Gratis Ebook: 3 blunders waardoor je veel extra geld kwijt bent aan het huren van kantoor

Lees het Ebook en ontdek:

  • Hoe een makelaar de groei van je onderneming in de weg kan staan
  • In welke situatie je vast blijft zitten aan een vervelend huurcontract
  • Wanneer je met onnodige ruimte blijft zitten waar je wel voor moet betalen

...en zie direct praktische tips om dit op te lossen.

Je krijgt ook wekelijks een gratis tip om het leukste kantoor van Nederland te vinden

Zelf je huis verkopen

| door

Je huis verkopen is een grote stap in je leven en daarom is het zaak om je goed voor te bereiden. Denk bijvoorbeeld aan wat er gebeurt met je financiën wanneer je je huis verkoopt, maar ook of je je huis wil verkopen met of zonder makelaar.

En als je kiest voor een makelaar, hoe kies je dan een goede? Of hoe regel je de verkoop zelf? Allemaal dingen om over na te denken wanneer je van plan bent je huis te verkopen.

Huis verkopen met of zonder makelaar?

Wanneer je ervoor kiest om zelf je huis te verkopen zijn er een aantal belangrijke dingen waar je op moet letten. Je moet bijvoorbeeld nadenken over de verkoopprijs van je woning, zorgen dat er geadverteerd wordt voor je woning, bezichtigingen begeleiden en onderhandelen.

Een eventuele koopovereenkomst komt ook voor je eigen rekening. Je kunt het jezelf ook een stuk makkelijker maken en ervoor kiezen om wel een makelaar in te schakelen. Een verkoopmakelaar helpt je bij het bepalen van de vraagprijs, doet de bezichtigingen en onderhandelingen voor je en stelt tevens de koopovereenkomst op.

Dat neemt jou dus een hoop werk uit handen.

Tips om je huis snel te verkopen

Buiten het zakelijke gedeelte om, zijn er ook een hoop andere dingen die jij kunt doen om je huis aantrekkelijker te maken bij kopers. Een opgeruimd huis oogt bijvoorbeeld al vele malen aantrekkelijker dan wanneer het een rotzooi is. Niet iedereen kijkt hier gemakkelijk doorheen.

Net als het opknappen van kleine dingen in huis. Maak die ene plint even vast of schilder de verkleurde verwarming weer mooi wit. Naast het opruimen van je woning draagt een grondige schoonmaakbeurt ook bij aan de aantrekkelijkheid van je woning. Haal bijvoorbeeld een plumeau langs de stofdraden die al weken aan je plafond hangen en stofzuig een keer wat grondiger dan je normaal zou doen.

Nare geurtjes dragen ook niet bepaald bij aan een goede indruk, dus een lekkere geurkaas aansteken helpt altijd. Je kunt natuurlijk ook een appeltaart bakken, maar hier moet je net zin in hebben.

Bezichtigingen of open huizen dag

Mocht je nou bezichtigingen hebben staan, maak er dan vooral heen haastklus van. Neem je tijd en laat de geïnteresseerden rustig rondkijken.

Op een open huizen dag is de kans natuurlijk aanwezig dat je meerdere personen in huis hebt lopen, aan te raden is dan om slechts één stel geïnteresseerden per keer rond te leiden. Zo voorkom je chaos en kan men waar nodig nog wat vragen stellen.

Dit artikel is geschreven door Danny Verhoeven, eigenaar Kantoorruimtevinden.nl. Ik onderneem al velen jaren op internet, maar help je ook graag met het vinden van een geschikte werkplek.

Volg mij op social media: LinkedIn, Twitter, Google+ en Facebook.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Verified by MonsterInsights