Gratis Ebook: 3 blunders waardoor je veel extra geld kwijt bent aan het huren van kantoor

Lees het Ebook en ontdek:

  • Hoe een makelaar de groei van je onderneming in de weg kan staan
  • In welke situatie je vast blijft zitten aan een vervelend huurcontract
  • Wanneer je met onnodige ruimte blijft zitten waar je wel voor moet betalen

...en zie direct praktische tips om dit op te lossen.

Je krijgt ook wekelijks een gratis tip om het leukste kantoor van Nederland te vinden

Wat zijn de voordelen van een systeemvloer?

| door

Een systeemvloer wordt ingezet bij een gevarieerd gebruik van een vloeroppervlak. Als je op de gebruikers van je vloer kunt opdelen in veel categorieën, wandelaars, kijkers en mensen die staande een langdurig gesprek voeren is het een goed idee na te denken over een systeemvloer.

Systeemvloeren zijn geschikt voor bedrijfsmatige doeleinden in fabriekshallen of kantoren maar voor particulieren om extra ruimte te creëren.

Wat is het materiaal van een systeemvloer?

Over het algemeen praten we over een systeemvloer wanneer we beton gebruiken als het basismateriaal. Maar beton is hard en als het goed is aangelegd redelijk glad. Een systeemvloer is een standaardvloer die aangelegd wordt volgens een vast systeem. De ondervloer kan bestaan uit een soort grote golfplaten van stevig staal, een damwandprofiel bijvoorbeeld. Daar wordt een redelijk dunne vloer overheen aangelegd.

Maar eerst moet de open ruimte gevuld worden met een lichte betonsamenstelling of een ander, stevig materiaal. Met het staal en de constructie van het damwandprofiel ontstaat een vloer die verhoogd en zelfs opgehangen kan worden. De vloer die ontstaat en zichtbaar is voor de gebruikers ziet er niet anders uit dan om het even welke betonnen vloer.

Door de opgevulde tussenruimten is er ook zo goed als geen beweging voelbaar bij het lopen, staan of wandelen. Het draagvermogen is ruim voldoende voor meubels, een kantoor of zelfs de huiskamer kan met een gerust hart op een systeemvloer gezet worden. Voor het gebruik van een systeemvloer onder zwaardere machines zijn er andere systemen beschikbaar.

De cassettevloer

Dit is een vloer die in onderdelen en over betonnen balken kan worden aangelegd. Het draagvermogen wordt daarbij minder bepaald door de vloer zelf, eerder door de draagbalken.

Er is besloten een tweede verdieping op de productiehal van een fabriek te bouwen. Daarbij moet dan rekening gehouden worden met niet mobiele lasten. Machines en apparaten die als een straat opgesteld zijn.

De cassetten zorgen voor de overspanning van de ruimte tussen de balken. Als de ruimte tussen de balken kleiner is wordt het draagvermogen groter. De architect moet daarom zowel de open ruimtes van een werkvloer als ook de opstellingen van machines goed plannen. De cassettevloer kan helpen doordat de onderdelen zo lang en zo breed gemaakt kunnen worden als gewenst wordt.

Waarom een systeemvloer?

Het idee achter de systeemvloer is een goedkopere constructie door gebruik te maken van steeds dezelfde materialen. De meeste gebruikers hebben geen oog voor het feit dat ze een meter, drie meter of twaalf meter boven de grond lopen.

Een systeemvloer laat alleen de bovenste laag zien, over het algemeen een gladde, betonnen vloer.
Maar daar kan natuurlijk ook goed een houten vloer op gelegd worden. Of rubber tegels op een speelgebied voor kinderen. Een mooi vloerkleed doet het ook goed in de huiskamer.

De systeemvloer is bedacht voor industrieel gebruik komen er steeds meer woningen met een of meer verdiepingen en een systeemvloer. De koper maakt zich over het algemeen niet zo druk over de manier waarop de vloeren gemaakt zijn. Hij vertrouwt daarbij op de architect en de ontwerper.

Goede kennis van het gebruik, het opbouwen en de verwerking van een systeemvloer is dus belangrijk, vooral als onderdeel van de opleiding tot architect.

Dit artikel is geschreven door Danny Verhoeven, eigenaar Kantoorruimtevinden.nl. Ik onderneem al velen jaren op internet, maar help je ook graag met het vinden van een geschikte werkplek.

Volg mij op social media: LinkedIn, Twitter, Google+ en Facebook.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Verified by MonsterInsights