Gratis Ebook: 3 blunders waardoor je veel extra geld kwijt bent aan het huren van kantoor

Lees het Ebook en ontdek:

  • Hoe een makelaar de groei van je onderneming in de weg kan staan
  • In welke situatie je vast blijft zitten aan een vervelend huurcontract
  • Wanneer je met onnodige ruimte blijft zitten waar je wel voor moet betalen

...en zie direct praktische tips om dit op te lossen.

Je krijgt ook wekelijks een gratis tip om het leukste kantoor van Nederland te vinden

7 verzekeringstips voor het verhuizen naar een nieuw kantoor

| door

U overweegt een verhuizing naar een nieuwe kantoorruimte. Wellicht heeft u al een geschikt pand gevonden en moet u alleen nog maar verhuizen.

Natuurlijk wilt u dit zo snel mogelijk geregeld hebben, want tijd is immers geld.
Toch willen wij u erop wijzen dat u beter enkele zaken kunt hebben geregeld, voordat u begint met het inladen van de verhuiswagens.

In dit artikel krijgt u de 7 belangrijkste verzekeringen, die u vooral niet moet vergeten, wanneer u naar een nieuw kantoor verhuist.

[the_ad id=’28752′]

Kantoor huren

Als u kantoorruimte huurt, hoeft u zich meestal niet druk te maken over de diverse verzekeringen. De eigenaar van het pand heeft de zaak meestal voldoende verzekerd en berekent een deel van de premie door in de huurprijs.

Het kan echter geen kwaad om te bespreken welke zaken er wel en niet verzekerd zijn. Als de eigenaar een bepaalde verzekering niet heeft, maar u die wel graag zou hebben, kunt u deze ook zelf afsluiten.

1. Inboedel verhuizen

Zowel huurder als eigenaar hebben baat bij een goed passende inboedelverzekering. Deze verzekering dekt de schade aan alle bezittingen die niet duurzaam vastzitten aan het pand. Maar vaak wordt deze schade alleen gedekt als de inboedel zich bevindt op het aangegeven adres.

Als u gaat verhuizen, zijn er vaak beperkte voorwaarden van toepassing.

Schade aan uw inboedel wordt dan alleen gedekt, als u aan deze voorwaarden voldoet. Neem daarom goed uw polis door, Zo komt u niet voor vervelende verrassingen te staan.

2. Professioneel verhuizen

Een van de voorwaarden die kan gelden, is het gebruik maken van een verhuisbedrijf. Als het bedrijf schade toebrengt aan uw inboedel, dekt zij deze zelf. U hoeft dus niet uw eigen inboedelverzekering aan te spreken.

De verhuisbedrijven kunnen onderling verschillen maar vaak worden de onderstaande zaken gedekt;

• Schade als gevolg van het laden en lossen;
• Schade als gevolg van het monteren en demonteren van meubelen;
• Schade aan elektronische apparatuur of het verminderd functioneren hiervan;

3. Aansprakelijkheid

Als niet al uw bezittingen mee kunnen in een verhuiswagen, besluiten veel mensen om de hulp van een vriend of collega in te schakelen.

Dit kan echter vervelende consequenties hebben, als dit schade tot gevolg heeft. U kunt dan namelijk geen aanspraak maken op de dekking van het verhuisbedrijf of uw inboedelverzekering.

In dit geval kunt u terecht bij persoonlijke aansprakelijkheidsverzekering van uw vriend of collega. Deze verzekering dekt alle schade die u veroorzaakt aan andere personen of bezittingen. U kunt deze verzekering echter niet afsluiten voor een ander.

Daarom is het verstandig om enkel de hulp te vragen van personen die al een aansprakelijkheidsverzekering hebben. Als iemand deze verzekering niet heeft, zult u veel moeite moeten doen om eventuele schade op deze persoon te verhalen.

4. Opstal

Als uw inboedel eenmaal is gearriveerd in uw nieuwe kantoorruimte, vraagt u zich misschien af of het pand zelf wel goed verzekerd is.

Eventuele schade aan het pand, door bijvoorbeeld een flinke storm of brand wordt gedekt door een opstalverzekering.

Deze verzekering dekt over het algemeen de zaken die duurzaam vastzitten aan het pand, zoals deuren en muren.
De eigenaar heeft deze verzekering waarschijnlijk al, dus een huurder hoeft zich hier minder druk om te maken.

Als u de eigenaar wordt, kunt u deze verzekering maar beter zo snel mogelijk afsluiten, aangezien een ongeluk vaak in een klein hoekje zit.
Als u al een opstalverzekering heeft, loont het om deze goed na te lopen. Er is een grote kans dat uw verzekering met u mee kan verhuizen, maar wel enige aanpassing nodig heeft.

5. Glas

Sommige bezittingen kunnen niet of moeilijk door de deur naar binnen. Soms kiest men er dan voor om een raam te gebruiken. Als u ervoor kiest om zaken via het raam te verhuizen, kan een glasverzekering verstandig zijn.

U kunt een glasverzekering apart afsluiten, maar ook als aanvullende verzekering via uw inboedel- of opstalverzekering.

6. Rechtsbijstand

Als er tijdens uw verhuizing iets verkeerd gaat kunt u onverwachts rechtshulp nodig hebben. Bijvoorbeeld als het verhuisbedrijf weigert om schade te vergoeden, terwijl u van mening bent dat zij wel verantwoordelijk is voor de schade.

Vaak zijn dergelijke situaties snel opgelost, zonder dat dit escaleert tot een juridisch conflict. Maar als dit wel gebeurt kan een rechtsbijstandsverzekering u veel geld besparen. De kosten voor rechtshulp kunnen namelijk zeer hoog oplopen.

7. Auto’s

De verzekering van eventuele bedrijfsauto’s zal ook moeten worden aangepast. Dit kan resulteren in een hogere of lagere premie, aangezien sommige verzekeraars onderscheid maken op basis van uw postcode.

Als u dit niet tijdig doet, kan dit gevolgen hebben in het geval van schade. Zo kan een verzekeraar weigeren om uit te keren of minder uitkeren, omdat u misschien te weinig premie hebt betaald.

U kunt ook zijn verhuisd naar een postcode waarbij er een lagere premie wordt berekend. Dan is het zonde alsnog een hogere premie te betalen.

Bedenk vooraf dus goed welke verzekeringen u al heeft en welke verstandig zijn er bij te nemen. En vergeet ook niet om verzekering regelmatig te vergelijken. Het kan een hoop geld per maand schelen

Dit artikel is geschreven door Danny Verhoeven, eigenaar Kantoorruimtevinden.nl. Ik onderneem al velen jaren op internet, maar help je ook graag met het vinden van een geschikte werkplek.

Volg mij op social media: LinkedIn, Twitter, Google+ en Facebook.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Verified by MonsterInsights