Gratis Ebook: 3 blunders waardoor je veel extra geld kwijt bent aan het huren van kantoor

Lees het Ebook en ontdek:

  • Hoe een makelaar de groei van je onderneming in de weg kan staan
  • In welke situatie je vast blijft zitten aan een vervelend huurcontract
  • Wanneer je met onnodige ruimte blijft zitten waar je wel voor moet betalen

...en zie direct praktische tips om dit op te lossen.

Je krijgt ook wekelijks een gratis tip om het leukste kantoor van Nederland te vinden

Waarmee moet je rekening houden als je een website overkoopt?

| door

Heb je een bedrijf en zie je een interessante website met potentie? Een website overkopen kan vooral heel handig zijn om meer bezoekers naar je eigen website te krijgen, maar ook om de nieuwe website uit te breiden.

Koop niet zomaar de eerste de beste website. Ontvang 5 tips waar je rekening mee moet houden wanneer je een website overkoopt. 

1. Niche en doel van de website

Kijk eerst of de website wel bij jou past. Ben je van plan om een website over huisdieren over te nemen maar heb je totaal niks met dieren?

Grote kans dat je het na enkele weken niet meer leuk vindt. Let er dus vooral op of de niche ook bij jou past. Bekijk ook het doel van de website.

Wil je hier geld mee verdienen, bezoekers doorlinken naar je eigen website of je naamsbekendheid vergroten?

2. Aantal bezoekers (statistieken)

Misschien wel het allerbelangrijkste: de bezoekersstatistieken. Dit zegt namelijk ook iets over de reputatie in zoekmachines.

Let hierbij vooral op het aantal bezoekers dat vanuit de Google, Bing en andere zoekmachines komt. Is de site gekoppeld aan een social media account?

Kijk dan ook naar de bezoekers vanuit social media. Komen van hieruit weinig bezoekers, dan is het social media account niet actief of heeft het veel gekochte likes. Vraag inzicht in Google Analytics, zo krijg je een duidelijker beeld van de SEO score.

3. Conversies

Net zo belangrijk zijn de conversies. Dit is de actie die een bezoeker van de website of webshop neemt.

Denk maar aan het downloaden van een bestand, formatie aanvragen of een aankoop doen. Het aantal conversies wordt weergegeven als percentage.

Voor veel websites ligt het conversiepercentage tussen de 0,5% – 1,5%. Voor een webshop ligt dit wat hoger, namelijk tussen de 3% – 8%.

4. De waardebepaling

Voordat je een website overkoopt, moet je natuurlijk wel weten wat deze waard is. Dit doe je door verschillende dingen met elkaar te vergelijken.

Is er voldoende en unieke content aanwezig en hoeveel bezoekers trekt de website? Genereert de website inkomsten, dan wordt vaak 10 – 12x de maandomzet als waarde aangehouden.

Populaire websites kunnen tot wel 50 x de maandomzet van de hand gaan. De waarden wordt uiteindelijk bepaalt wat jij er zelf voor over hebt.

5. Financiering regelen

Een website voor €100 kopen vormt geen probleem, maar hoe zit het bij de overname van een waardevolle website? Veel middelgrote websites worden voor bedragen tussen de €10.000 en €100.000 verkocht.

Beschik je over het geld of sluit je hier een lening voor af? Met een Persoonlijke lening van Becam ontvang je het gewenste geldbedrag in één keer, en dat tegen een lage rente.

Je betaalt in maandelijkse termijnen terug, waarbij de rente vast staat. Behaal je mooie winsten met de website? Dit gebruik je desgewenst voor het tussentijds boetevrij aflossen van de lening. Dit scheelt direct in de maandlasten.

Let op: Geld lenen kost geld!

Dit artikel is geschreven door Danny Verhoeven, eigenaar Kantoorruimtevinden.nl. Ik onderneem al velen jaren op internet, maar help je ook graag met het vinden van een geschikte werkplek.

Volg mij op social media: LinkedIn, Twitter, Google+ en Facebook.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Verified by MonsterInsights