Gratis Ebook: 3 blunders waardoor je veel extra geld kwijt bent aan het huren van kantoor

Lees het Ebook en ontdek:

  • Hoe een makelaar de groei van je onderneming in de weg kan staan
  • In welke situatie je vast blijft zitten aan een vervelend huurcontract
  • Wanneer je met onnodige ruimte blijft zitten waar je wel voor moet betalen

...en zie direct praktische tips om dit op te lossen.

Je krijgt ook wekelijks een gratis tip om het leukste kantoor van Nederland te vinden

3 tips voor het inrichten van je kantoor

| door

Oh, jij bent zo’n geluksvogel die heerlijk thuis kan werken. Dit kan voordelen en nadelen hebben!

Wanneer je jouw eigen ruimte in huis hebt speciaal voor werk, kan het erg fijn zijn. Wanneer dit niet het geval is, kun je misschien problemen krijgen met het scheiden van werk en privé.

Kortom, wanneer je de mogelijkheid hebt om een eigen kantoor in te richten in je huis, is dat zeker aan te raden! Maar hoe richt je zo’n kantoor nou slim in? In dit artikel vind je 3 handige tips!

Praktische inrichting

Bij een klein kantoor is het de kunst om het iets groter te laten lijken en bij een grote ruimte wil je ervoor zorgen dat het een beetje knus blijft.

Naast praktisch inrichten is het wel leuk dat je een beetje meegaat met de laatste interieurtrends. Allereerst kijk je naar de opbergruimte. Waar bewaar je belangrijke papieren en waar komt bijvoorbeeld de printer te staan?

Handig is om een kast aan te schaffen met opberglades (eventueel met slot) en open vakken. In de lades kun je geordend je administratieve werk bewaren wanneer nodig en in de open vakken kun je bijvoorbeeld een printer kwijt.

Clean desk

Schaf een mooi groot bureau aan en zorg dat deze geordend blijft. Dit is voor jezelf erg fijn want wanneer je omgeving rommelig is kun je ook niet lekker werken.

Ga dus altijd voor een clean desk! Naast je computer kun je een opbergbakje neerzetten voor papieren die vaak nodig hebt plus een pennenbakje!

Zorg voor inspiratie

Een kantoor moet een inspiratievolle ruimte zijn en ook een ruimte waar jij je op je gemak voelt en lekker kunt werken.

Dit verschilt natuurlijk per persoon! De een houdt wél van rustige tinten en niet te veel poespas, waar de ander liever kleur ziet en geïnspireerd wordt door bijvoorbeeld schilderijen of kunst.

Ga voor jezelf na waar jij van houdt en zorg dat dit terugkomt in jouw kantoor, zodat je optimaal kunt werken! Uit onderzoek is gebleken dat de kleur oranje inspiratie opwekt, aanrader dus!

Daglicht

Last but not least: zorg voor voldoende daglicht! Bewezen is dat er goed gewerkt kan worden in een ruimte verlicht door daglicht.

Tijdens de warme zomers is dit niet altijd even fijn en wil je de zon ook wel eens iets tegenhouden om te voorkomen dat je in een sauna moet werken. Hier is een oplossing voor!

Kies de juiste raambekleding geheel naar jouw smaak. Houten jaloezieen zijn erg trendy en populair tegenwoordig. Je behoudt nog lichtinval, maar kan zelf bepalen hoeveel! Wil je liever de zon helemaal blokkeren, ga dan voor dikke overgordijnen.

Hiermee houdt je het lekker koel binnen! Een mooie budget optie daarnaast zijn rolgordijnen. Erg praktisch en ook hiermee houd je het felle zonlicht goed tegen! Pas de keuze en kleur van je raambekleding aan op de rest van je kantoor, zodat het een geheel kan worden.

Dit artikel is geschreven door Danny Verhoeven, eigenaar Kantoorruimtevinden.nl. Ik onderneem al velen jaren op internet, maar help je ook graag met het vinden van een geschikte werkplek.

Volg mij op social media: LinkedIn, Twitter, Google+ en Facebook.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Verified by MonsterInsights