Gratis Ebook: 3 blunders waardoor je veel extra geld kwijt bent aan het huren van kantoor

Lees het Ebook en ontdek:

  • Hoe een makelaar de groei van je onderneming in de weg kan staan
  • In welke situatie je vast blijft zitten aan een vervelend huurcontract
  • Wanneer je met onnodige ruimte blijft zitten waar je wel voor moet betalen

...en zie direct praktische tips om dit op te lossen.

Je krijgt ook wekelijks een gratis tip om het leukste kantoor van Nederland te vinden

Hoe maak ik van mijn woonkeuken een fijne (werk)plek?

| door

De woonkeuken vormt de centrale plek in je huis die je van alle gemakken voorziet. In deze ruimte bereid je maaltijden, maak je huiswerk met je kinderen en zit je ’s weekends heerlijk te borrelen en spelletjes te spelen.

In deze gekke coronatijden heeft de woonkeuken nog een andere functie. Je werkt waarschijnlijk veel thuis, waardoor je aan de keukentafel gekluisterd bent. Nog meer reden om van deze ruimte een fijne (werk)plek te maken.

Maak het gezellig

Woonkeukens, ook wel leefkeukens genoemd, denk je bijna niet meer weg uit huidige interieurs. De reden daarvoor is dat een open keuken zelfs de kleinste ruimtes groot laat voelen. Je haalt namelijk muren weg, waardoor de ruimte veel lichter wordt.

Met een woonkeuken creëer je dus een grotere en gezelligere ruimte. Naast de illusie dat de ruimte groter wordt, heeft een woonkeuken nog een ander voordeel.

De keuken wordt veel meer onderdeel van de leefomgeving van je huis. Zo kun je vanuit de leefkeuken heerlijk van je afkijken.

Creëer een rustige sfeer

Heb je of kies je voor een open keuken? Dan is het advies om hierin dezelfde woonstijl te gebruiken als in de rest van je woning. Hiermee creëer je een rustigere sfeer.

Zoals je weet zorgt een opgeruimd huis voor een opgeruimd hoofd. Met een rustige sfeer zorg je direct voor meer concentratie om te werken aan je keukentafel.

Wist je al dat:

  • Je een zachte en neutrale sfeer in de woonkeuken creëert met eikenhouten vloeren en gebroken wit geschilderde muren?
  • Vlakke, witte keukenkastjes rust en gezelligheid uitstralen?
  • Je kleuren het beste kunt contrasteren? Heb je bijvoorbeeld zwart speksteen en witte tegels voor het aanrecht en de achterwand van je keuken? Gebruik dan voor het kookeiland wit speksteen.

Voeg woongenot, toegankelijkheid en gemak samen

In een open keuken zie je vaak aan één zijde kastruimte. Hierin berg je gemakkelijk servies, pannen, glazen en potten op. Aan de andere zijde, bij de vaste muur, bereiden de meeste mensen de maaltijden.

Het keukeneiland biedt beide functies: het is geschikt als opslagruimte én voor het bereiden van maaltijden. Als groot pluspunt is het keukeneiland ook nog zo ingericht dat je er heerlijk aan borrelt en eet.

Gebruik je hem liever om alleen aan te koken? Dan biedt een mooie eiken eettafel van Oakwell uitkomst.

Tip: om de werkdriehoek tussen opslagruimte, koelkast en spoelbak compact te houden, zijn enkelwandige kasten met spoelbak een perfecte oplossing.

De fijnste ruimte in je woning

Kortom, de woonkeuken is de ideale plek waar je leeft, werkt, de kinderen in de gaten kunt houden én waar je gezelligheid met elkaar creëert.

Een open keuken kan in interieurs dus niet ontbreken.

Dit artikel is geschreven door Danny Verhoeven, eigenaar Kantoorruimtevinden.nl. Ik onderneem al velen jaren op internet, maar help je ook graag met het vinden van een geschikte werkplek.

Volg mij op social media: LinkedIn, Twitter, Google+ en Facebook.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Verified by MonsterInsights