Gratis Ebook: 3 blunders waardoor je veel extra geld kwijt bent aan het huren van kantoor

Lees het Ebook en ontdek:

  • Hoe een makelaar de groei van je onderneming in de weg kan staan
  • In welke situatie je vast blijft zitten aan een vervelend huurcontract
  • Wanneer je met onnodige ruimte blijft zitten waar je wel voor moet betalen

...en zie direct praktische tips om dit op te lossen.

Je krijgt ook wekelijks een gratis tip om het leukste kantoor van Nederland te vinden

4 tips voor een opgeruimd kantoor

| door

Opruimen op kantoor is belangrijk, want een rommelige werkplek zorgt voor stress en onrust. Daarom is het belangrijk om je werkomgeving netjes te houden.

Zo creëer je rust en verhoog je de werkproductiviteit. Win-win! Volg onderstaande 4 tips en je kantoor ziet er binnen no-time weer tiptop uit.

Tip 1: label de administratie en hulpmiddelen

Labelprinters komen goed van pas wanneer je mappen, planken en kasten snel wilt organiseren met naamstickers. Afhankelijk van de soort labelprinter zijn er tal van toepassingen mogelijk. Gekleurde of zwart-wit labels en grote of kleine etiketten: kies voor de printer en labels die het beste passen bij jouw opruimwijze en start met labelen!

Voordat je begint met labelen, raden wij aan om alle spullen eerst te sorteren per categorie. Dit kan bijvoorbeeld met opbergboxen en -bakjes, organizers, vakverdelers en andere organisatie-hulpmiddelen. Hierin sorteer je allerlei kantoorartikelen van klein tot groot.

Bewaar bijvoorbeeld alle schrijfwaren, zoals pennen en potloden, in een gelabelde houder. Sorteer alle papierwaren, als printpapier en notitieblokken, in een gelabelde lade. Kleinere kantoorartikelen, zoals nietmachines en ontnieters, bewaar je in een gelabeld bakje.

Tip 2: geef spullen een vaste plek

Zodra je alle spullen hebt gesorteerd en gecategoriseerd, is het belangrijk om deze op één vaste plek te bewaren. Dit klinkt logisch, maar in de praktijk zie je vaak het tegenovergestelde. Dan ligt dat pennenbakje of die archiefdoos toch opeens aan de andere kant van het kantoor.

Frustrerend, want dit zorgt voor onrust en maakt dat je langer zoekt naar spullen. Kies daarom voor vaste plekken, hiermee schep je eenvoudig orde in de chaos.

Tip 3: ruim het kantoor op en gooi onnodige spullen weg

Ruim het kantoor goed op en kijk welke spullen niet gebruikt worden. Deze kun je weggooien, doneren aan een goed doel of verkopen. Soms is dit moeilijk, want je weet niet altijd of je de spullen later nog nodig hebt.

Bij twijfel kun je deze items in een doos stoppen en deze tijdelijk wegzetten. Heb je de doos na twee maanden nog niet aangeraakt? Dan is de kans groot dat je deze spullen weg kunt doen.

Tip 4: maak regelmatig schoon

Tot slot raden wij aan om het kantoor regelmatig schoon te maken. Haal die stofzuiger door de ruimte, sop de vensterbanken en maak alle bureaus schoon. Een frisse omgeving oogt professioneel en zorgt voor een goed gevoel.

Ook niet onbelangrijk: een schone werkplek gaat de verspreiding van bacteriën en ziektekiemen tegen. Hierdoor blijven je werknemers gezonder en wordt de werkproductiviteit hoger.

Waar wacht je nog op? Start met het sorteren en labelen van alle spullen, ruim het kantoor op en stel een clean desk policy in. Zeker weten dat jij weer met een fris en goed gevoel werkt op kantoor!

Dit artikel is geschreven door Danny Verhoeven, eigenaar Kantoorruimtevinden.nl. Ik onderneem al velen jaren op internet, maar help je ook graag met het vinden van een geschikte werkplek.

Volg mij op social media: LinkedIn, Twitter, Google+ en Facebook.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Verified by MonsterInsights