Gratis Ebook: Maakt jouw website deze 3 dodelijke fouten?

Lees het Ebook en ontdek:

  • 3 blunders waardoor het grootste gedeelte van je bezoekers geen bezichtiging zal inplannen
  • Waarom je aanbod niet vindbaar is in Google
  • De belangrijkste reden waarom men zich niet voor je nieuwsbrief aanmeld

...en zie direct praktische tips om dit op te lossen.

Je krijgt ook wekelijks een gratis tip om je website onweerstaanbaar te maken

Leren van de ijzeren eeuw

| door

Dit artikel is geschreven door Jacco van den Berg, Eigenaar Van den Berg Training & Advies & Auteur van Het GROTE gesprekkenboek

FotoJaccoMoed2

Met verwondering, verbazing maar bovenal met plezier keek in dit voorjaar naar de TV-serie De IJzeren Eeuw. In deze eeuw, de negentiende, gaat ons land flink op de schop.

Ingrijpende politieke, economische en sociale vernieuwingen leggen dan de basis voor het moderne Nederland zoals dat we nu kennen.

[the_ad id=’28752′]

Rotterdamse haven

Aflevering vijf ging over de Rotterdamse haven, pijler van de Nederlandse economie. Meer dan 150 jaar geleden weet zakenman Lodewijk Pincoffs samen met vriend en bankier Marten Mees de oude elite en de gemeente mee te krijgen in een unieke publiek-private samenwerking.

Hij bouwt de havens en bruggen en spoorlijnen worden dwars door de oude stad aangelegd. Rotterdam verandert van een slaperige provinciestad in een wereldhaven.

Klik hier voor aflevering 6 van De IJzeren Eeuw, het geheim van Rotterdam.

‘Rotterdamse ondernemers’

Ik keek uit naar deze uitzending. Drie jaar geleden las ik namelijk voor het door mij geschreven boek Ondernemers boegbeelden het boek Rotterdamse Ondernemers 1850-1950.

In dit boek lees je hoe accountant Moret, de advocaat Dutilh, jeneverstoker Henkes, de bioscoopexploitant Tuschinsky en velen anderen in een eeuw tijd Rotterdam groot hebben gemaakt.

Zij en de hierboven genoemde Pincoffs, de havenbaronnen Van Beuningen en Van der Vorm en de bankiers Mees en Van de Mandele leidden niet alleen hun ondernemingen, maar hebben zich ook op sociaal-cultureel vlak laten gelden.

De Kuip

Het is maar de vraag of zonder hun initiatieven en samenwerking in 1937 De Kuip was gebouwd. Of dat Rotterdam over een universiteit zou beschikken en het museum Boijmans Van Beuningen over zo’n mooie kunstcollectie.

Al lezende kwam er als Rotterdammer achter dat ik de ondernemersgeschiedenis van mijn stad niet goed ken!

Ontwikkeling van mensen

Niet alleen geschiedenis geniet mijn aandacht maar ook de ontwikkeling van mensen. Deze gaan zich pas echt gaan ontwikkelen als zij zich buiten hun comfort zone (gaan) begeven en dat daar moed voor nodig is.

Bovengenoemde Rotterdamse ondernemers beschikten ontegenzeggelijk over flinke porties moed. Zij hadden echter ook grootste ideeën, een visie, een droom.

Laat daar aan het einde van de vorige eeuw nu de goeroe van de management goeroes, Stephen Covey, een boek, The 7 habits of highly effective people, over geschreven hebben!

Begin met het einde in gedachte

Eén van zijn wijze leerlessen is: begin met het einde in gedachte. (‘vision what you want in the future so that you know concretely what to make a reality’).

Hij stelt dat als je het eindresultaat goed voor ogen hebt, je in staat bent goede beslissingen te nemen terwijl je nog onderweg bent en een lange weg te gaan hebt. Volgens hem kun je dan pas focus blijven houden en weet je het hoofd te bieden aan storingen, verleidingen en tegenslagen en ga je doende leren.

Zou Stephen Covey zich hebben laten inspireren door onze Rotterdamse ondernemers?

Meer bezichtigingen nodig?

Ontvang meer bezichtigingen door middel van vastgoed marketing of via Kantoorruimtevinden.nl.

Enkele producten uit ons assortiment zijn:

[su_spacer size=”10″]

Over KRV Kantoorproducten

KRV Kantoorproducten helpt ondernemers bij het vinden en inrichten van werkplekken.

Zo bestaat ons assortiment onder andere uit:

[su_spacer size=”10″]

En diverse vastgoedmarketing producten:

[su_spacer size=”10″]

Dit artikel is geschreven door Danny Verhoeven, eigenaar Kantoorruimtevinden.nl. Ik onderneem al velen jaren op internet, maar help je ook graag met het vinden van een geschikte werkplek.

Volg mij op social media: LinkedIn, Twitter, Google+ en Facebook.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Verified by MonsterInsights