Gratis Ebook: Maakt jouw website deze 3 dodelijke fouten?

Lees het Ebook en ontdek:

 • 3 blunders waardoor het grootste gedeelte van je bezoekers geen bezichtiging zal inplannen
 • Waarom je aanbod niet vindbaar is in Google
 • De belangrijkste reden waarom men zich niet voor je nieuwsbrief aanmeld

...en zie direct praktische tips om dit op te lossen.

Je krijgt ook wekelijks een gratis tip om je website onweerstaanbaar te maken

Online marketing voor makelaars: website snelheid

| door

8583949219 f55657573e mZoals je in ons eerste artikel over online marketing voor makelaars hebt kunnen lezen is conversie een cruciaal onderdeel van het succes van je website. Het maakt niet uit hoeveel bezoekers je naar je website weet te trekken, maar als deze niet converteert heeft het geen effect.

Omdat hier nog veel winst te behalen is blijven we nog even bij het conversie optimaliseren, en focussen we later op de online marketing technieken.

[the_ad id=’28752′]

Conversie voordeel en erg klein SEO voordeel

In het artikel van vandaag laat ik je zien hoe je de snelheid van je website kan optimaliseren. Dit kan zonder technische kennis en heeft direct invloed op je conversie en ook Google kan het waarderen. In sommige gevallen kan het zelfs een SEO voordeel geven. Ontdek hier waarom SEO belangrijk is voor makelaars.

Sommige termen in het artikel klinken waarschijnlijk niet bekend in de oren, maar het gaat dan in de meeste gevallen om een plugin die je moet activeren of waar je hosting partij je mee kan helpen. Het loont zeker de moeite om je te verdiepen in deze materie.

Hosting

Waar je je website gaat hosten is van grote invloed. Dat heb ik zelf met Kantoorruimtevinden.nl kunnen ervaren toen ik mijn website verhuisde naar Siteground. Zij zijn gespecialiseerd in snelheid en hebben hun servers ook op deze manier ingericht.

Ik kan je daarom van harte aanbevelen om je website te verhuizen naar Siteground. Deze verhuizing word overigens helemaal door een medewerker van Siteground geregeld en is gratis. Ook hebben zij hun servers staan in Amsterdam, en een uitstekende 24/7 service.

Cache

Interessant bij Siteground is dat je via hun plugins (of handmatig) verschillende type “cach” aan kan zetten op server niveau. Dit klinkt ingewikkeld, maar het komt er op neer dat de bestanden van je website tijdelijk worden opgeslagen zodat deze data sneller kan worden ingeladen. Wel adviseer ik om na het activeren van het “cach” alle functionaliteiten van je website te testen.

Cach kan namelijk een grote impact hebben op de snelheid van je website, maar is niet geschikt voor elke website.

WordPress – W3 Total Cache

Draait je website op WordPress en ben je niet van plan om te switchen van hosting? Dan is er een alternatief. Op het gebied van cache niet zo uitgebreid als die van Siteground, maar met de plugin W3 total cache kan je onder andere ook de cache aan zetten.

CDN

Een oplossing voor een langzame website kan zijn een CDN. Deze afkorting staat voor “content distribution network” en zorgt ervoor dat de content van je website (bestanden, plaatjes en video) word in geladen via een server in de buurt van de (fysieke) locatie van de bezoeker.

Normaal gesproken word je content altijd vanaf een locatie ingeladen en dat kan problemen veroorzaken wanneer veel bezoekers tegelijk je website bezoeken.

Hoe een CDN werkt kan je ook ontdekken in onderstaande korte video:

Lazy load

Lazy load is vooral interessant voor websites van makelaars. Het is namelijk een script dat ervoor zorgt dat de browser (die je website moet inladen) niet direct alle afbeeldingen in hoeft te laden. Het script zorgt er namelijk voor dat eerst alleen de afbeeldingen worden geladen die zichtbaar zijn voor de bezoeker, en de andere afbeeldingen pas wanneer deze bezoeker begint met scrollen.

De bezoeker van je website krijgt dan bijvoorbeeld in het overzicht van objecten de website sneller te zien. Stel dat je 50 objecten in beheer hebt dan hoeft de browser er misschien maar 10 in te laden bij het directe bezoek. De rest van de objecten worden dan ingeladen zodra de gebruiker begint te scrollen?

Nog onduidelijk? Bekijk mijn artikel over de 14 coolste kantoren in de wereld maar eens. Als je goed kijkt naar de afbeeldingen dan zie je dat deze geladen worden op het moment dat je gaat scrollen. De browser hoeft dan niet direct alle 40 afbeeldingen in te laden. Dit zorgt voor een betere gebruikers ervaring!

Wij gebruiken hier de WordPress plugin Unveil Lazy Load voor, maar dit kan je ook handmatig doorvoeren.

Google page speed

Zoals je waarschijnlijk al weet is dat wanneer het gaat om gebruikerservaringen en websites dat Google om de hoek komt kijken. Zij willen ook graag dat je website sneller laad en belonen je hier in sommige gevallen mee met een hogere ranking in de zoekresultaten. Dit gebeurd alleen enkel in een geval wanneer je in SEO waarde gelijk bent met een concurrent. Google kan dan de snelheid van je website laten mee wegen in hun algoritme, maar dit is gebaseerd op speculatie.

Omdat Google snelheid wel hoog in het vaandel heeft staan hebben zij een tool ontwikkelt hiervoor. Deze tool maakt het voor webmasters een stuk makkelijker om je website snelheid te optimaliseren. Je kan het volgende met Google page speed:

 • De bestandsgrootte¬†van afbeeldingen optimaliseren. Hoe kleiner het bestand van een afbeelding des te sneller kan deze worden ingeladen.
 • Javascript en CSS bestanden minimaliseren. De tool zorgt er voor dat onnodige regels uit deze bestanden worden gehaald. Het effect is vaak ook dat de bestandsgrootte hiermee omlaag gaat.
 • HTML minimaliseren. Minder HTML regels en overbodige HTML code filtert de tool eruit.

Natuurlijk word in de score van de Google page speed tool ook andere onderdelen van het snelheid optimaliseren proces mee genomen, maar deze zijn in dit artikel al behandeld. De 3 punten hierboven kunnen een groot verschil maken, maar zijn over het algemeen wel arbeidsintensief.

Ook is hier geen plugin voor, maar moet je handmatig alles optimaliseren. De Google page speed tool is te downloaden voor Google chrome.

Veel succes!

Danny Verhoeven
Kantoorruimtevinden.nl

Over KRV Kantoorproducten

KRV Kantoorproducten helpt ondernemers bij het vinden en inrichten van werkplekken.

Zo bestaat ons assortiment onder andere uit:

[su_spacer size=”10″]

En diverse vastgoedmarketing producten:

[su_spacer size=”10″]

Dit artikel is geschreven door Danny Verhoeven, eigenaar Kantoorruimtevinden.nl. Ik onderneem al velen jaren op internet, maar help je ook graag met het vinden van een geschikte werkplek.

Volg mij op social media: LinkedIn, Twitter, Google+ en Facebook.

2 responses to “Online marketing voor makelaars: website snelheid”

 1. Hoi Danny

  Informatief en sterke post. Thanks!

  Gr Daniel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Verified by MonsterInsights