Gratis Ebook: 3 blunders waardoor je veel extra geld kwijt bent aan het huren van kantoor

Lees het Ebook en ontdek:

  • Hoe een makelaar de groei van je onderneming in de weg kan staan
  • In welke situatie je vast blijft zitten aan een vervelend huurcontract
  • Wanneer je met onnodige ruimte blijft zitten waar je wel voor moet betalen

...en zie direct praktische tips om dit op te lossen.

Je krijgt ook wekelijks een gratis tip om het leukste kantoor van Nederland te vinden

Tips om je kantoorruimte gezellig en naar persoonlijke smaak in te richten!

| door

kantoorruimte gezellig inrichten

Zit je zoals veel mensen de hele dag op het kantoor? Word je ook gek van alle kale, saaie muren en een kantoorruimte die nagenoeg alleen gevuld is met computers?

Geef je kantoor dan een identiteit. Richt je kantoor in met elementen en kleuren die je mooi vindt, want van een saaie kantoorruimte wordt niemand blij. Als je jouw kantoor inricht met elementen die je mooi vindt, word je automatisch vrolijker dan wanneer je door een kleurloze ruimte loopt.

Dus vraag jezelf al waar je blij van wordt. Waar houd je van? Denk hier goed over na. Hieronder enkele tips om van je kantoorruimte een leuke, gezellige en vooral persoonlijke ruimte te maken!

Tip 1 Denk aan groen

Planten zorgen voor meer sfeer op het kantoor. Ze brengen kleur in je kantoorruimte, wat zorgt voor een gezellige uitstraling. Daarnaast zorgen planten ook nog eens voor zuurstof en meer concentratie.

Uit een onderzoek blijkt zelfs dat planten stress verlagend zijn, het werk tempo verhogen, zorgen voor minder ziekte verzuim en ook nog eens zorgen voor minder depressieve gevoelens. Oftewel een echte win-win situatie. Geïnteresseerd in meer tips voor een gezond kantoor?

Bekijk dan ons blog 7 tips voor een gezonde kantoor lifestyle.

Daarnaast brengen bloemen ook veel sfeer op het kantoor. Bloemen maken je gelukkiger en meer ontspannen. Natuurlijk zijn niet alle planten en bloemen even geschikt voor een kantoorruimte, maar er zijn genoeg planten en bloemen te vinden die geschikt zijn!

Tip 2 Voeg decoraties toe

Zonder decoratie is je kantoorruimte maar een saaie boel. Je kunt veel decoraties toevoegen, maar dit ook heel subtiel doen. Het is maar wat je zelf wilt.

Iedereen is anders, de een wordt snel afgeleid door decoratie en de ander juist niet. Word je snel afgeleid door decoratie?

Pas dan de less is more regel toe. Vind je juist hoe meer hoe beter? Laat je creativiteit dan de vrije loop. Maar wat voor decoratie kun je nou allemaal toevoegen aan je kantoorruimte? Denk ook aan persoonlijke decoraties. Zelfs raamdecoraties zijn mogelijk. Bekijk daarvoor ons blog raamdecoratie op kantoor.

Hieronder een lijstje met mogelijke decoraties voor het inrichten van je kantoorruimte:

  • Foto’s van je gezin of familie, dit maakt je werkplek persoonlijker
  • Hang schilderijen of posters aan de muren
  • Gebruik een wandklok
  • Motiverende quotes die je in een leuk lijstje kunt zetten

[su_spacer size=”10″]

Tip 3 Do it yourself

Je kunt natuurlijk ook zelf iets maken of doen om je kantoorruimte op te fleuren!

Denk aan het maken van een leuke stoel van hout of maak zelf hangers en potten. Je kunt natuurlijk de muren ook een laagje verf geven of zelf schilderijen en fotolijsten op de wanden hangen in je kantoorruimte.

Teveel moeite? Zeker niet! Met de Makita Combiset draai je je hand niet meer om voor do it yourself projecten!

Tip 4 Recycle meubels en accessoires

Er zijn vast enkele meubels of accessoires die je thuis niet meer gebruikt, omdat je nieuwe meubels en decoraties hebt gekocht voor je huis.

Daarnaast zullen collega’s en vrienden ook meubels en accessoires hebben die ze niet meer gebruiken. Kijk goed tussen je oude spullen en vraag je collega’s of ze eventueel nog leuke oude meubels of accessoires hebben die voor de kantoorruimte gebruikt kunnen worden.

Denk aan een leuk oud kastje, vaas of een schilderij. Er is een hele grote kans dat je collega’s en vrienden deze meubels en accessoires nog ergens op zolder hebben staan, zonder dat ze het beseffen.

Samen kun je deze leuke meubels en accessoires hergebruiken om de kantoorruimte gezellig te maken en een echte identiteit te geven. Op zoek naar inspiratie voor het recyclen van producten? Bekijk dan het blog gerecyclede spullen.

Heb je nu meer inspiratie gekregen om je kantoorruimte gezellig en naar persoonlijke smaak in te richten?

Dan kun je nu met onze tips aan de slag. Geen saaie, suffe kantoorruimte meer! Veel succes!

Dit artikel is geschreven door Danny Verhoeven, eigenaar Kantoorruimtevinden.nl. Ik onderneem al velen jaren op internet, maar help je ook graag met het vinden van een geschikte werkplek.

Volg mij op social media: LinkedIn, Twitter, Google+ en Facebook.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Verified by MonsterInsights