Gratis Ebook: 3 blunders waardoor je veel extra geld kwijt bent aan het huren van kantoor

Lees het Ebook en ontdek:

  • Hoe een makelaar de groei van je onderneming in de weg kan staan
  • In welke situatie je vast blijft zitten aan een vervelend huurcontract
  • Wanneer je met onnodige ruimte blijft zitten waar je wel voor moet betalen

...en zie direct praktische tips om dit op te lossen.

Je krijgt ook wekelijks een gratis tip om het leukste kantoor van Nederland te vinden

Wat moet je allemaal regelen bij het starten van een onderneming?

| door

Gefeliciteerd! Je hebt ervoor gekozen om een eigen zaak te starten. Maar je bent uiteraard nog ver van die succesvolle onderneming. Hier is een overzicht van wat je allemaal moet regelen bij het starten van je onderneming.

[the_ad id=’28752′]

1. Schrijf een businessplan

Het starten van een succesvolle onderneming begint met het schrijven van een waterdicht businessplan. Hierin beschrijf je jezelf en de onderneming die je wil starten.

2. Kies de juiste rechtsvorm

Wie een onderneming start zal moeten kiezen welke rechtsvorm hij gebruikt. Iedere rechtsvorm heeft zijn eigen verschillen wat aansprakelijkheid en belastingen betreft. Kies je voor een eenmanszaak, een besloten vennootschap of een vennootschap onder firma?

3. Het zoeken van een kantoorruimte

Ieder bedrijf dient een vestiging te hebben. Ook als je enkel maar diensten aanbiedt. De perfecte locatie hangt af van de bereikbaarheid en uitstraling ervan. Wij kunnen je helpen met het vinden van een kantoorruimte.

4. Registreer je bij de Kamer van Koophandel

Ieder bedrijf is verplicht zich in te schrijven als onderneming. Dit kan bij de Kamer van Koophandel vanaf een week voorafgaand aan de start van je onderneming. De Kamer zal je adres controleren aan de hand van een uittreksel van het bevolkingsregister of door documenten van de bank.

5. Meld je aan bij de Belastingdienst

Misschien wel de minste leuke stap van het opstarten van je bedrijf maar wel eentje die verplicht is. Wie een onderneming start zal belastingen moeten betalen en zich bijgevolg aanmeld bij de Belastingdienst. Daar krijg je evenzeer je BTW-nummer die je op al je facturen dient te vermelden.

6. Regelen van administratie

Een bedrijf starten brengt heel wat administratie met zich mee. De wet schrijf voor dat je alle administratie van je bedrijf nauwkeurig bijhoudt. Dit houdt in: de facturen, je inkomsten en uitgaven. De basisgegevens ben je verplicht om zeven jaar bij te houden. Gegevens van onroerende zaken dien je zelfs tot tien jaar te bewaren.

7. Regel het financiƫle aspect

Wie een eigen onderneming start moet een zakelijke rekening openen. Internetbankieren kan een handig hulpmiddel zijn voor wie vlot betalingen wil uitvoeren met zijn bedrijf. Daarnaast ben je wellicht genoodzaakt enkele verzekeringen af te sluiten. Dit kan bijvoorbeeld een aansprakelijkheidsverzekering of een rechtsbijstandverzekering zijn.

8. Optionele stappen

Afhankelijk van welke zaak je effectief start kan je nog enkele andere stappen moeten ondernemen. Misschien heb je enkele vergunningen nodig om je activiteit uit te voeren, moet je personeel aanwerven of moet je je producten registreren om ze te beschermen tegen de concurrentie.

Over KRV Kantoorproducten

KRV Kantoorproducten helpt ondernemers bij het vinden en inrichten van werkplekken.

Zo bestaat ons assortiment onder andere uit:

[su_spacer size=”10″]

En diverse vastgoedmarketing producten:

[su_spacer size=”10″]

Dit artikel is geschreven door Danny Verhoeven, eigenaar Kantoorruimtevinden.nl. Ik onderneem al velen jaren op internet, maar help je ook graag met het vinden van een geschikte werkplek.

Volg mij op social media: LinkedIn, Twitter, Google+ en Facebook.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Verified by MonsterInsights