Gratis Ebook: 3 blunders waardoor je veel extra geld kwijt bent aan het huren van kantoor

Lees het Ebook en ontdek:

  • Hoe een makelaar de groei van je onderneming in de weg kan staan
  • In welke situatie je vast blijft zitten aan een vervelend huurcontract
  • Wanneer je met onnodige ruimte blijft zitten waar je wel voor moet betalen

...en zie direct praktische tips om dit op te lossen.

Je krijgt ook wekelijks een gratis tip om het leukste kantoor van Nederland te vinden

Eigen werkplek zonder maandelijkse verplichtingen? Kies voor een flexplek

| door

Een flexplek huren wordt voor bedrijven en ZZP’ers steeds aantrekkelijker. Zo’n 75 procent van alle flexplekgebruikers is tevreden over het gebruik van deze plek.

Flexplekken worden voornamelijk gebruikt door zzp’ers. Een ruimte in huis voldoet vaak prima als werkplek, maar uiteindelijk mis je toch het sociale van een flexplek.

[the_ad id=’28752′]

De eerste stap naar werken op een flexplek

De eerste stap naar het vinden van een flexplek is het zoeken op internet, flexplekboeken.nl maakt dit een stuk eenvoudiger. Je vult in naar wat voor soort ruimte je op zoek bent en de plaats waarin je op zoek bent, je krijgt dan een overzicht te zien met beschikbare flexplekken. Een flexplek is een stuk goedkoper dan het huren van een kantoorpand.

Het boeken van een flexplek kan per uur, per dagdeel, per dag, per week of per maand of zelfs fulltime zijn. De prijs per uur ligt meestal tussen de 2,50 en 10 euro.

Welke voordelen heeft een flexplek?

Het huren van een flexplek heeft vele voordelen, zo is een flexplek vele malen goedkoper dan het huren van een kantoorpand. Een flexplek word niet voor niets zo genoemd, het is namelijk erg flexibel als het gaat om de periode waarin je een plek huurt.

Ook kiezen steeds meer bedrijven die reeds een kantoorpand hebben voor flexplekken, personeel wat verder van het bedrijf woont werken dan op zo’n flexplek. Ook kantoorpanden welke leeg staan kunnen worden ingezet als locatie voor zo’n werkplek.

Ten tweede is een flexplek aantrekkelijk voor ZZP’ers, omdat toekomstige zakenpartners in een professionele omgeving worden ontvangen. Dat maakt een betere indruk dan het thuis ontvangen van klanten. Ook heeft zo’n plek het voordeel dat je vaak werkt met meerdere ondernemers, waardoor je kunt netwerken en zo misschien ook je omzet kunt verhogen.

Hoe ziet zo’n flexlocatie eruit?

Zoals al eerder genoemd word een leeg kantoorpand vaak gebruikt als flexlocatie. Ook een reeds bestaand kantoorpand waar al een bedrijf in gevestigd is kan nog steeds fungeren als flexlocatie, staat er een ruimte leeg? Creëer meer omzet door het in te zetten als flexlocatie.

Daarnaast hebben vele flexlocaties ook de ruimte om te vergaderen, trainingen en workshops te geven. Bij de meeste locaties kun je kiezen voor een afgesloten ruimte of een ruimte waar meerdere ondernemers werken.

Dit artikel is geschreven door Danny Verhoeven, eigenaar Kantoorruimtevinden.nl. Ik onderneem al velen jaren op internet, maar help je ook graag met het vinden van een geschikte werkplek.

Volg mij op social media: LinkedIn, Twitter, Google+ en Facebook.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Verified by MonsterInsights