Gratis Ebook: 3 blunders waardoor je veel extra geld kwijt bent aan het huren van kantoor

Lees het Ebook en ontdek:

  • Hoe een makelaar de groei van je onderneming in de weg kan staan
  • In welke situatie je vast blijft zitten aan een vervelend huurcontract
  • Wanneer je met onnodige ruimte blijft zitten waar je wel voor moet betalen

...en zie direct praktische tips om dit op te lossen.

Je krijgt ook wekelijks een gratis tip om het leukste kantoor van Nederland te vinden

6 tips voor het inrichten van een presentatieruimte

| door

Presentaties zijn aan de orde van de dag in het bedrijfsleven, maar net zo goed ook in de publieke sector. Daarom is het geen overbodige luxe om als bedrijf of instellin geen aparte ruimte hiervoor in te richten.

Natuurlijk kan deze ook afwisselend dienst doen als vergaderruimte, zolang het maar mogelijk om de ruimte gemakkelijk om te vormen naar een plek waar je op een comfortabele manier presentaties kunt houden. Wij geven 6 tips voor het inrichten van een presentatieruimte.

Beamer voor de nodige beeldondersteuning

Tenzij je een groot digitaal scherm dat je aan een laptop kunt koppelen hebt of kunt veroorloven, kan jouw presentatieruimte niet zonder een goede beamer en een scherm.

Het is immers al lang niet meer van deze tijd om een praatje te houden zonder ondersteuning met beeld. Beeld helpt de toehoorder immers de informatie te onthouden en kan gebruikt worden om de belangrijkste zaken aan te duiden. Acer beamers zijn betrouwbare, solide apparaten die de presentaties in jouw presentatieruimte uitstekend kunnen ondersteunen.

Licht kunnen buitensluiten

Om je presentaties goed zichtbaar te maken, moet de ruimte voldoende verduisterd kunnen worden. Zorg je hier niet voor, dan wordt het voor de toeschouwer erg vermoeiend om naar het scherm te kijken, omdat de projectie dan minder goed zichtbaar is.

Je hebt dus goede, verduisterende gordijnen, lamellen of luxaflex nodig om zowel het daglicht als het licht in het gebouw zelf buiten te kunnen houden.

Comfortabele stoelen

Beknibbel niet op de stoelen in je presentatieruimte. Niet in kwantiteit, want alle aanwezigen moeten kunnen zitten, maar zeker ook niet in kwaliteit.

Je hoeft niet voor luxe fauteuils te zorgen, maar wel voor comfortabele stoelen. Presentaties kunnen vaak tamelijk lang duren, en als men dan oncomfortabel zit worden er op een gegeven moment mensen onrustig. Dat komt de concentratie niet ten goede.

Ook wil je in deze ruimte klanten kunnen ontvangen voor presentaties, en met oncomfortabele stoelen maak je geen goede indruk.

Goede ontluchting

Zorg voor goede ontluchting in je presentatieruimte. Presentaties geef je vaak aan een groep mensen, en wanneer er relatief veel mensen in een kleine ruimte samen komen wordt het er snel benauwd.

Ook dat komt de concentratie van de toehoorders niet ten goede. Zorg dat er een raam open kan in de ruimte, of dat er een adequaat ontluchtingssysteem is dat daadwerkelijk de aanwezigheid van een groep mensen aankan.

Je wilt je presentaties niet in oncomfortabele omstandigheden hebben.

Harde soort vloerbedekking

Tapijt is chique en daarom ook in bedrijfspanden gewild, maar het is niet de meest praktische vloerbedekking. Naast het feit dat tapijt minder goed schoon te houden is dan harde, vlakke vloeren, kan het bij sommige mensen ook een allergische reactie oproepen.

Het is niet wenselijk dat er mensen gaan zitten snotteren tijdens presentaties omdat de omstandigheden in de ruimte dat veroorzaken. Kies voor een andere, harde ondergrond die ook chique oogt. Zachte ondergronden zoals zeil raken snel beschadigd, en dat is in een ruimte waar veel met stoelen geschoven gaat worden niet handig.

Een vergadertafel

Vaak is het niet zo dat er de hele dag presentaties gegeven worden. Het is daarom ook zonde om de ruimte enkel voor presentaties te kunnen gebruiken, want dat betekent dat hij een deel van de tijd leeg zal staan.

Zorg er dus voor dat je presentatieruimte ook dienst kan doen als vergaderruimte. De stoelen heb je al, alleen moet je er nog een vergadertafel bij kopen. Kies er een die gemakkelijk te demonteren is, zodat hij snel uit de weg kan als er een presentatie gehouden moet worden.

Dit artikel is geschreven door Danny Verhoeven, eigenaar Kantoorruimtevinden.nl. Ik onderneem al velen jaren op internet, maar help je ook graag met het vinden van een geschikte werkplek.

Volg mij op social media: LinkedIn, Twitter, Google+ en Facebook.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Verified by MonsterInsights