Gratis Ebook: 3 blunders waardoor je veel extra geld kwijt bent aan het huren van kantoor

Lees het Ebook en ontdek:

  • Hoe een makelaar de groei van je onderneming in de weg kan staan
  • In welke situatie je vast blijft zitten aan een vervelend huurcontract
  • Wanneer je met onnodige ruimte blijft zitten waar je wel voor moet betalen

...en zie direct praktische tips om dit op te lossen.

Je krijgt ook wekelijks een gratis tip om het leukste kantoor van Nederland te vinden

Checklist om een zakelijke verhuizing in goede banen te leiden

| door

Bij een zakelijke verhuizing komt soms nog wel meer kijken dan bij een normale verhuizing. Verhuis je je kantoor, dan is het bijvoorbeeld ook van belang dat je alle kabels weer netjes wegwerkt.

pexels ketut subiyanto 4246120

Toch komt er nog veel meer kijken bij een zakelijke verhuizing. Hieronder zullen we de belangrijkste punten benoemen. Om te beginnen is het natuurlijk van belang dat je het nieuwe adres doorgeeft.

Niet alleen moet je deze wijzigen bij de KvK, maar ook in Google bijvoorbeeld. Je wilt immers niet dat klanten voor het verkeerde pand staan als ze naar jouw bedrijf op zoek zijn.

Kies het juiste moment

Moet er gewoon gewerkt worden, dan is het niet altijd een even goed idee om spontaan te beginnen met verhuizen. Er zal dan namelijk even niet gewerkt kunnen worden. Belangrijk is dus om het juiste moment uit te kiezen.

Is het even rustiger dan normaal, dan kan je er bijvoorbeeld voor kiezen om te gaan verhuizen. Je kunt het personeel dan mogelijk thuis laten werken. Houd er rekening mee dat de een thuis efficiƫnter werkt dan een ander. Je hebt minder toezicht op je werknemers.

Daarom is het belangrijk om iets ruimere deadlines naar de klant te communiceren. Mocht je dan vertraging oplopen, hoef je je nog niet direct te verantwoorden.

Nu de meeste bedrijven toch al vanuit huis werken of gesloten zijn vanwege het coronavirus, is dit misschien wel het perfecte moment om je bedrijf te verhuizen. Ga wel even na wat de regels hierover zijn. Je kunt natuurlijk niet met 5 van je vrienden gaan verhuizen op minder dan 1,5 meter afstand.

Moet de gehele inrichting mee?

Ga ook even na of alle spullen uit het oude bedrijfspand mee moeten. Misschien wil je de inrichting van het nieuwe pand wel heel anders maken!

In dat geval hoeven wellicht ook niet alle spullen verhuisd te worden naar het nieuwe pand. Plan van tevoren dus goed in wat je precies met alle spullen wilt doen.

Op die manier voorkom je dat de spullen straks in het nieuwe pand staan en hier eigenlijk ook geen goede plek hebben. In dat geval kun je de spullen opnieuw wegbrengen.

Schakel een verhuisbedrijf in

Als je van plan bent om je bedrijf te gaan verhuizen, is het geen slecht idee om een verhuisbedrijf Rotterdam in te schakelen. Een verhuisbedrijf weet namelijk precies wat er allemaal bij een verhuizing komt kijken.

Hierboven hebben we namelijk nog geen tips genoemd voor als je eenmaal echt aan het verhuizen gaat. Is het tillen van zware spullen niets voor jou? Dan kun je de verhuizing beter aan een gespecialiseerd team overlaten.

Door voor een verhuisbedrijf te kiezen, gaat het verhuizen een stuk sneller en soepeler. Daardoor kunnen jullie het nieuwe pand snel weer gebruiken. Er zijn verschillende verhuisbedrijven die in staat zijn om je bij een verhuizing te helpen. Als je een verhuisbedrijf zoekt, is het aan te raden om ook even naar de recensies te kijken.

Dit artikel is geschreven door Danny Verhoeven, eigenaar Kantoorruimtevinden.nl. Ik onderneem al velen jaren op internet, maar help je ook graag met het vinden van een geschikte werkplek.

Volg mij op social media: LinkedIn, Twitter, Google+ en Facebook.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Verified by MonsterInsights