Gratis Ebook: 3 blunders waardoor je veel extra geld kwijt bent aan het huren van kantoor

Lees het Ebook en ontdek:

  • Hoe een makelaar de groei van je onderneming in de weg kan staan
  • In welke situatie je vast blijft zitten aan een vervelend huurcontract
  • Wanneer je met onnodige ruimte blijft zitten waar je wel voor moet betalen

...en zie direct praktische tips om dit op te lossen.

Je krijgt ook wekelijks een gratis tip om het leukste kantoor van Nederland te vinden

Zo richt je je kantoor efficiënt in

| door

Een kantoor inrichten moet netjes gebeuren. Of het nu alleen een kantoor is voor jezelf, of ook voor andere medewerkers: je moet er prettig en rustig kunnen werken.

En als er ook weleens klanten komen is het helemaal belangrijk dat je kantoor er netjes uitziet. Maar hoe doe je dat? Dit is een handige gids waarmee je je kantoor snel, efficiënt en goedkoop kunt inrichten.

1. Begin bij het plafond

Kijk jij weleens omhoog? De meeste mensen vergeten dat. Toch bepaalt het plafond voor een groot deel de uitstraling van de ruimte.

Loop het plafond na. Ziet het er nog netjes uit? Of moeten delen vervangen worden? Bij een vast plafond, zoals beton of gipsplaten, kun je het plafond sausen om het weer netjes te maken.

2. Is de indeling goed?

Misschien wil je het kantoor nog anders inrichten. Een tussenwand plaatsen of verplaatsen kan in een leeg kantoor nog gemakkelijk worden gedaan.

Je kunt hier het beste een timmerman voor zoeken. Deze kan in korte tijd een keurige wand plaatsen, eventueel nog met extra isolatie. Loop ook alle muren langs om te kijken waar extra isolatie zou moeten worden geplaatst. Door daar nu alvast op te letten, kun je op lange termijn geld besparen.

3. De muren schilderen

Als je een nieuw kantoor betrekt, moet je meestal de muren schilderen. Bekijk welke kleuren mooi zouden staan.

Heb je bijvoorbeeld een rustige, vrij neutrale kleur in je logo? Dan kun je een muur in die kleur beschilderen. Dit is belangrijk:

  • Ga niet voor te felle kleuren of voor teveel kleur. Het is goed om af te wisselen met wit voor rust en ruimte.
  • Is je logo of kleur eigenlijk wat te fel? Ga dan voor kleuraccenten in plaats van een hele muur in die kleur. Of laat door een schilder je logo op de muur schilderen en houd de rest neutraal.

4. Een mooie vloer

Een mooie vloer zorgt ervoor dat de kale ruimte er al netjes uitziet. Gelukkig hoeft een mooie vloer niet perse heel duur te zijn.

Je moet wel rekening houden met de kwaliteit van de vloer: je wilt niet al binnen enkele jaren de hele vloer moeten vervangen.

Je kunt zelf laminaat leggen als je handig bent. Maar laminaat laten leggen kan ook een prima oplossing zijn als je niet zo’n doe-het-zelver bent.

5. De kantoorinrichting

Als je een goede basis hebt, kun je beginnen aan de werkelijke kantoorinrichting. Het is meestal het mooist als je meubels uit dezelfde lijn gebruikt in een grotere ruimte.

Hebben je werknemers elk een eigen afgescheiden werkruimte, dan maakt dat wat minder verschil. Wil je goedkoop het kantoor inrichten? Kijk dan ook bij bedrijfsverkoop, bij veilingen en andere plekken waar je tweedehands kantoormeubilair kunt vinden.

Natuurlijk moet het er nog wel goed uitzien.

5. Vergeet niet te decoreren

Met name mannen hebben de neiging om een kantoorruimte wat kaal in te richten. Ze vergeten dat het er ook gezellig mag zijn! Plaats bijvoorbeeld wat grote planten in de ruimte of maakt het wat huiselijker.

Geef je werknemers (of jezelf) ook de ruimte om persoonlijke items mee te nemen, zoals familiefoto’s. Natuurlijk hoeft het niet een onoverzichtelijke bende te worden, maar wat gezelligheid en huiselijkheid maakt je kantoor een stuk prettiger om in te werken.

Je kantoor inrichten is helemaal niet zo ingewikkeld. Waar je misschien nog wel het meest tijd mee kwijt bent is het bedenken van de juiste kleurstellingen. Je kiest vaak voor één of twee hoofdkleuren. Dat zullen over het algemeen je bedrijfskleuren of logo-kleuren zijn. Toch is dat niet altijd een aanrader: bij hele felle kleuren kan het echt een beetje ‘too much’ zijn. Denk dus goed na over de kleuren die jij wilt gebruiken in je kantoor. Met deze 5 tips richt jij je kantoor snel en efficiënt in.

Dit artikel is geschreven door Danny Verhoeven, eigenaar Kantoorruimtevinden.nl. Ik onderneem al velen jaren op internet, maar help je ook graag met het vinden van een geschikte werkplek.

Volg mij op social media: LinkedIn, Twitter, Google+ en Facebook.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Verified by MonsterInsights