Lees het Ebook en ontdek:
...en zie direct praktische tips om dit op te lossen.
Je krijgt ook wekelijks een gratis tip om het leukste kantoor van Nederland te vinden
Inmiddels kennen we hem allemaal: de corona-app. Via deze app kun je een QR-code laten zien die als toegangsticket dient.
Maar niet iedereen valt over deze app te spreken: is het een oplossing of een nieuw probleem?
De vaccinatieplicht is al een tijd een groot dilemma in Nederland. We zijn een vrij land, dus waarom gedwongen een vaccin nemen? Maar aan de andere kant, waarom niet? Een vaccinatie zorgt nou eenmaal wel voor groepsimmuniteit.
Het valt niet te ontkennen: er is een tweedeling ontstaan tussen gevaccineerden en niet-gevaccineerden.
Uit onderzoek van I&O Research blijkt dat 81 procent van de niet-gevaccineerden zich gedwongen voelt vanuit hun omgeving en de overheid om zich te vaccineren.
Maar voor een geldige QR-code hoef je niet perse gevaccineerd te zijn. Het is namelijk ook mogelijk om een negatieve coronatest of herstelbewijs te laten zien. De corona-app is dus toegankelijk voor zowel gevaccineerden als niet-gevaccineerden en zou dus zeker een oplossing kunnen zijn om besmettingen in te perken.
Wat nou als je je wel wilt laten vaccineren, maar geen corona-app hebt vanwege privacyredenen? Of geen verstand hebt van elektronica en dus de werking van een app of QR-code niet begrijpbaar is? Dat zijn vragen die veel Nederlanders zichzelf stellen.
Waaronder Wim, luisteraar van radioprogramma Spraakmakers, hij zegt: ‘’Als je geen QR-code wil laten zien, word je gezien als vaccinatieweigeraar. Het is me om privacy te doen.’’ Er zijn dus andere redenen die ervoor zorgen dat mensen hun QR-code niet kunnen of willen laten zien.
Kortom: een nieuw probleem dat opgelost moet worden.
Terrasje pakken of uit eten? Om toegang te krijgen is het nu verplicht om een QR-code te laten zien. Maar is dit wel zo positief? Voor veel horecazaken niet, dit komt onder andere door het personeelstekort.
Het probleem is dat veel horecazaken al te weinig personeel hebben, laat staan genoeg om de QR-codes van hun klanten te laten checken. Voor veel werkgevers van de horeca wordt er met spoed personeel gezocht, er zijn dus genoeg horecazaken die een vacature plaatsen.
Daarnaast is de horeca bang dat hun (toekomstige) klanten worden afgeschrikt, ze moeten immers ‘extra’ moeite doen om langs te komen. Er komen dus toch een aantal problemen kijken bij de corona-app. Voor de echte kroegtijgers kan het feest beginnen, voor de horecazaken is dat nog maar de vraag.
Leave a Reply