Gratis Ebook: 3 blunders waardoor je veel extra geld kwijt bent aan het huren van kantoor

Lees het Ebook en ontdek:

  • Hoe een makelaar de groei van je onderneming in de weg kan staan
  • In welke situatie je vast blijft zitten aan een vervelend huurcontract
  • Wanneer je met onnodige ruimte blijft zitten waar je wel voor moet betalen

...en zie direct praktische tips om dit op te lossen.

Je krijgt ook wekelijks een gratis tip om het leukste kantoor van Nederland te vinden

Zelf je tuinkantoor bouwen: 4 tips

| door

Nu kun je natuurlijk op zoek gaan naar kantoorruimte, maar zeker als kleine zelfstandige ondernemer kunnen de prijzen nogal afschrikwekkend zijn.

En waarom zou je iedere dag van huis gaan, wanneer je net zo goed thuis kunt werken? Het is dan ook niet voor niets dat er genoeg ondernemers zijn die besluiten zelf een tuinkantoor te bouwen; en dit is makkelijker dan je denkt! We geven je dan ook graag een aantal handige tips.

1. Denk na over het design

Allereerst moet er natuurlijk goed nagedacht worden over het uiteindelijke design. Waar komt de deur, waar plaats je de ramen en welke materialen ga je gebruiken?

Zo kan hout misschien een mooi en duurzaam materiaal zijn om mee te bouwen, maar een materiaal als multiplex een stuk voordeliger en functioneler zijn.

En hoe zit het met de deuren? Wil je een draaideur, een schuifdeur of misschien zelfs een luxe glazen deur? Moet je tuinkantoor in het oog vallen, of juist wegvallen in de omgeving? Laat je vooral goed informeren en doe vooraf voldoende onderzoek naar de mogelijkheden.

Zo kunnen underlayment platen het werk bijvoorbeeld een stuk makkelijker maken; maar dat kun je niet weten zonder jezelf vooraf goed te laten informeren! 

2. De grootte

Kijk tijdens het plannen ook vooral naar de grootte. Wat wil je allemaal in je tuinkantoor kwijt kunnen? Wil je voldoende ruimte hebben voor een werkplek, of wil je ook wat dossierkasten toevoegen?

Houd hierbij ook rekening met de toekomst en eventuele uitbreidingen; wie weet is er een collega ondernemer die graag samen gebruik maakt van jouw werkruimte.

Hoe meer ruimte, hoe meer mogelijkheden je jezelf geeft.

3. De locatie

Maak je jouw tuinkantoor onderdeel van de woning door deze tegen het huis te plaatsen, of wil je het tuinkantoor juist achterin de tuin kwijt kunnen?

En als je dan toch voor locaties aan het kijken bent, kijk dan ook meteen even waar je de meeste zon hebt, of waar je juist wat beschutting vindt van de bomen.

Houd natuurlijk ook rekening met het feit dat je iedere dag naar je tuinkantoor moet kunnen lopen en ook de terrastegels dus op een specifieke manier gelegd zullen moeten worden.

Al lekker bezig in je tuin? Vergeet je tuinaarde en potgrond niet.

4. De fundering

Hoewel het misschien een vrij makkelijke stap is, is het leggen van de fundering ontzettend belangrijk.

Je tuinkantoor moet natuurlijk niet alleen stevig, maar ook waterpas staan. Zorg dat de fundering geen vocht binnen laat, en dat het ongedierte buiten houdt.

Dit artikel is geschreven door Danny Verhoeven, eigenaar Kantoorruimtevinden.nl. Ik onderneem al velen jaren op internet, maar help je ook graag met het vinden van een geschikte werkplek.

Volg mij op social media: LinkedIn, Twitter, Google+ en Facebook.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Verified by MonsterInsights