Gratis Ebook: 3 blunders waardoor je veel extra geld kwijt bent aan het huren van kantoor

Lees het Ebook en ontdek:

  • Hoe een makelaar de groei van je onderneming in de weg kan staan
  • In welke situatie je vast blijft zitten aan een vervelend huurcontract
  • Wanneer je met onnodige ruimte blijft zitten waar je wel voor moet betalen

...en zie direct praktische tips om dit op te lossen.

Je krijgt ook wekelijks een gratis tip om het leukste kantoor van Nederland te vinden

Kantoorruimte verhuren: waaraan dient een pand minimaal te voldoen?

| door

Steeds meer ondernemers kiezen voor het gebruik van een verzamelbedrijfspand.

Dit zijn bedrijfspanden, waarin meerdere bedrijven gevestigd zijn. Zeker voor relatief kleine partijen kan dit interessant zijn. Zij hoeven namelijk geen eigen kantoor aan te schaffen of te huren, maar kunnen dit samen met anderen doen.

De kosten worden zo lager, evenals de stap om een kantoorruimte te huren. Waar moet een kantoorruimte minimaal aan voldoen, om deze te kunnen verhuren? Is het wenselijk dat ieder bedrijf z’n eigen toiletruimte en kantine heeft, of wordt deze vaak gedeeld? Enzovoorts.

In dit artikel gaat een loodgieter uit Nieuwegein dieper in op de aspecten, waarmee vaak rekening gehouden wordt bij de transformatie van een pand. Loodgieters helpen bij zo’n transformatie bij het aansluiten van toiletten en andere sanitaire voorzieningen, het aansluiten van radiatoren, enzovoorts.

Gedeelde voorzieningen per etage van een pand

Het komt geregeld voor, dat men bij een verzamelpand voor bedrijven, kiest voor het gebruik van gedeelde faciliteiten.

Dat wil zeggen dat er per etage een aantal toiletten beschikbaar zijn voor de verschillende bedrijven, die op de etage gevestigd zijn. Evenals dat er een gemeenschappelijke keuken kan worden gebruikt door deze bedrijven.

Van een kantine is in zo’n geval geen sprake! Onderling wordt tussen de bedrijven afgesproken, hoe de keuken en toiletten netjes gehouden worden. Ook kan er vanuit de verhuurder voor een schoonmaker worden gezorgd.

Een eigen kantine laten bouwen in een pand

Naast de kleine partijen die in een verzamelpand gevestigd zijn, komt het ook voor dat een bedrijf soms een hele etage afneemt.

In zo’n geval kan het voor een bedrijf interessant zijn om een eigen kantine op de etage te laten plaatsen. Denk hierbij aan het aansluiten van een koelkast, het laten plaatsen van een gootsteen en keukenblad, enzovoorts.

Bedenk als verhuurder, wat je hier wel of juist niet in toelaat. Je zou een dergelijke verandering als een investering in het pand kunnen zien. Zeker wanneer, de verbouwing door het bedrijf zelf bekostigd wordt.

Andersom maakt dit het lastiger om de etage op een later moment aan losse bedrijven te verhuren. Een groot deel van de ruimte is nu immers ingenomen door de kantine.

Dit artikel is geschreven door Danny Verhoeven, eigenaar Kantoorruimtevinden.nl. Ik onderneem al velen jaren op internet, maar help je ook graag met het vinden van een geschikte werkplek.

Volg mij op social media: LinkedIn, Twitter, Google+ en Facebook.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Verified by MonsterInsights