Gratis Ebook: 3 blunders waardoor je veel extra geld kwijt bent aan het huren van kantoor

Lees het Ebook en ontdek:

  • Hoe een makelaar de groei van je onderneming in de weg kan staan
  • In welke situatie je vast blijft zitten aan een vervelend huurcontract
  • Wanneer je met onnodige ruimte blijft zitten waar je wel voor moet betalen

...en zie direct praktische tips om dit op te lossen.

Je krijgt ook wekelijks een gratis tip om het leukste kantoor van Nederland te vinden

Hoe kies je het juiste kantoor?

| door

Je bent met de makelaar langs een aantal kantoren geweest en er zijn een aantal waar je erg over te spreken bent. Eentje springt er tussenuit, maar die is wel erg duur (hier een aantal opties voor goedkope kantoorruimte).

Een ander heeft precies wat je zoekt, maar zit in een mindere buurt. Tot slot is er een pand helemaal perfect, maar je krijgt er niet een goed gevoel bij. Welke keuze maak je nu?

[the_ad id=’28752′]

Om deze vraag te beantwoorden, zijn we gaan kijken binnen de psychologie. Daar wordt namelijk veel onderzoek gedaan naar keuzes maken. In dit artikel beschrijven we hoe je die kennis in kunt zetten om de juiste keuze te maken.

Snel denken en langzaam denken

Voordat we een stappenplan kunnen presenteren voor het maken van de juiste keuze, moet je eigenlijk eerst iets weten over onze hersenen. En dan specifiek over twee verschillende manieren waarop je hersenen werken.

Je snelle hersenen: een deel van je hersenen werkt zeer snel. Dit is het “oudere” deel van je hersenen. Hier maak je beslissingen op basis van je intuitie. Deze keuzes zijn voor een groot deel onbewust.

Je langzame hersenen: in dit deel van je hersenen vinden complexe redeneringen plaats. Dat betekent dat je logisch nadenkt. Deze beslismethode is wel bewust. Deze manier van denken is echter wel veel minder snel dan de bovenstaande methode.

(Wil je meer lezen over de verschillende verwerkingsmethoden? Lees dan: “ons feilbare denken” van de nobelprijs winnende econoom: Daniel Kahneman)

De beste manier om keuzes te maken

Je zou misschien denken dat de langzame manier altijd de beste manier is om keuzes te maken. Dat is echter niet zo.

De Nederlandse psycholoog Ab Dijksterhuis deed onderzoek naar de psychologie van keuzes maken en hij kwam er achter dat de snelle manier juist voor hele ingewikkelde keuzes beter is.

Het blijkt namelijk dat we met ons redelijke, rationele, langzame brein te weinig capaciteit hebben om ingewikkelde keuzes te maken. Zodra we allerlei gevoelens en emotionele voorkeuren tegen elkaar af willen wegen, is dat al snel te ingewikkeld. Ons langzame brein is daar veel beter in.

Een stappenplan om de beste keuzes te maken

Wat betekent dit alles nu voor het maken van een keuze voor het juiste kantoor? Wat ons betreft is het verstandig om alle twee hersenen te gebruiken.

Hieronder presenteren we die methode in een eenvoudig stappenplan:

Stap 1: zet alle voors en tegens op een rij. We beginnen met het rationele brein. Stel nu dat je moet kiezen tussen twee kantoren. Zet dan hier de voordelen en de nadelen van elk kantoor op een rij.

Maak dan een weging van de voor- en nadelen om te bepalen welk kantoor het best is. Je zult hier waarschijnlijk direct al zien waarom dit zo moeilijk is.

Sommige voordelen wegen namelijk zwaarder dan anderen, en ze zijn ook niet altijd even goed te vergelijken. Daarom hebben we ook nog een tweede stap.

Stap 2: slaap er een nachtje over. Nu wordt het tijd om je langzame, onbewuste brein aan het werk te zetten. Leg bij wijze van spreken een briefje met de voors en tegens onder je kussens en slaap er eens een nachtje over.

Bekijk dan in de ochtend nog eens het briefje en probeer te voelen welke keuze het beste is. Kies nu voor dat kantoor.

Het stappenplan is dus betrekkelijk simpel, maar wel de beste methode die de hedendaagse psychologie heeft te bieden. We zijn benieuwd hoe dit voor je werkt.

Over KRV Kantoorproducten

KRV Kantoorproducten helpt ondernemers bij het vinden en inrichten van werkplekken.

Zo bestaat ons assortiment onder andere uit:

[su_spacer size=”10″]

En diverse vastgoedmarketing producten:

[su_spacer size=”10″]

Dit artikel is geschreven door Danny Verhoeven, eigenaar Kantoorruimtevinden.nl. Ik onderneem al velen jaren op internet, maar help je ook graag met het vinden van een geschikte werkplek.

Volg mij op social media: LinkedIn, Twitter, Google+ en Facebook.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Verified by MonsterInsights