Gratis Ebook: 3 blunders waardoor je veel extra geld kwijt bent aan het huren van kantoor

Lees het Ebook en ontdek:

  • Hoe een makelaar de groei van je onderneming in de weg kan staan
  • In welke situatie je vast blijft zitten aan een vervelend huurcontract
  • Wanneer je met onnodige ruimte blijft zitten waar je wel voor moet betalen

...en zie direct praktische tips om dit op te lossen.

Je krijgt ook wekelijks een gratis tip om het leukste kantoor van Nederland te vinden

Lokaal netwerken in een bedrijfsverzamelgebouw of omgeving

| door

netwerken bedrijfsverzamelgebouwDe keuze van het huren van kantoorruimte hangt tegenwoordig niet alleen af van de locatie en/of hoe het kantoorpand eruit ziet. Je hebt als ondernemer tegenwoordig ook de mogelijkheid om je onderneming in een bedrijfsverzamelgebouw te vestigen.

[the_ad id=’28752′]

Dit kan een bewuste keuze zijn omdat je graag in contact wilt komen met een bedrijf dat is gevestigd in een specifiek kantoorpand.

Netwerken met een doel

Netwerken met deze bedrijven kan van groot belang zijn vanwege kennis deling, stimulans tot samenwerking of wellicht wel om van de fouten en ervaringen van andere ondernemers te leren.

Ook kan je in een bedrijfsverzamelgebouw in contact komen met potentiële klanten of leveranciers.

Hoe een netwerk in een bedrijfsverzamelgebouw opbouwen?

De grootste vraag voor veel ondernemers is hoe je het beste een netwerk kunt opbouwen. Niet iedereen begint met een uitgebreid netwerk met expertise in verschillende branches. Toch kan iedereen een netwerk opbouwen, en dat hoeft niet eens veel moeite te kosten. Soms wordt het namelijk al automatisch voor jou gedaan.

Want als je besluit om kantoorruimte te gaan huren in een bedrijfsverzamelgebouw, ben je meteen omringt door allerlei ondernemers uit veel verschillende bedrijfstakken. Hoe zet je de eerste stap in het netwerken in een bedrijfsverzamelgebouw?

In dit artikel geef ik een aantal tips over het lokaal netwerken in een bedrijfsverzamelgebouw.

Wat is een bedrijfsverzamelgebouw / incubator?

Een bedrijfsverzamelgebouw is een kantoorgebouw waarin verschillende bedrijven zich kunnen vestigen. Vaak is het voor bedrijven een bewuste keuze (zoals benoemd in de inleiding) om zich te gaan vestigen in een bedrijfsverzamelgebouw. Vaak zijn dit bedrijven uit een bepaalde branche. Zo zijn er bijvoorbeeld bedrijfsverzamelgebouwen speciaal voor ICT bedrijven of bedrijven uit de media sector.

Een incubator voor startende ondernemers

Ook zijn er speciale bedrijfsverzamelgebouwen voor startende ondernemers. Deze worden Incubators genoemd, en worden vaak gesponsord door de lokale overheid. Dit met als doel om startende bedrijven te ontwikkelen en huisvesten.

Kenmerken van een Incubator zijn dat er regelmatig allerlei activiteiten, besprekingen en bijeenkomsten worden georganiseerd. Dit kom je minder vaak tegen bij een regulier bedrijfsverzamelgebouw, maar dit kan wel een stimulans zijn tot netwerken.

bedrijfsverzamelgebouw nijmegen

Hoe begin je met netwerken in een bedrijfsverzamelgebouw?

Het werkt eigenlijk net als een buurthuis of een sportclub. Het beste is namelijk om gewoon af en toe een praatje te beginnen. Nodig je buurman uit voor een bak koffie of thee. Zo leer je niet alleen je buren kennen maar pik je ook dingen op.

Wanneer je je buren beter kent, ligt de drempel ook lager om langs te komen om advies in te winnen of om een bepaalde gebeurtenis te bespreken. Je zal merken dat je buren hetzelfde zullen doen, en op deze manier blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Wellicht heeft je buurman een oplossing voor een probleem binnen je organisatie en vice versa.

Flexibel kantoor huren in een bedrijfsverzamelgebouw?

Een kantoor in een bedrijfsverzamelgebouw is in de meeste gevallen flexibel te huren, en zijn vaak uitgerust met alle voorzieningen die je onderneming nodig heeft. Nog niet toe aan een vast kantoor, maar wil je wel graag netwerken met andere ondernemers? Dan zijn er ook genoeg alternatieven te vinden.

Een aantal van deze iniatieven op een rijtje:

Veel van deze initiatieven hebben lokale afdelingen. Zo zijn er bijvoorbeeld OpenCoffee bijeenkomsten voor Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Utrecht, Eindhoven maar ook kleinere steden als Alkmaar of Zwolle.

Zelf heb ik leuke ervaringen bij S2M, en kan je ook een kijkje nemen op ons overzicht van WiFi werkplekken. In principe kan je overal waar mensen aan het werk zijn netwerken.

Veel succes!

Danny Verhoeven
Kantoorruimtevinden.nl

Over KRV Kantoorproducten

KRV Kantoorproducten helpt ondernemers bij het vinden en inrichten van werkplekken.

Zo bestaat ons assortiment onder andere uit:

[su_spacer size=”10″]

En diverse vastgoedmarketing producten:

[su_spacer size=”10″]

Dit artikel is geschreven door Danny Verhoeven, eigenaar Kantoorruimtevinden.nl. Ik onderneem al velen jaren op internet, maar help je ook graag met het vinden van een geschikte werkplek.

Volg mij op social media: LinkedIn, Twitter, Google+ en Facebook.

2 responses to “Lokaal netwerken in een bedrijfsverzamelgebouw of omgeving”

  1. Zelf ben ik in 2004 gestart met KennisKring KennisMatch KennisKring de Ronde Tafel®. dit een een netwerk voor ondernemende managers en ondernemers die kennis willen delen met als doel innovaties sneller te herkennen en beter te implementeren in de eigen organisatie. Voordeel van in een vaste groep netwerken is dat je na een tijdje elkaar echt heel goed leert kennen en weet wie je waarbij kan ondersteunen.

  2. Danny Verhoeven says:

    @Frank Bedankt voor het delen van je ervaring. Een vaste groep van ondernemers is ook handig om te sparren, maar ook om elkaar natuurlijk te helpen in het ondernemers avontuur.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Verified by MonsterInsights