Gratis Ebook: 3 blunders waardoor je veel extra geld kwijt bent aan het huren van kantoor

Lees het Ebook en ontdek:

  • Hoe een makelaar de groei van je onderneming in de weg kan staan
  • In welke situatie je vast blijft zitten aan een vervelend huurcontract
  • Wanneer je met onnodige ruimte blijft zitten waar je wel voor moet betalen

...en zie direct praktische tips om dit op te lossen.

Je krijgt ook wekelijks een gratis tip om het leukste kantoor van Nederland te vinden

Hoe zit het anno 2017 met het fietsenplan voor kantoorpersoneel?

| door

Per 1 januari 2015 is er veel veranderd omtrent het Nationale Fietsplan, maar de regeling bestaat nog steeds waardoor u voordelig zakelijk kunt fietsen. Ook in 2017 kunt u een fiets van de zaak aanbieden aan uw werknemers.

[the_ad id=’28752′]

De werkkostenregeling (WKR)

Per 1 januari 2015 is de werkkostenregeling van kracht, dit heeft veranderingen gebracht voor de ‘fiets van de zaak’. De werkkostenregeling, ofwel WKR, is een ingestelde regeling voor werkgevers.

Een werkgever kan met deze regeling 1,2% van de totale brutoloonsom gebruiken voor onbelaste vergoedingen en verstrekkingen aan de werknemers.

Hieronder valt bijvoorbeeld een kerstpakket, een bedrijfsuitje, een sportschool abonnement maar dus ook de ‘fiets van de zaak’.

De belangrijkste veranderingen

Door de komst van de werkkostenregeling zijn er enkele belangrijke punten veranderd voor de ‘fiets van de zaak’: Er zijn geen aparte regels meer voor het onbelast verstrekken en vergoeden.

Dit valt per 1 januari 2015 allemaal onder de werkkostenregeling. De aanschafkosten van secundaire arbeidsvoorwaarden vallen binnen het werkkostenregeling budget.

De werkgever bepaald het aanbod van secundaire arbeidsvoorwaarden, maar de werkgever bepaalt nu ook welke bedragen daarvoor worden aangewend, wie ervoor in aanmerking komt en hoe vaak de aanschaf mag worden gedaan.

Voordelen van het fietsenplan

Maar waarom zou u eigenlijk een fiets van de zaak aanschaffen? Daar zijn genoeg redenen voor:

Financieel voordeel

Het aanschaffen van de fiets door middel van de werkkostenregeling heeft fiscaal voordeel. Zowel voor u als uw werkgever.

En het is een stuk goedkoper dan een auto leasen. Dit scheelt u jaarlijks al snel honderden tot duizenden euro’s per werkgever. Ook vermijdt u hoge parkeer- en benzinekosten.

Goed voor de gezondheid

Naast dat de fiets van de zaak financieel voordeel met zich meebrengt heeft het ook voordeel voor de gezondheid van uw werknemer.

Door te fietsen traint u vrijwel iedere spier in uw lichaam en verliest u direct vet. Elke dag een kwartier fietsen is al genoeg om gezonder te worden of gezond te blijven.

Uit onderzoek is gebleken dat het ziekteverzuim vele malen lager ligt bij een werknemer die voldoende beweging krijgt dan bij een werknemer die te weinig beweging krijgt. En weinig zieken is dan weer goed voor uw onderneming.

Goed voor het milieu

Als laatste voordeel noemen we dat het rijden van een fiets goed voor het milieu is. Door de auto te laten staan en de fiets te pakken stoot u geen vervuilende co2-gassen uit.

En daarnaast is het goed voor het imago van uw bedrijf. Door op de fiets bij een zakelijke afspraak te verschijnen ziet diegene direct dat u zich bezig houdt met milieu vriendelijk ondernemen. Een win-win situatie.

Dit artikel is geschreven door Danny Verhoeven, eigenaar Kantoorruimtevinden.nl. Ik onderneem al velen jaren op internet, maar help je ook graag met het vinden van een geschikte werkplek.

Volg mij op social media: LinkedIn, Twitter, Google+ en Facebook.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Verified by MonsterInsights