Gratis Ebook: 3 blunders waardoor je veel extra geld kwijt bent aan het huren van kantoor

Lees het Ebook en ontdek:

  • Hoe een makelaar de groei van je onderneming in de weg kan staan
  • In welke situatie je vast blijft zitten aan een vervelend huurcontract
  • Wanneer je met onnodige ruimte blijft zitten waar je wel voor moet betalen

...en zie direct praktische tips om dit op te lossen.

Je krijgt ook wekelijks een gratis tip om het leukste kantoor van Nederland te vinden

Waar moet je op letten bij het huren van een huis of kamer?


| door

In Nederland staan tal van huizen en kamers te huur. Het vinden van een huis of kamer is dan ook niet lastig. Bij je zoektocht moet je natuurlijk wel met een aantal zaken rekening houden.

Je wilt immers voorkomen dat je na een tijdje alweer uitgekeken bent op de gehuurde kamer of het gehuurde huis. Toch denkt lang niet iedereen die een dergelijke ruimte wil huren ook altijd na bij het afsluiten van een verhuurcontract.

Voordat je jouw handtekening zet, moet je je natuurlijk afvragen of het pand wel geschikt is voor jou. Maar hoe weet je eigenlijk of een kamer of woning geschikt is?[the_ad id=’28752′]

1. Waar ga je het voor gebruiken?

Natuurlijk is dit een logische vraag: je wilt je dagelijkse leventje kunnen leiden in het huis dat of in de kamer die je huurt. Veel mensen vinden een locatie snel geschikt, maar denken niet na over de komende jaren.

Wanneer je een woning of kamer gaat betrekken met twee personen, is een groot huis of een grote kamer natuurlijk niet nodig. Er moeten voldoende meubels kunnen staan en daarnaast moeten jullie natuurlijk je eigen, persoonlijke spulletjes kwijt kunnen in het huis of in de kamer.

Het is echter verstandig om rekening te houden met eventuele groei van het gezin, zeker wanneer jullie bijvoorbeeld al lange tijd een relatie hebben. Mogelijk zijn er binnen nu en afzienbare tijd kinderen op komst. Hierdoor kan het huis of de kamer al snel te klein worden.

2. De staat van het huis of de kamer


Voordat je een huis of kamer gaat huren, doe je er goed aan even een blik te werpen op de staat van het betreffende pand.

Je wilt immers toch niet dat je er, na het zetten van je handtekening, achter komt dat het eigenlijk heel erg slecht onderhouden is en er allerlei gebreken zijn? Om niets te vergeten, kun je voor jezelf een lijstje maken voordat je het huis of de kamer gaat bezichtigen.

Op deze manier weet je waar je tijdens de bezichtiging op moet letten Twijfel je? Breng dan eens vaker een bezoek aan het pand. Zet in ieder geval nooit direct je handtekening onder een contract, maar maak een weloverwogen keuze.3. De ligging


Naast de staat van het huis of de kamer is de ligging natuurlijk ook van belang. Het is natuurlijk ideaal wanneer je een huis of kamer kunt huren in een kindvriendelijke wijk of studentenbuurt die ook nog eens in de buurt van een treinstation of bushalte ligt.

Op deze manier is het makkelijk om het pand te bereiken. Niet alleen voor jezelf, maar ook voor eventuele familie en of vrienden die jij wilt ontvangen. Denk bij het huren van een huis of een kamer dus niet alleen aan je eigen belang, maar denk ook na over de mogelijkheden voor het ontvangen van bezoek.4. Waar huur je een huis of een kamer?


Nu je weet waar je allemaal op moet letten bij het huren van een huis, kamer of een groot vakantiehuis, is het natuurlijk ook wel makkelijk dat je weet waar je een huis of kamer kunt huren.

Tegenwoordig zijn er tal van makelaars waarbij je terecht kunt voor het huren van huizen en kamers, maar je kunt ook op eigen houtje een aanbieder vinden door op zoek te gaan naar het internet. Indien je voor deze laatste optie kiest, is de kans groot dat je bij Esteon uitkomt.

Zij verhuren namelijk huizen en kamers. Ben je op zoek naar een kantoorruimte? Neem dan eens een kijkje bij Digitaal Kantoor en je zult zeker weten een geschikte ruimte vinden. Heb je wat gevonden en moet het nog helemaal naar eigen smaak ingericht worden? Dan kan Solvari je vast en zeker van dienst zijn.

Dit artikel is geschreven door Danny Verhoeven, eigenaar Kantoorruimtevinden.nl. Ik onderneem al velen jaren op internet, maar help je ook graag met het vinden van een geschikte werkplek.

Volg mij op social media: LinkedIn, Twitter, Google+ en Facebook.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Verified by MonsterInsights