Gratis Ebook: 3 blunders waardoor je veel extra geld kwijt bent aan het huren van kantoor

Lees het Ebook en ontdek:

  • Hoe een makelaar de groei van je onderneming in de weg kan staan
  • In welke situatie je vast blijft zitten aan een vervelend huurcontract
  • Wanneer je met onnodige ruimte blijft zitten waar je wel voor moet betalen

...en zie direct praktische tips om dit op te lossen.

Je krijgt ook wekelijks een gratis tip om het leukste kantoor van Nederland te vinden

Jezelf voorbereiden voor een sollicitatiegesprek: zo oefen je dit

| door

Je kent het wel, knikkende knietjes en zweethandjes voor je sollicitatie. Het blijft toch altijd spannend. Om zoveel mogelijk spanning weg te nemen, is het van belang om een goede voorbereiding te treffen.

Wij leggen je uit hoe jij jezelf kunt voorbereiden op een sollicitatiegesprek.

Oefening baart kunst

Het oefenen van een sollicitatie kan op verschillende manieren. Wanneer je weet dat je sollicitatie uit bepaalde onderdelen bestaat, denk bijvoorbeeld aan een analogieën test, kun je dit alvast oefenen en voorbereiden.

Denk al eens na over mogelijke vragen en de antwoorden die je hier op kunt geven. Als een soortgelijke vraag eenmaal gesteld wordt, zul je veel makkelijker uit je woorden kunnen komen, oefening baart kunst!

Research

Een goede voorbereiding begint bij de juiste kennis. Ga eens een half uurtje op Google rondsnuffelen om te kijken wat het bedrijf allemaal doet. Waar zijn ze gevestigd, wat verkopen ze en wat voor mensen werken er? Wanneer je dit weet zul je met een veel geruster gevoel de sollicitatie ingaan.

Ook kun je extra punten scoren door te laten zien dat je geïnteresseerd bent. Vaak zullen ze iets vragen over hun eigen producten en wat je daar van vindt. Als je daar geen goed antwoord op weet te geven is dat een flinke domper.

Kijk daarnaast ook aandachtig naar de vacature. Stel jezelf de vraag: Waar is de werkgever nou echt naar op zoek en waarom ben ik hier de geschikte persoon voor? Als jij deze vraag kan beantwoorden ben je al een heel eind op weg.

Maak een lijst met vragen

Tijdens de voorbereiding van je sollicitatie kun je een lijst van potentiële vragen opschrijven die je verwacht te krijgen. Nadat je deze lijst hebt gemaakt kun je al eens over een antwoord nadenken. Schrijf kort een paar zinnen of wat steekwoorden op zodat je altijd hier op kunt terugvallen.

Maak daarnaast ook alvast een lijst met vragen die jij zelf wil stellen aan de werkgever. Met relevante en goed geformuleerde vragen kun je ook direct een goede eerste indruk achter laten. Het laat zien dat je er tijd en moeite in hebt gestoken, iets wat je potentiële nieuwe werkgever vast kan waarderen!

Het voorbereiden van een sollicitatiegesprek is altijd spannend. Met een goede voorbereiding zul je meer rust ervaren tijdens het gesprek. Een goed begin is het halve werk!

Dit artikel is geschreven door Danny Verhoeven, eigenaar Kantoorruimtevinden.nl. Ik onderneem al velen jaren op internet, maar help je ook graag met het vinden van een geschikte werkplek.

Volg mij op social media: LinkedIn, Twitter, Google+ en Facebook.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Verified by MonsterInsights