Gratis Ebook: 3 blunders waardoor je veel extra geld kwijt bent aan het huren van kantoor

Lees het Ebook en ontdek:

  • Hoe een makelaar de groei van je onderneming in de weg kan staan
  • In welke situatie je vast blijft zitten aan een vervelend huurcontract
  • Wanneer je met onnodige ruimte blijft zitten waar je wel voor moet betalen

...en zie direct praktische tips om dit op te lossen.

Je krijgt ook wekelijks een gratis tip om het leukste kantoor van Nederland te vinden

Het verhuren van een kamer; waar moet je aan denken?

| door

Het verhuren van een kamer vinden veel mensen een lastig proces. Zo weten ze niet wat voor prijs ze kunnen vragen, hoe ze geschikte huurders kunnen vinden en wat de rechten van een verhuurder of huurder zijn.

Om de verhuurders een beter inzicht te geven in het verhuren van een kamer, zal in dit artikel antwoord worden gegeven op deze vragen.

Wat voor prijs kan je vragen voor een kamer?

Het eerste struikelblok waar verhuurders tegenaan lopen is de prijs die ze kunnen vragen voor een kamer. Allereerst is het belangrijk om te vermelden dat een huurprijs is opgebouwd uit kale huur en servicekosten.

De servicekosten kunnen bijvoorbeeld de kosten voor energie of het gebruik van water zijn. Door middel van het puntensysteem van de overheid kan er een prijs worden opgesteld.

Zo kan je onder andere punten krijgen voor de oppervlakte van de kamer, bouwjaar van een woning, sanitaire voorzieningen en privé-buitenruimte. Zo krijg je een goed beeld van wat je exact kan vragen voor een kamer.

Geschikte huurders vinden

Uiteraard wil je een betrouwbare huurder in de kamer die bovendien voor geen overlast zorgt voor de buurt. Om hierbij te helpen zijn er verschillende websites om in aanraking te komen met potentiele huurders. één daarvan is Rooming.nl.

Met deze website heb je direct contact met de huurder en krijg je dus een beter beeld van hem/haar. Hierdoor wordt de keuze van het verhuren van een kamer een stuk gemakkelijker gemaakt. Daarnaast kan je als verhuurder ook zelf personen benaderen waarvan jij denkt dat ze goed in het huis passen.

Om zeker te weten dat je een goede keuze hebt gemaakt, kan je een hospiteeravond inplannen. Uiteraard moet diegene die een kamer huurt ook passen bij de rest die in hetzelfde pand woont. 

Rechten en plichten van de huurder en verhuurder

Huurders en verhuurders hebben allebei zo hun eigen rechten. Zo is een verhuurder verplicht om noodzakelijke reparaties uit te voeren. Een huurder kan ook niet zonder reden op straat worden gezet.

De huurder heeft namelijk huurbescherming. Dit houdt in dat de verhuurder niet eenzijdig een huur kan opzeggen, dit moet in overleg gaan met de huurder. Als de huurder zich niet gedraagt of er sprake is van een huurachterstand, bepaalt de rechter of de huurovereenkomst kan worden beëindigt.

Zo zijn er veel zaken waar rekening dient te worden gehouden. Wat je kan vragen voor een kamer, het vinden van een geschikte huurder en de rechten die je de huurder heeft en jij als verhuurder hebt. Verdiep je daarom goed in alles wat met een kamer verhuren te maken heeft zodat je niet voor nadelige verrassingen komt te staan.

Dit artikel is geschreven door Danny Verhoeven, eigenaar Kantoorruimtevinden.nl. Ik onderneem al velen jaren op internet, maar help je ook graag met het vinden van een geschikte werkplek.

Volg mij op social media: LinkedIn, Twitter, Google+ en Facebook.

One response to “Het verhuren van een kamer; waar moet je aan denken?”

  1. Pedroshop says:

    Interessant artikel!. Bedankt voor het delen van je kennis en ervaringen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Verified by MonsterInsights