Gratis Ebook: 3 blunders waardoor je veel extra geld kwijt bent aan het huren van kantoor

Lees het Ebook en ontdek:

  • Hoe een makelaar de groei van je onderneming in de weg kan staan
  • In welke situatie je vast blijft zitten aan een vervelend huurcontract
  • Wanneer je met onnodige ruimte blijft zitten waar je wel voor moet betalen

...en zie direct praktische tips om dit op te lossen.

Je krijgt ook wekelijks een gratis tip om het leukste kantoor van Nederland te vinden

Wat komt er allemaal kijken bij het starten van een webshop?

| door

Steeds meer bedrijven en particulieren besluiten om een webshop te beginnen. Denk jij er ook al een tijdje over na om een mooie webshop te starten?

Hier komen natuurlijk wel een aantal zaken bij kijken. Indien je benieuwd bent wat er allemaal bij komt kijken, informeren we je hier graag over. Wanneer je de juiste aanpak gebruikt, is de kans op succes een stuk groter. Het is dus belangrijk dat je je hier goed in verdiept voordat je een webshop start!

De naam van je webwinkel

Een webshop beginnen is natuurlijk niet mogelijk zonder naam. Je zal namelijk een domeinnaam moeten kopen. Het is verstandig om voor een pakkende naam te kiezen.

Het is al helemaal mooi meegenomen wanneer je een naam hebt waarop vaak gezocht wordt. Het kiezen van een domeinnaam die gerelateerd is aan een veelvoorkomend zoekwoord is dan ook zeer verstandig. Uiteraard moet de naam nog wel beschikbaar zijn en niet teveel lijken op die van een bestaand bedrijf.

Goede producten zijn van groot belang!

Op je webshop zal je producten moeten aanbieden waar veel vraag naar is. Er zijn bijvoorbeeld ondernemers die inspelen op een grote hype.

Toen een tijd terug de spinners een enorme hype waren, besloten veel ondernemers hier een webshop voor te maken. Je bent dan natuurlijk wel afhankelijk van deze hype.

Hypes zijn meestal van korte duur, dus hier zal je rekening mee moeten houden. Wil je een webshop beginnen die langer meegaat? Dan kan je kiezen voor een breed assortiment of voor een specifieke doelgroep.

Het design van de webshop

Wanneer een winkel er slecht en onbetrouwbaar uitziet, zal je waarschijnlijk snel weer naar buiten lopen. Hetzelfde geldt natuurlijk ook voor een webshop.

Op het internet is het vertrouwen vaak nog minder doordat klanten niet zien met wie ze te maken hebben. Het is dus belangrijk dat je voor een goed design kiest. Met een ouderwetse webshop bereik je waarschijnlijk niet veel meer. Het design van je webshop kan een grote investering zijn, maar het is zeker de moeite waard.

Een goede marketing

Op het internet heb je veel concurrentie. Het zal natuurlijk niet snel gebeuren dat een klant toevallig jouw domeinnaam intikt. Het is dus belangrijk dat er geïnvesteerd wordt in de marketing.

Het is bijvoorbeeld belangrijk dat de webshop gemakkelijk te vinden is met Google. Wil jij dat je webshop echt populair wordt? Dan zal je een samenwerking moeten aangaan met een goed marketingbureau.

Dit artikel is geschreven door Danny Verhoeven, eigenaar Kantoorruimtevinden.nl. Ik onderneem al velen jaren op internet, maar help je ook graag met het vinden van een geschikte werkplek.

Volg mij op social media: LinkedIn, Twitter, Google+ en Facebook.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Verified by MonsterInsights