Gratis Ebook: 3 blunders waardoor je veel extra geld kwijt bent aan het huren van kantoor

Lees het Ebook en ontdek:

  • Hoe een makelaar de groei van je onderneming in de weg kan staan
  • In welke situatie je vast blijft zitten aan een vervelend huurcontract
  • Wanneer je met onnodige ruimte blijft zitten waar je wel voor moet betalen

...en zie direct praktische tips om dit op te lossen.

Je krijgt ook wekelijks een gratis tip om het leukste kantoor van Nederland te vinden

Hoe kun je geld verdienen met een webshop?

| door

Nu fysieke winkels tijdelijk hun deuren hebben moeten sluiten door de coronacrisis, zijn het gouden tijden voor webshops. Bij PostNL is het momenteel topdrukte: op een gemiddelde dag gaan er 1,6 miljoen pakketten door de handen van bezorgers.

Er bestaan momenteel dus absoluut mogelijkheden om geld te verdienen met een eigen webshop. We geven je een aantal tips hoe je dit doet.

Als je nog geen webshop hebt

Heb je momenteel nog geen webshop, maar overweeg je er hiermee te starten? Je kunt met een eigen webshop een aardig zakcentje kunt verdienen en het is bovendien vaak ook nog leuk om te doen.

Het is echter wel goed om je te realiseren dat er – zeker in het begin – aardig wat werk in gaat zitten. Het betekent dat je vaak ook buiten kantooruren moet werken. Naast tijd zal het je in de beginfase ook nog geld kosten in plaats van opleveren, het is echt een investering. Niet voor niets stoppen veel webshops er na een jaar weer mee.

Het fijne is dat je in principe weinig nodig hebt om een webshop te starten. Zeker als je het vergelijkt met een fysieke winkel. Je hebt tenslotte geen pand nodig. Ook kun je het prima in je eentje in je runnen, tenzij je webshop op een gegeven moment heel goed gaat lopen. Het opzetten van de webshop zelf hoeft over het algemeen geen fortuin te kosten. De grootste kostenpost is het inkopen van je assortiment.

Als je besloten hebt de stap te willen zitten, is de belangrijkste beslissing wát je precies wilt verkopen. Probeer het zo dicht mogelijk bij jezelf te houden. Iets verkopen waar je geen affiniteit mee hebt (maar puur kiest omdat je er veel geld mee denkt te verdienen), gaat je op den duur tegenstaan. Voordat je webshop live gaat, is het handig om een concreet plan te hebben. Doe altijd gedegen onderzoek. Wat is je doelgroep en hoe bereik je hen? Wie zijn je concurrenten?

Zodra je een werkende webshop hebt

Is je webshop eenmaal in de lucht, dan is het zaak om klanten aan te trekken en te behouden.

Een aantal zaken zijn daarbij belangrijk:

  • De SEO van je website. Je kunt nog zo’n mooie website hebben, het heeft weinig waarde als mensen je website niet kunnen vinden.
  • Een gebruiksvriendelijke website. Zelfs als je website goed vindbaar is en je klanten bereid zijn tot een aankoop, kunnen ze afhaken als de website niet gebruiksvriendelijk is.
  • Een goede service. Dit is ontzettend belangrijk als je wilt dat je klanten terugkomen.
  • Voorzie je producten van een duidelijke omschrijving. Zet niet alleen de eigenschappen uiteen, maar ook de voordelen.
  • Nodig je klanten uit om reviews over de producten te schrijven. Dit creëert betrokkenheid. Nog leuker: vraag je klanten om producten van hun bestellingen te maken.
  • Zet een goede social mediastrategie op touw. Het kost je in principe niets, maar kan je wel de nodige naamsbekendheid bezorgen.

Je webshop verkopen

Heb je een succesvolle webshop, maar heb je er geen tijd/zin meer in? Dan kun je overwegen om je webshop te verkopen. Je kunt daar namelijk een leuk bedrag voor krijgen.

Er zijn tal van platforms waarop je dit doen, waaronder https://allthewayup.nl/blog/website-verkopen/. De prijs die je ervoor kunt vragen hangt van verschillende factoren af, zoals de bezoekers, de groeimogelijkheden en de hoe oud je website is.

Nadeel van je website verkopen is dat je er erna geen zeggenschap meer over hebt, dus dat is wel iets waar je goed over na moet denken. Mocht je het toch liever niet uit handen willen geven, maar er toch minder tijd aan willen besteden, dan kun je ook overwegen om personeel aan te nemen.

Dit artikel is geschreven door Danny Verhoeven, eigenaar Kantoorruimtevinden.nl. Ik onderneem al velen jaren op internet, maar help je ook graag met het vinden van een geschikte werkplek.

Volg mij op social media: LinkedIn, Twitter, Google+ en Facebook.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Verified by MonsterInsights