Gratis Ebook: 3 blunders waardoor je veel extra geld kwijt bent aan het huren van kantoor

Lees het Ebook en ontdek:

  • Hoe een makelaar de groei van je onderneming in de weg kan staan
  • In welke situatie je vast blijft zitten aan een vervelend huurcontract
  • Wanneer je met onnodige ruimte blijft zitten waar je wel voor moet betalen

...en zie direct praktische tips om dit op te lossen.

Je krijgt ook wekelijks een gratis tip om het leukste kantoor van Nederland te vinden

Kantoor make-over: geef je werkplek voordelig een update!

| door

Ben je het zat om naar die grijze muren en oude meubelen van je kantoor te kijken? Wil je een frisse nieuwe werkplek? Met minimale inspanning en investering, geef jij je kantoor voordelig een update.

Benieuwd naar de beste tips voor ondernemers voor een make-over van het kantoor? In dit artikel geven we je inspiratie voor een zo-goed-als-nieuwe werkplek!

1. Schuiven maar, verander de indeling

Het veranderen van de indeling van je kantoor geeft optisch een heel ander resultaat. Overweeg dus eens om verplaatsingen uit te voeren.

Verplaats bureaus, zet je vergadertafel op een andere plaats en geef je kasten een ander plekje. Houd bij het verplaatsen van elektronica overigens wel rekening met dat je juiste aansluitingen in de buurt zitten, anders kun je achteraf weer alles veranderen.

2. Steek je kantoormeubelen in een nieuw jasje

Je kunt natuurlijk aan het shoppen slaan en de hipste nieuwe meubelen kopen. Iets prijsvriendelijker -en net zo mooi- is het opknappen van je oude meubelen.

Trek zeker een week uit voor het reinigen, schuren en schilderen van je meubelen. Hier vind je nog een aantal tips hoe je het aanpakt. Eenmaal klaar, dan mag je trots zijn op het resultaat.

Daarbij ben je ook nog eens duurzaam bezig geweest én heb je heel wat bespaart op nieuwe meubelen.

3. Pak de kwasten uit de kast!

Verf, verf en nog meer verf… Niet alleen het schilderen van je oude meubelen zorgt voor een nieuw resultaat, ook het aanpakken van de muren en het plafond is een goede keuze. Zijn jouw muren nog niet in lijn met je huisstijl?

Of zijn ze saai en wekken ze geen creativiteit op? Geen reden tot uitstel meer, pak die kwasten uit de kasten en ga aan de slag. Je hebt zelfs speciale verf voor beton, metaal en radiatoren.

Ook kun je er natuurlijk voor kiezen om een wand te behangen.

4. Laat groen z’n werk doen

Planten zijn een must in iedere werkomgeving, dus vergeet ze zeker niet op verschillende plekken te plaatsen. Ze zorgen niet alleen voor een rustgevende en inspirerende werkplek, maar zorgen er ook nog eens voor dat je werknemers gezonder zijn en blijven.

Eerder vertelden we je al over de vijf beste planten voor op kantoor, die minimaal onderhoud nodig hebben, maar zorgen voor een maximaal effect.

5. Een laatste tip om iedereen op kantoor happy te maken

Heb je werknemers in dienst? Dan is het zeker aan te raden om vóór de make-over met je personeel in overleg te gaan over hoe zij hun ideale kantoor voor zich zien.

Organiseer een brainstorm op ludieke wijze, bijvoorbeeld vlak voor de personeelsborrel. Zo laat je als werkgever zien dat je luistert naar je werknemers. Bovendien, als de werknemers zich prettig voelen in de werkomgeving, dan leidt dat over het algemeen tot efficiënter werken en creatievere/betere resultaten.

Veel succes met het updaten van je werkomgeving. Meer inspiratie? Hier vind je aanvullende kantoorinrichting tips!

Dit artikel is geschreven door Danny Verhoeven, eigenaar Kantoorruimtevinden.nl. Ik onderneem al velen jaren op internet, maar help je ook graag met het vinden van een geschikte werkplek.

Volg mij op social media: LinkedIn, Twitter, Google+ en Facebook.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Verified by MonsterInsights