Gratis Ebook: 3 blunders waardoor je veel extra geld kwijt bent aan het huren van kantoor

Lees het Ebook en ontdek:

  • Hoe een makelaar de groei van je onderneming in de weg kan staan
  • In welke situatie je vast blijft zitten aan een vervelend huurcontract
  • Wanneer je met onnodige ruimte blijft zitten waar je wel voor moet betalen

...en zie direct praktische tips om dit op te lossen.

Je krijgt ook wekelijks een gratis tip om het leukste kantoor van Nederland te vinden

Groene stroom – goed voor het milieu én je portemonnee

| door

Wat is groene stroom?

Groene stroom is de energieproductie uit Nederlandse wind, zon of biomassa.

Uit alle stopcontacten komt dezelfde 230 volt. Maar die stroom wordt wel op verschillende manieren opgewekt.
Groene stroom komt van een duurzame energiebron zoals waterkracht, zonne-energie, windenergie en biomassa. Dit draagt minder bij aan klimaatverandering dan andere bronnen van stroom zoals kolen- en gascentrales. De fossiele brandstoffen.

Je wilt er natuurlijk wel zeker van zijn dat je elektriciteit ook echt duurzaam is opgewekt. Hiervoor is er de GvOs (de Garantie van Oorsprong) een groengarantie. Een Europees systeem voor erkende groene stroom.
Helaas zorgt een keuze voor groene stroom er niet voor dat er nieuwe investeringen in duurzame energiebronnen komen. Hiervoor kun je het beste kiezen voor Nederlandse wind- of zonne-energie of voor groene stroom van een energiebedrijf dat veel investeert in groene energiebronnen.

Omdat wind en zonne-energie uit Nederland nog schaars is, zorgt dat voor de bouw van nieuwe windmolens en zonnecentrales.

Maak zelf groene stroom of koop een aandeel

Natuurlijk kun je zelf ook stroom gaan opwekken door bijvoorbeeld gebruik te maken van zonnepanelen of een zonneboiler op je dak.

Of wordt mede-eigenaar van een windmolen of zonnepanelen door een aandeel te kopen in een windpark of zonnepark. Zo deel je zonder eigen dak.

Daarnaast blijft het natuurlijk belangrijk om te zorgen dat je minder stroom verbruikt. Dat levert het grootste voordeel op voor het milieu. Check je apparaten en verlichting op stroomverbruik.
Apparaten worden steeds zuiniger.

Ga je een nieuw apparaat kopen? Check dan het energielabel en kies voor een zuinig model. Gebruik daarnaast je apparaten ook slim. Zet ze uit als je ze niet gebruikt. En lever oude apparaten in bij de milieustraat. Zo kunnen de materialen gerecycled worden.

Nieuw energielabel sinds 1 maart 2021

Sinds 1 maart 2021 hebben veel apparaten een nieuw energielabel gekregen. Op deze manier is er weer ruimte voor groei en kunnen fabrikanten hun apparaten nóg zuiniger maken.

De overheid stimuleert en ondersteunt ook ontwikkelingen en innovaties op het gebied van duurzame energie. In 2050 moet Nederland zo goed als fossiel-vrij zijn en veel minder CO2 uitstoot hebben.

Dit artikel is geschreven door Danny Verhoeven, eigenaar Kantoorruimtevinden.nl. Ik onderneem al velen jaren op internet, maar help je ook graag met het vinden van een geschikte werkplek.

Volg mij op social media: LinkedIn, Twitter, Google+ en Facebook.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Verified by MonsterInsights