maken van andere voordelen. Denk daarbij aan het sparen van punten voor de uitgaves met je creditcard. Die kan je vervolgens gebruiken voor het verkrijgen van korting op vluchten en hotels, of vele andere dingen.

Aanvragen zakelijke creditcard

Om in aanmerking te komen voor een zakelijke creditcard, dien je vaak aan twee eisen te voldoen. Allereerst is het vaak zo dat je minimaal 1 jaar ingeschreven moet staan bij de Kamer van Koophandel als ondernemer.

Daarnaast zal je een BKR-toetsing ondergaan. Daarmee wil de creditcardverstrekker er zeker van zijn dat je de kosten terug kan betalen.
Zo’n zakelijke creditcard kan je aanvragen bij je eigen bank. Ook kan je er voor kiezen om bij een bankonafhankelijke partij aan te vragen, zoals ICS of American Express.

Dit artikel is geschreven door Danny Verhoeven, eigenaar Kantoorruimtevinden.nl. Ik onderneem al velen jaren op internet, maar help je ook graag met het vinden van een geschikte werkplek.

Volg mij op social media: LinkedIn, Twitter, Google+ en Facebook.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Verified by MonsterInsights