Gratis Ebook: 3 blunders waardoor je veel extra geld kwijt bent aan het huren van kantoor

Lees het Ebook en ontdek:

  • Hoe een makelaar de groei van je onderneming in de weg kan staan
  • In welke situatie je vast blijft zitten aan een vervelend huurcontract
  • Wanneer je met onnodige ruimte blijft zitten waar je wel voor moet betalen

...en zie direct praktische tips om dit op te lossen.

Je krijgt ook wekelijks een gratis tip om het leukste kantoor van Nederland te vinden

Een bedrijf kopen dit moet je weten

| door

Als je plannen hebt om een bedrijf te kopen, dan krijg je met een hoop zaken van verschillende aard te maken. Het kopen van een bedrijf is dan ook niet iets dat je in een opwelling moet doen.

De gevolgen kunnen enorm zijn, niet alleen voor jou, maar voor alle betrokken partijen. Neem een specialist in de arm die bedreven is in de aankoop van bedrijven.

Op deze manier kun jij vertrouwen op kennis die nodig is om deze zakelijke transactie succesvol te maken.

Kansen benutten

Stilstand is achteruitgang in de zakelijke wereld. Wil jij als ondernemer blijven groeien en is jou ter ore gekomen dat je concurrent de zaak van de hand wil doen? Dit is het moment om in actie te komen en jouw wens voor overname kenbaar te maken.

Doe dit weloverwogen en niet op het hoogtepunt van je enthousiasme. Schakel de hulp in van een gespecialiseerd bedrijf dat een overvloed aan kennis heeft, als het gaat om een bedrijf kopen.

De voordelen die je geniet met de hulp van een adviseur wegen absoluut op tegen de investering die het vraagt.

Netwerk inschakelen

De hulp van de aankoopspecialist gaat verder dan de aanwezige kennis binnen het bedrijf. Je adviseur is op de hoogte van kopers en verkopers en kan daarmee putten uit een enorm netwerk. Dit brengt mogelijkheden met zich mee op het gebied van bedrijfsovername.

De marktkennis van een dealmaker is altijd actueel en door de onafhankelijkheid biedt dit alles wat nodig is om jouw aankoopproces in goede banen te leiden. Een bedrijf kopen doe je onder begeleiding van een adviseur.

Hoe jij het bedrijf naderhand gaat runnen, dat bepaal je helemaal zelf.

Bepaal hoe je betaalt

Hoewel je handen wellicht jeuken om het bedrijf van je concurrent over te nemen, is het raadzaam om stil te staan bij de manier waarop jij de overname gaat financieren. Voorkom dat je de financiƫle middelen allemaal uit jouw goedlopende bedrijf haalt.

Bij tegenslag kan je hierdoor flink het schip ingaan. Een goede financiering onder de juiste voorwaarden spreidt risico’s voor jou en je huidige onderneming. Misschien heb je in je eigen netwerk kandidaten die voor jou in de bres willen springen via crowdfunding.

Een andere mogelijkheid is een geldverstrekker, zoals een bank of informal investor. Laat jouw situatie tot in de puntjes in kaart brengen, dan ben jij binnenkort eigenaar van het nu nog concurrerende bedrijf.

Dit artikel is geschreven door Danny Verhoeven, eigenaar Kantoorruimtevinden.nl. Ik onderneem al velen jaren op internet, maar help je ook graag met het vinden van een geschikte werkplek.

Volg mij op social media: LinkedIn, Twitter, Google+ en Facebook.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Verified by MonsterInsights