Gratis Ebook: 3 blunders waardoor je veel extra geld kwijt bent aan het huren van kantoor

Lees het Ebook en ontdek:

 • Hoe een makelaar de groei van je onderneming in de weg kan staan
 • In welke situatie je vast blijft zitten aan een vervelend huurcontract
 • Wanneer je met onnodige ruimte blijft zitten waar je wel voor moet betalen

...en zie direct praktische tips om dit op te lossen.

Je krijgt ook wekelijks een gratis tip om het leukste kantoor van Nederland te vinden

FinTech lening

| door

Het is niet meer zo eenvoudig voor een gewone ondernemer in het MKB om krediet te krijgen. Banken stellen zoveel voorwaarden dat kleine ondernemers naar alternatieven moeten zoeken.

Financiële technologie (FinTech) is de sleutel voor steeds meer bedrijven die zakelijke krediet zoeken.

Adyen

De eerste FinTech bedrijven starten al voor de kredietcrisis. Het Nederlandse technologiebedrijf Adyen werd opgericht in 2006 door de makers van betalingssysteem Bibit.

Met het online betaalsysteem herhaalden ze hun werk en cashten nog een keer (maar dan voor miljarden). In 2019 ging Adyen naar de beurs. Tegenwoordig betalen beleggers wel 200 x de winst voor een aandeel.

Het is het meest succesvolle FinTech bedrijf tot nu toe in Nederland.

KPMG Top 100

De internationale accountants- en adviesorganisatie KPMG houdt ieder jaar een FinTech Top 100 bij. Het is veelzeggend dat de eerste 5 plaatsen uit de Top 100 van 2019 vergeven zijn aan ondernemingen in China, Singapore en Indonesië.

Het Verenigd Koninkrijk doet het best goed met 11 noteringen. Deze zijn grotendeels te danken aan Londen dat het financiële centrum van Europa was. FinTech bedrijven zijn vooral actief in het betalingsverkeer en als online kredietverstrekker.

Het merendeel van de namen op de lijst klinkt onbekend in de oren. De Zweedse bank Klarna staat op nummer 12 en N26 (gratis bankrekening) een plekje lager op nummer 13.

Financiering

FinTech financiering is in korte tijd bijzonder populair geworden. Het trekt allerlei investeerders aan die in het businessmodel prachtige rendementen zien. Anders dan bij consumentenkredieten is er bij zakelijke krediet geen limiet aan de rente.

De premies van de online kredieten worden vastgesteld op basis van een risicoprofiel. Heeft de klant een hoog profiel dan betaal hij de hoofdprijs als hem een lening wordt toegekend. Een premie van 3% per maand (42% op jaarbasis)
is niet ongewoon.

Veel ondernemers kunnen geen kant op als het op lenen aankomt en accepteren dankbaar dat er een partij is die met hun wel in zee wilt. Natuurlijk leent niet iedereen tegen zo een hoog percentage. Bovendien mogen rentekosten van de belastbare winst worden afgetrokken.

FinTech verovert de markt van zakelijke leningen aan het MKB en zzp zonder dat de grote banken veel moeite doen. Er wordt wel eens beweerd dat een lening van 10.000 euro net zoveel moeite kost voor de banken als voor 1 miljoen euro.

Uit statistieken blijkt dat veel kleine bedrijven en zzp’ers worden afgewezen als ze een zakelijke lening aanvragen.

Innovatie

FinTech baseert zich bij de aanvraag van krediet op slimme software. Deze tools controleren supersnel alle transacties die de klant deed de afgelopen maanden en berekenen de kans of hij de lening zou kunnen terugbetalen.

De uitkomst is vaak binnen een paar uur bekend waarna de klant op de hoogte wordt gesteld en hij een offerte op maat zal ontvangen. Bij akkoord kan het geld de volgende dag al op de bankrekening staan.

De grootbanken mogen dan erg terughoudend zijn met FinTech financiering aan kleine ondernemers maar de financiële technologie heeft wel hun volle aandacht.

ING heeft bijvoorbeeld de app Yolt waarin je rekeningen van verschillende banken kunt samenvoegen en beheren.

Online hypotheek

In Nederland zijn we nog maar net begonnen met het digitaliseren van de hypotheekaanvraag. ING en Rabo werken sinds enige tijd samen met de Ockto-app die financiële gegevens kan delen in een beveiligde omgeving.

In Engeland zijn de ontwikkelingen om een online hypotheek aan te vragen al veel verder dan Nederland. Trussle is in Engeland een belangrijke online makelaar in hypotheken. Na een online aanvraag vergelijkt Trussle duizenden hypotheken met elkaar en adviseert er dan een aan. Als de klant hiermee verder wilt dan neemt Trussle contact op met de bank. Het aanvraagproces gaat niet alleen sneller maar ook rekent Trussle geen advieskosten (500 pond) aan de klant.

Bovendien adviseren ze ook nog eens hoe men het best een hypotheek over kan sluiten wat gemiddeld een besparing van 344 pond per maand oplevert. Rabobank heeft via zijn investeringsfonds RFV 9 miljoen pond in Trussle gestopt. Het wil leren hoe het aanvraagproces van een hypotheek sneller en beter kan zodat de consument in Nederland straks daar de vruchten van kan plukken.

Dit artikel is geschreven door Danny Verhoeven, eigenaar Kantoorruimtevinden.nl. Ik onderneem al velen jaren op internet, maar help je ook graag met het vinden van een geschikte werkplek.

Volg mij op social media: LinkedIn, Twitter, Google+ en Facebook.

