Gratis Ebook: 3 blunders waardoor je veel extra geld kwijt bent aan het huren van kantoor

Lees het Ebook en ontdek:

  • Hoe een makelaar de groei van je onderneming in de weg kan staan
  • In welke situatie je vast blijft zitten aan een vervelend huurcontract
  • Wanneer je met onnodige ruimte blijft zitten waar je wel voor moet betalen

...en zie direct praktische tips om dit op te lossen.

Je krijgt ook wekelijks een gratis tip om het leukste kantoor van Nederland te vinden

Gedwongen thuis aan het werk? Zorg dat je een goed thuiskantoor hebt!

| door

We zitten noodgedwongen thuis, want thuiswerken is nou eenmaal de norm. En voor hoe lang? Dat is onzeker. Het is daarom zeer aan te raden je huis te voorzien van een fijne werkplek.

Niet alleen qua spullen, maar ook qua sfeer. Je kunt soms het gevoel hebben dat de muren op je afkomen, dus het is essentieel om het thuis letterlijk en figuurlijk: werkbaar te maken.

Maar hoe doe je dat dan?

De juiste fysieke ergonomie

Veel mensen kunnen niet anders dan aan hun eettafel werken, omdat er geen ruimte is voor een bureau. Dat is begrijpelijk, maar probeer dan wel een goede bureaustoel aan te schaffen.

Het zit wel lekker op een eetkamerstoel, maar niet voor lang. Een bureaustoel mag je waarschijnlijk ophalen van je werk en dit is dan ook zeker de moeite waard. Ook omdat een bureaustoel te verstellen is kun je deze goed aanpassen aan de hoogte van de tafel.

Een goede zithouding is erg belangrijk om lichamelijke klachten te voorkomen! Ook is een laptop er eigenlijk niet voor gemaakt de hele dag achter te zitten…. Investeren in een standaard, zodat het scherm op de goede hoogte hangt, een extra toetsenbord en een muis is daarom een goed idee.

Goed beveiligd en snel werkend internet

Je moet er niet aan denken dat er gevoelige bedrijfsinformatie gehackt wordt terwijl jij thuis aan het werk bent. Op kantoor zelf is dat geregeld, maar thuis niet. Check daarom, wanneer dit essentieel is voor het bedrijf waar je werkt, of je een veilige internetverbinding hebt.

Daarnaast is een trage internetverbinding nummer 1 irritatiefactor tijdens het thuis werken. Je bent aan het videobellen en alles loopt vast, of je zit midden in een vergadering en wordt eruit gegooid.

Voorkom dit door de investeren in een snelle internet verbinding.

Thuiskantoor inrichten

Heb je een speciale ruimte in huis waarin je kunt werken? Wat een luxe! Graag geven we je bruikbare tips voor het inrichten van je home office.

  • Kleed de ruimte aan: hang mooie kunstwerken op (het liefst ook een schilderij van een landschap) en zet planten neer.
  • [su_spacer size=”10″]

  • Creëer opbergruimte: en dan voornamelijk voor je werk spulletjes die anders rondslingeren op je bureau. Een opgeruimd bureau zorgt dat je weer met een rustige mind je werkdag kunt beginnen.
  • [su_spacer size=”10″]

  • Een frisse neus: ga ook af en toe de kamer uit en loop een rondje buiten. Het is niet goed om de hele dag in dezelfde ruimte zitten. Zorg dus dat je regelmatig de benen strekt, dit mag ook in huis!

Heb je een tuinhuisje? Bouw deze dan om tot tuinkantoor! Dit jaar is het perfecte moment om hierin te investeren.

Dit artikel is geschreven door Danny Verhoeven, eigenaar Kantoorruimtevinden.nl. Ik onderneem al velen jaren op internet, maar help je ook graag met het vinden van een geschikte werkplek.

Volg mij op social media: LinkedIn, Twitter, Google+ en Facebook.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Verified by MonsterInsights