Gratis Ebook: 3 blunders waardoor je veel extra geld kwijt bent aan het huren van kantoor

Lees het Ebook en ontdek:

  • Hoe een makelaar de groei van je onderneming in de weg kan staan
  • In welke situatie je vast blijft zitten aan een vervelend huurcontract
  • Wanneer je met onnodige ruimte blijft zitten waar je wel voor moet betalen

...en zie direct praktische tips om dit op te lossen.

Je krijgt ook wekelijks een gratis tip om het leukste kantoor van Nederland te vinden

Zoeken naar het perfecte kantoor: wat je moet weten

| door

In dit artikel gaan we in op de belangrijke overwegingen die je moet maken bij het zoeken naar een kantoorruimte voor je bedrijf of organisatie.

Van de locatie tot de sfeer en alles daar tussenin, het is belangrijk om goed na te denken over wat voor jou en je team het beste werkt.

Laten we eens kijken naar waar je rekening mee moet houden bij het zoeken naar een geschikte kantoorruimte.

Locatie

Laten we eerst het belangrijkste bespreken: de locatie. Bij locatie is het belangrijk om goed te onderzoeken waar je kantoor is gevestigd ten opzichte van je doelgroep of klantenbestand. Als je een lokaal bedrijf bent dat enkel actief is binnen een specifieke regio, kan het zinvol zijn om je kantoor in het hart van van een specifieke regio te hebben. Aan de andere kant, als je een ruimere geografische gebied bedient of werkt met cliƫnten op afstand, hoeft het kantoor misschien niet zo centraal gelegen te zijn.

Grootte van de ruimte

Overweeg vervolgens de grootte van de ruimte die je nodig hebt. Heb je veel medewerkers, of heb je alleen een kleine ruimte nodig voor jezelf? Heb je een vergaderzaal of andere gespecialiseerde ruimtes nodig? Dit zijn allemaal dingen om in gedachten te houden als je zoekt naar het perfecte kantoor.

Budget

Een ander belangrijk punt is het budget. Hoeveel kun je uitgeven aan huur en andere gerelateerde kosten? Zorg ervoor dat je rekening houdt met alle verborgen kosten, zoals nutsvoorzieningen en onderhoud, evenals eventuele renovaties of updates die aan de ruimte moeten worden gedaan.

Voorzieningen

Het is ook een goed idee om na te denken over de voorzieningen die het gebouw of complex biedt. Hebben ze een fitnessruimte of andere recreatiefaciliteiten? Is er voldoende parkeergelegenheid beschikbaar? Dit zijn misschien geen cruciale overwegingen, maar ze kunnen zeker invloed hebben op het dagelijks leven van jou en je medewerkers.

Sfeer

Tot slot, vergeet niet om na te denken over de “vibe” van de ruimte. Is het een modern, strak gebouw, of een meer traditioneel kantoorcomplex? De sfeer van het kantoor kan een grote impact hebben op de productiviteit en het algemene welbevinden van je team.

Samenvatting

Als je op zoek bent naar een kantoorruimte voor je bedrijf of organisatie, zijn er een aantal belangrijke zaken waar je rekening mee moet houden. Hieronder hebben we een lijst samengesteld van de belangrijkste punten om te overwegen:

  • Locatie: Denk na over waar je kantoor is gelegen ten opzichte van je doelgroep of klantenbestand.
  • Grootte van de ruimte: Overweeg hoeveel ruimte je nodig hebt en of je bijvoorbeeld een vergaderzaal of andere gespecialiseerde ruimtes nodig hebt.
  • Budget: Bepaal hoeveel je kunt uitgeven aan huur en andere gerelateerde kosten en houd rekening met verborgen kosten zoals nutsvoorzieningen en onderhoud.
  • Voorzieningen: Overweeg de voorzieningen die het gebouw of complex biedt, zoals een fitnessruimte of parkeergelegenheid.
  • Sfeer: Denk na over de sfeer van de ruimte en of het bijvoorbeeld een modern of traditioneel kantoorcomplex is. De sfeer kan invloed hebben op de productiviteit en het welbevinden van je team.

Dit artikel is geschreven door Danny Verhoeven, eigenaar Kantoorruimtevinden.nl. Ik onderneem al velen jaren op internet, maar help je ook graag met het vinden van een geschikte werkplek.

Volg mij op social media: LinkedIn, Twitter, Google+ en Facebook.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Verified by MonsterInsights