Gratis Ebook: 3 blunders waardoor je veel extra geld kwijt bent aan het huren van kantoor

Lees het Ebook en ontdek:

  • Hoe een makelaar de groei van je onderneming in de weg kan staan
  • In welke situatie je vast blijft zitten aan een vervelend huurcontract
  • Wanneer je met onnodige ruimte blijft zitten waar je wel voor moet betalen

...en zie direct praktische tips om dit op te lossen.

Je krijgt ook wekelijks een gratis tip om het leukste kantoor van Nederland te vinden

5 vragen die je moet stellen over het talent binnen je organisatie

| door

Waarom is talent zo ontzettend belangrijk? Omdat talent één van de belangrijkste onderdelen is van de prestaties van een team op de werkvloer.

Tuurlijk, er zijn ook andere dingen die belangrijk zijn voor de kwaliteit van de output, maar zonder talent kom je niet ver.

Begrijpen bedrijven het voorradige talent binnen hun bedrijf wel goed genoeg? Als je een manager van een bedrijf deze vraag stelt dan antwoord hij waarschijnlijk met “Ja”.

Maar als je wat dieper onder de motorkap kijkt dan merk je dat dit toch niet het geval is. Enkele vragen die je kunt stellen zijn de volgende.

1. Wie is het talent voor de organisatie?

Bij het bepalen wie het talent is voor je bedrijf kijk je niet alleen naar het bestaande personeelsbestand. Dat namelijk is erg kortzichtig.

Nee, je kijkt ook naar je freelancers die eventueel bij je in dienst willen treden of je onderzoekt of ex-werknemers eventueel weer terug willen komen.

Het actief zoeken naar nieuwe werknemers en toekomstig talent is vanzelfsprekend ook een methode die goed kan werken alleen is dat vaak schieten met hagel. Voor het speuren naar talent maken bedrijven vaak gebruik van werving- en selectiebureau’s.

Dat is echter geen vruchtbare methode. Hoewel het tegenstrijdig is om te zeggen: werving- en selectiebureau’s zijn niet geschikt om talent in de markt te koppelen aan een bestaande organisatie. Het is beter om je bestaande bestand aan freelancers aan te spreken en hun te laten samensmelten binnen je team.

2. Hoe weet je welke competenties het talent binnen de organisatie heeft?

Dit is een open vraag waarover een manager echt moet nadenken over hoe hij dit weet en of hij dit überhaupt wel weet.

Wordt dit bepaald door de jaarlijkse beoordelingen? Worden mensen zo goed in de gaten gehouden dat hun talenten volledig bekend zijn? Het goed in kaart brengen van compententies is zeer belangrijk maar is zeker geen wet van meden en perzen.

3. Welke competenties gebruikten je werknemers bij hun laatste projecten?

De beste manier om de ‘job requirements’ van je bedrijf up-to-date te houden is om precies te weten welke skills er gevraagd worden en waar de eventuele gaten zich bevinden.

Dit vereist meer een projectgestuurde aanpak, iets waar Skills Management Software geschikt voor is.

4. Welke skills hadden mensen voordat ze bij jouw bedrijf kwamen werken

Waarom is dit belangrijk? Bij het goed in kaart brengen van de competenties van nieuwe werknemers wordt je talentenbestand alleen maar duidelijker en groter.

Je haalt deze informatie niet van een CV maar zult ze op een manier in kaart moeten brengen om zo een optimaal mogelijk resultaat te behalen voor je talentontwikkeling.

5. Welke competenties vergaarden mensen sinds ze het bedrijf verlieten?

In veel gevallen blijven mensen onderdeel van je talentenbestand, ook als ze weg zijn.

Beter nog: het is erg belangrijk dat ze dan onderdeel van je bestand blijven omdat zij zich ontwikkelen en in de toekomst weer in beeld kunnen komen.

Als je dit snapt dan begrijp je skillstrajecten: hoe ontwikkelen skills zich als mensen in bepaalde rollen ouder en volwassener worden. Iets dat een onderdeel is van holistisch talent management.

Skills management software is uitermate geschikt om compententies van een organisatie in kaart te brengen. Misschien eens tijd om je hierin te verdiepen?

Dit artikel is geschreven door Danny Verhoeven, eigenaar Kantoorruimtevinden.nl. Ik onderneem al velen jaren op internet, maar help je ook graag met het vinden van een geschikte werkplek.

Volg mij op social media: LinkedIn, Twitter, Google+ en Facebook.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Verified by MonsterInsights