Gratis Ebook: 3 blunders waardoor je veel extra geld kwijt bent aan het huren van kantoor

Lees het Ebook en ontdek:

  • Hoe een makelaar de groei van je onderneming in de weg kan staan
  • In welke situatie je vast blijft zitten aan een vervelend huurcontract
  • Wanneer je met onnodige ruimte blijft zitten waar je wel voor moet betalen

...en zie direct praktische tips om dit op te lossen.

Je krijgt ook wekelijks een gratis tip om het leukste kantoor van Nederland te vinden

Waarom zijn notitieboekjes handig op kantoor?

| door

We werken tegenwoordig bijna allemaal op een computer of laptop. Zowel ons privé leven als ons werkleven staat opgeslagen op de computer. Dus waarom zouden we nog steeds een notitieboek gelinieerd of een week agenda op ons bureau hebben?

Deze zijn dan toch overbodig als we een computer hebben? Nou zeker niet! Het is altijd handig om een notiteboek of agenda bij de hand te hebben. Met een weekagenda kun je eenvoudig afspraken plannen. En met een notitieboek kun je snel even iets noteren.

Nog steeds niet overtuigd waarom jij zeker een notitieboek naast je moet hebben tijdens het werk? Lees dan snel verder! In deze blog benoemen we de voordelen notitieboeken versus computers.

Nog altijd snel en gemakkelijk

Zoals eerder al benoemd werd, is een notitieboek altijd handig om even snel iets in te noteren. Je kunt namelijk gemakkelijk veel notities in een notiteboek kwijt. Je zijn verschillende soorten notitieboeken.

Je hebt bijvoorbeeld blanco notiteboeken, zoals een schetsboek a4, gelinieerde notitieboeken of zelfs notitieboeken met ruitjes of stippen. Het voordeel van lijntjes in een notitieboek is dat mensen minder groot gaan schrijven. Hierdoor kun je meer notities kwijt in hetzelfde boekje. Maar ook heb je varianten die met punten of ruitjes aangegeven zijn.

Zo kun je bijvoorbeeld een to do lijstje maken met opdrachten. Maar ook leent zicht dit prima om een planning te maken. De puntjes en ruitjes zorgen voor een duidelijk overzicht waarin je dingen af kunt gaan vinken.
Wanneer zou je nou een notitieboek gebruiken? Stel de telefoon gaat over en degene aan de andere kant van de lijn heeft eigenlijk jouw collega nodig. Helaas is deze op dit moment niet te bereiken. Je vraagt daarom of je een bericht kunt doorgeven aan jouw collega voor degene aan de telefoon.

De persoon aan de telefoon begint gelijk een zijn bericht aan jouw collega te benoemen. Als je dit snel even op de computer wilt typen, werkt dit waarschijnlijk niet heel soepel. Je moet eerst het juiste programma openen voordat je kan beginnen met typen. Daarnaast (afhankelijk van het soort telefoon dat je op kantoor hebt) kun je niet altijd tegelijk bellen en typen. Als je de telefoon met de hand vast moet houden, kun je maar met een hand typen.

Even in het kort het bericht met pen op papier schrijven is dan veel efficienter. Als je de telefoon hebt opgehangen, kun je in alle rust het bericht via de computer uittypen en naar je collega sturen.

Je kunt alles beter onthouden

Blijkbaar onthoudt je dingen beter wanneer je het opschrijft dan wanneer je het uittypt. Van kleine notites of afspraken in een agenda denk je vaak dat je ze wel zal onthouden. Er komen echter vaak vele dingen snel tussendoor. Dit maakt het werkleven soms wat chaotisch.

Je kunt dus alle hulp gebruiken of afspraken of planningen niet te vergeten. Door jouw planning of afspraken in een papieren agenda of notitieboek op te schrijven, zul je ze dus minder snel vergeten!

Ook heb je een constante herinnering aan de planning, wanneer je jouw notitieboek/agenda open naast je laat liggen. Het papieren notitieboek is dus lang niet zo overbodig as sommige mensen denken.

Dit artikel is geschreven door Danny Verhoeven, eigenaar Kantoorruimtevinden.nl. Ik onderneem al velen jaren op internet, maar help je ook graag met het vinden van een geschikte werkplek.

Volg mij op social media: LinkedIn, Twitter, Google+ en Facebook.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Verified by MonsterInsights