Gratis Ebook: 3 blunders waardoor je veel extra geld kwijt bent aan het huren van kantoor

Lees het Ebook en ontdek:

  • Hoe een makelaar de groei van je onderneming in de weg kan staan
  • In welke situatie je vast blijft zitten aan een vervelend huurcontract
  • Wanneer je met onnodige ruimte blijft zitten waar je wel voor moet betalen

...en zie direct praktische tips om dit op te lossen.

Je krijgt ook wekelijks een gratis tip om het leukste kantoor van Nederland te vinden

3 tips als je een bedrijf gaat starten

| door

Er komt natuurlijk ontzettend veel kijken bij het starten van je bedrijf. Je bent maanden bezig geweest met het ontwikkelen van je ondernemingsplan en marketingplan, en hebt inmiddels waarschijnlijk al een flink netwerk opgebouwd.

Nu dat je precies weet welke kant je op wilt met je onderneming, en welke mogelijke kansen en bedreigingen er zijn, is het dan eindelijk tijd om daadwerkelijk te beginnen. Maar voordat je naar de KvK vliegt om jezelf in te schrijven en eindelijk van start te gaan, geven we je graag nog 3 handige tips.

bedrijf starten

1. Kijk of de gekozen naam al gebruikt wordt

De naam van je onderneming is waarschijnlijk één van de eerste dingen die je al voor ogen had. Een naam die perfect past bij jouw bedrijf, en jouw potentiële klanten op de juiste manier aan gaat spreken.

Maar wat als iemand anders deze merknaam al gebruikt, of als de website url die jij voor ogen had al in gebruik is? Voordat je daadwerkelijk tot inschrijving overgaat is het verstandig om even bij de KvK te checken of jouw gekozen naam nog niet in gebruik is.

Is de naam vrij? Kijk dan ook online even (tik simpelweg je gewenste url in) of de url die jij voor ogen had nog vrij is. Je kunt nu namelijk nog kleine aanpassingen maken in de naam die je uiteindelijk kiest; ingeschreven is ingeschreven.

2. Registreer je merknaam

Heb je een specifieke dienst of een speciaal product in een hoog concurrerende markt? Of heb je misschien juist een gat in de markt gevonden?

Dan kan het zeker geen kwaad om even naar MerkenSpot.nl te gaan om je merknaam te registreren. Zodra deze geregistreerd is heb jij namelijk alleenrecht op deze naam.

Dit betekent dat concurrenten in de markt geen gebruik mogen maken van deze, of vergelijkbare merknamen. En dat voorkomt verwarring, vermeerdert de waarde van je onderneming en zorgt ervoor dat jij een veilige positie hebt in de markt.

3. Kies de juiste rechtsvorm

Er zijn natuurlijk allerlei rechtsvormen waarin je kunt ondernemen; maar niet alle rechtsvormen zijn geschikt voor jouw onderneming.

Voordat je jezelf in gaat schrijven bij de KvK is het dus ook ontzettend belangrijk om hier voldoende onderzoek naar te doen. Bij de inschrijving zal je namelijk gevraagd worden welke rechtsvorm jij gekozen hebt.

Iedere rechtsvorm brengt zo zijn eigen voor- en nadelen met zich mee; laat je hier dus goed over informeren! 

Dit artikel is geschreven door Danny Verhoeven, eigenaar Kantoorruimtevinden.nl. Ik onderneem al velen jaren op internet, maar help je ook graag met het vinden van een geschikte werkplek.

Volg mij op social media: LinkedIn, Twitter, Google+ en Facebook.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Verified by MonsterInsights