8 responses to “FinTech lening”

 1. Davina Claire says:

  Hallo; Heeft u dringend een lening nodig, vraag dan een lening aan bij Novelty Finance. Mijn naam is Davina Claire, ik ben de financieel directeur van Novelty Finance. Het is mij ter ore gekomen dat particulieren en bedrijven het zo moeilijk vinden om een ​​lening te krijgen van banken of andere financiële instellingen. Mijn bedrijf (Novelty Finance) is hier om u te voorzien van en u te helpen met de lening die u nodig heeft. U kunt contact met ons opnemen via e-mail: [email protected] OF stuur een bericht via WhatsApp via +447915601531

  Of je nu je levensstijl een boost wilt geven of een onverwachte uitgave hebt, een lening van NOVELTY FINANCE is wat je nodig hebt.

  NOVELTY FINANCE is flexibel: u kunt lenen tot vijftien miljoen euro (€ 15.000.000,00), met passende aflossingstermijnen tot 30 jaar. U kunt een beveiligde lening of een ongedekte lening aanvragen. We bieden een uitgebreid assortiment persoonlijke leningen, zakelijke leningen, woningkredieten en schuldconsolidatieleningen die kunnen worden aangepast aan uw veranderende behoeften en omstandigheden tegen een zeer lage rente.

  Wat krijg je als je solliciteert bij Novelty Finance:
  √ Direct toegang tot uw geld na goedkeuring.
  √ Concurrerende rentetarieven (3% per jaar)
  √ Flexibele terugbetalingsvoorwaarden
  √ De mogelijkheid om uw lening sneller af te lossen
  √ Eenvoudige goedkeuring als u extra geld nodig heeft
  √ U wordt niet gehaast om de lening terug te betalen, u krijgt de tijd om met de terugbetaling van de lening te beginnen.
  √ Geen verborgen kosten

  Hoe toepassen:
  Een lening aanvragen gaat snel en eenvoudig!
  Bedrijven of particulieren die geïnteresseerd zijn in het aanvragen van een lening bij Novelty Finance en meer informatie nodig hebben over het leningaanbod, kunnen een e-mail sturen naar ([email protected]) OF een WhatsApp-bericht sturen via +447915601531 voor meer informatie en mondelinge briefings. Algemene voorwaarden zijn van toepassing.

 2. financiering nodig? zo ja, neem dan contact met ons op: [email protected] says:

  U zoekt een zakelijke lening, persoonlijke leningen, hypotheken, autoleningen, studieleningen, schuldconsolidatieleningen, ongedekte leningen, risicokapitaal, tegen een lage rente en een betaalbare rente van 2%. Beantwoord ons per e-mail: (dakany.endre(a)gmail.com) Groeten.

  Dringende lening aanbieding.

 3. financiering says:

  U bent ook op zoek naar een noodlening
  – Om uw activiteiten opnieuw te starten
  – Om het interieur van uw appartement, huis, gebouw, enz. te renoveren.
  – Voor de realisatie van een project
  – Of om andere redenen
  Maar helaas stelt de bank u voorwaarden waaraan u niet kunt voldoen, geen zorgen meer.We zijn ons ook zeer bewust van de vele risico’s van fraude en manipulatie die op het net hoogtij vieren en we beloven dat onze gemeenschap dit niet deelt vanwege elders we zijn toegewijd als u eerlijk bent dankzij de verzekering om u uw lening toe te kennen, want de rente die deze lening zal genereren, zullen we op onze beurt helpen om voor wezen en daklozen in veel landen te zorgen.
  Geachte heer, weet dat we ons inzetten om u een glimlach te bezorgen
  Aarzel niet om ons uw leningaanvraag te sturen
  E-mail: [email protected]
  Whatsapp of bel: +33754568456

  Met vriendelijke groeten…

 4. financiering says:

  klaar voor freelancers

  Ik wil hierbij een lening aanbieden aan mensen in nood. Ik ben aangesloten bij de AFM als particuliere kredietverstrekker
  Vragen stuur me een e-mail
  e-mail: [email protected]
  Whatsapp of bel: +33754568456

 5. MR ANDERSON says:

  Goede dag!
  Ik werk in een bedrijf dat leningen verstrekt aan alle serieuze en eerlijke mensen die geïnteresseerd zijn in een onderhandse lening om deze projecten, schulden, aankoop van een huis, auto, enz.
  Onze leningaanbiedingen variëren van € 5.000 tot € 10.000.000, met een rentepercentage van 2% per jaar, voor een terugbetalingsperiode van 1 tot 30 jaar.
  Heeft u interesse in de lening?
  Als u geïnteresseerd bent in de lening, laat het ons dan weten of neem contact op met ons bedrijf via e-mail: [email protected]

 6. Wilt u geld lenen? zo ja Neem vandaag nog contact met ons op via e-mail: ([email protected]) says:

  Wilt u geld lenen? zo ja Neem vandaag nog contact met ons op via e-mail: (dakany.endre(a)gmail.com)

  Dringende leningaanbieding.

 7. Heeft u dringend geld nodig? Contact: ([email protected]) Voor meer informatie over het geld. says:

  Heeft u dringend geld nodig? Contact: (dakany.endre(a)gmail.com) Voor meer informatie over het geld.

 8. Landry Brice says:

  Een lening nodig voor de aankoop van een huis, een auto of de financiering van uw verschillende activiteiten, stuur ons een e-mail. De aanvraag wordt snel verwerkt en het geld staat na 24 uur op je bankrekening.

  E-mail: [email protected]

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.