Gratis Ebook: 3 blunders waardoor je veel extra geld kwijt bent aan het huren van kantoor

Lees het Ebook en ontdek:

  • Hoe een makelaar de groei van je onderneming in de weg kan staan
  • In welke situatie je vast blijft zitten aan een vervelend huurcontract
  • Wanneer je met onnodige ruimte blijft zitten waar je wel voor moet betalen

...en zie direct praktische tips om dit op te lossen.

Je krijgt ook wekelijks een gratis tip om het leukste kantoor van Nederland te vinden

Zo verhoog je je werkproductiviteit als freelancer

| door

Freelance werk krijgt steeds meer bekendheid over de hele wereld. In Nederland is het niet anders. Voor degenen die nog nooit van dit type werk modaliteit hebben gehoord, zullen we het uitleggen. Degenen die ervoor kiezen om freelance te werken, hoeven niet aangesloten te zijn bij bedrijven of instellingen.

In veel gevallen kunnen freelancers hun prijs geven en ook de deadline voor het werk bepalen, maar ze kunnen ze op het meest geschikte moment uitvoeren, bijvoorbeeld ‘s nachts. Als we het hebben over de digitale freelancer, verwijzen we alleen naar degenen die online werken.

Deze zzp’ers kunnen hun werkproductiviteit op het internet verhogen met de volgende tips!

Werk op ontspannende plekken

Deze eerste tip is optimaal gekoppeld aan de productiviteit van de freelancer. Elke dag kan namelijk behoorlijk stressvol zijn, maar als zzp’er staat niets je in de weg om op een ontspannende plek te werken. In feite is dit een van de belangrijkste voordelen van freelancer: de vrijheid om te komen en gaan.

Parken en andere openbare plaatsen zijn een goede keuze. Nogmaals, zorg ervoor dat je beveiligde internet netwerken gebruikt en dat je het jezelf aangenaam maakt qua temperatuur en omgeving. Heb je een eigen kantoor of werk je vanuit huis, dan is het wel aan te raden om online de tarieven voor je energie te vergelijken, zodat je zeker weet dat je niet teveel betaald.

Vooral in de wintermaanden, wanneer de verwarming regelmatig aan is, is het wel prettig dat je niet teveel betaald..

Vergeet cybersecurity niet

Terwijl we op internet surfen, delen we onze gegevens, soms hoe dat, maar vaak niet. Het is als freelancer dus essentieel om ervoor te zorgen dat je browsen 100 procent veilig is en dat er niets wordt gelekt dat jezelf of je werk in verlegenheid kan brengen.

Het gevaar van hackers en datalekken wordt namelijk steeds groter en dit moet je dus beslist zien te voorkomen. Zeker als je ergens met openbare wifi werkt, maar ook thuis, is het essentieel om een ​​firewall en een VPN-verbinding te hebben, zodat al je verkeer versleuteld en veilig is.

Als dat het geval is, kun je je vrij op je werk concentreren en hoef je je minder zorgen te maken over de valkuilen van internet.

Probeer offline te werken

Ga waar mogelijk zelfs terug naar handgeschreven notities, want dit kan verrassend stimulerend zijn voor je ogen en hersenen. Je kunt alles later typen of zelfs een tekentablet gebruiken om direct een digitale versie van je aantekeningen te krijgen. We weten hoeveel het kost om onze bestanden in de cloud op te slaan, maar tot nu toe verbetert de software.

We kennen de gevaren die de verbinding met zich mee kan brengen, het is mogelijk om al het werk offline uit te voeren en direct op te slaan zodra het internet wordt ingeschakeld. Platforms als Google en Asana werken al op deze manier.  Zorg er dus voor dat je jezelf beschermt terwijl je als freelancer voor een bedrijf werkt.

Hoewel dit type professional een zelfstandige is – zelfs als je de werkplek en ook je internetverbinding kiest – kan het niet beschermen van jezelf met behulp van goede praktijken en een VPN-verbinding een grote fout blijken te zijn.

Dit artikel is geschreven door Danny Verhoeven, eigenaar Kantoorruimtevinden.nl. Ik onderneem al velen jaren op internet, maar help je ook graag met het vinden van een geschikte werkplek.

Volg mij op social media: LinkedIn, Twitter, Google+ en Facebook.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Verified by MonsterInsights